Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

H κυβέρνηση "ανέστησε" τον South Stream: Υπογράφηκε τεράστιας στρατηγικής σημασίας αγωγός φ.α. από Ελλάδα προς Κ.Ευρώπη


Mε μία κινηση "ματ"  χωρίς να διαρρεύσει τίποτα και ενώ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς υπέγραψε την "ανάσταση" του ρωσικού αγωγού South Stream.
Ο κύβος ερρίφθη: Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Β.Πούτιν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς υπέγραψε στη Βουδαπέστη μαζί με τους ομόλογούς του, της Ουγγαρίας, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας, Κοινή Διακήρυξη για την κατασκευή του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας.
 Πρόκειται για μια κίνηση που μόνο τυχαία δεν είναι. Έπί του πρακτέου η Ελλάδα επέλεξε ενεργειακό "στρατόπεδο" και στέλνει μήνυμα στην ΕΕ ότι δεν θα συμμετάσχει σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και δεν θα ξαναακολουθήσει εντολές που προάγουν τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου (αν και αυτοί που κερδίζουν πραγματικά είναι οι πρώτοι).
 Στην ουσία ο νέος αγωγός παίρνει "σάρκα και οστά" αφού οι χώρες που υπέγραψαν είναι όσες χρειάζονται για να μεταφερθεί το ρωσικό αέριο στην καρδιά της Ευρώπης, στην Ουγγαρία. Από εκεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα αναρωτηθούν αν αξίζει να μείνουν απ'έξω προς χάρη της Ουάσιγκτον, και να περιμένουν τη "σωτηρία" τους από αγωγούς τύπου TAP και από κοιτάσματα αμφίβολης απόδοσης όπως το Σαχ Ντενίζ 2.
 
Σε δεύτερη φάση ο αγωγός αυτός προβλέπεται να δώσει φυσικό αέριο σε Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία. Παρακάμπτει Ουκρανία και Βολυγαρία, όπου φαίνεται ο αμερικανικός παράγοντας να έχει πατήσει γερά το "πόδι" του.
 
Λίγες ώρες πριν πετάξει για τη Μόσχα, για να συμπαραταχθεί στην ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Κοτζιάς πραγματοποίησε ένα σύντομο, αλλά άκρως σημαντικό ταξίδι στη Βουδαπέστη. Εκεί έβαλε την υπογραφή του σε μια Κοινή Διακήρυξη για ενεργειακή συνεργασία που περιλαμβάνει το ρωσικό αγωγό.
 
Το EuObserver μεταδίδει πως η Ελλάδα και η Ουγγαρία ενέκριναν τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου. Στην πραγματικότητα, ο Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογός του, Peter

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

“Περιφάνες” Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες.Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

“Περιφάνες”
Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες.
Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, μετά τον εσπερινό.
Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων.
Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος κοινότητας Μελάνων Νάξου
«Κούρος ο Έλληνας»

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...