Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ - Η ταινία μικρού μήκους του Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου



 Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε από τις ιδέες και τη φαντασία των μαθητών  του Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου και το δραστήριο δάσκαλο του κ.Νίκο Βιντζηλαίο.
 Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το σχολείο των ονείρων τους. Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. 
 Όλα τα παραπάνω τα έκαναν σενάριο και με την αρωγή φορέων και παραγόντων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο project. Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση, η διαθεματικότητα, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
  Το ταινιάκι αυτό βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ανακοίνωση για την 1η, 2η ή 3η θέση, θα γίνει στις 9 Μαΐου 2015

Η πρόταση των Επαγγελματιών & Αθλητών για την οριοθέτηση των Λουομένων στην παραλία της Μικρής Βίγλας.

24-04-2015

Με σκοπό την ασφαλέστερη προφύλαξη των.....λουόμενων στη θαλάσσια περιοχή «Μικρή Βίγλα», θέση όπου συνυπάρχουν, χώρος λουόμενων και χώρος θαλάσσιων σπορ, σας παραθέτουμε την δική μας πρόταση για την περιοχή.Η συγκεκριμένη πρόταση έχει γίνει από επιχειρηματίες και αθλητές που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Μικρής Βίγλας, αθλητές και εκπαιδευτές που περνούν μεγάλο χρονικό διάστημα στην παραλία και γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την παραλία και τις ιδιαιτερότητες της.
 Πρότασης για την οριοθέτηση των λουόμενων και των θαλάσσιων σπορ (kitesurf–windsurfing) στην παραλία της Μικρής Βίγλας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.
Ιστορικό – Παραλία – Περιοχή Μικρή Βίγλα

Η παραλία θα πρέπει να χαρακτηριστεί για θαλάσσια σπορ, δεδομένου ότι είναι η μοναδική παραλία από τις λίγες παραλίες στην Νάξο όπου μπορεί ο επισκέπτης να μάθει και να κάνει kitesurfing και windsurf.
Ολόκληρη η οικονομία της Μικρής Βίγλας στηρίζεται σε αυτόν τον τύπο τουρισμού, τον αθλητικό τουρισμό. Το 90% των επισκεπτών είναι αθλητές και επισκέπτες που κάνουν τα παραπάνω σπορ.
Η παραλία στη νότια πλευρά της Μικρής Βίγλας (εστιατόριο Λιοφαγος) απέχει

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ "ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ" - Α.Τσίπρας: "Να αναθεωρήσουμε τη Συνθήκη του Δουβλίνου" - Ο κανονισμός που μετέτρεψε την Ελλάδα σε "αποθήκη" ψυχών

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε θέμα αναθεώρησης της εθνοκτόνας Συνθήκης του Δουβλίνου, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε "αποθήκη" δυστυχισμένων ψυχών αλλά και στόχο εξτρεμιστικών στοιχείων που έρχονται στη χώρα κρυμμένοι ανάμεσα στους λαθρομετανάστες.
 Ζήτημα της αναθεώρησης του κανονισμού του Δουβλίνου σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. 
 Αυτό που προκαλεί απορία είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, που υποτίθεται είχε σαν κορμό της μια πατριωτική παράταξη, δεν τόλμησε ούτε καν να το ψιθυρίσει, ενώ μια κυβέρνηση αριστερού προφίλ έπραξε αυτό που ήταν λογικό για τη χώρα να ζητήσει.
 Οι ευθύνες της κυβέρνησης Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου πολλαπλασιάζονται από τη μη εφαρμογή των αυτονόητων.
 «Πιστεύουμε ότι πρέπει μεσοπρόθεσμα να μπούμε και στην ευρύτερη συζήτηση της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για τη μετανάστευση και το άσυλο, του κανονισμού του Δουβλίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε επίσης «η Μεσόγειος να εκλαμβάνεται ως σύνολο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο ευμετάβλητες είναι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που λειτουργούν με τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων» χαιρετίζοντας την αύξηση της στήριξης στις επιχειρήσεις Poseidon, Triton και Frontex, την αύξηση της έκτακτης οικονομικής βοήθειας στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται την ευθύνη διαχείρισης του φαινομένου, καθώς και τα σημεία που ανοίγουν το δρόμο για έναν μηχανισμό δίκαιης κατανομής των οικονομικών βαρών και της ευθύνης φιλοξενίας. 
 Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη «για άμεση αύξηση της έκτακτης οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών και των αναγκών υποδοχής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους».
Ολόκληρη η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
 Ευχαριστώ καταρχήν κύριε Πρόεδρε για τη σύγκληση του σημερινού έκτακτου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...