Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Νίκος Κοτζιάς: Αυτό είναι το νέο γεωπολιτικό δόγμα της Ελλάδας – τι σημαίνουν τα «3Δ»


Με μια άκρως σημαντική ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που τα περιελάμβανε όλα, ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε και ανέλυσε το νέο γεωπολιτικό δόγμα της Ελλάδας και τον γεωπολιτικό ρόλο που η χώρα μας επιθυμεί και μπορεί να διαδραματίσει.
 Μιλώντας ο Νίκος Κοτζιάς στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις 10 Ιουνίου, αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μας θέματα, στην Κύπρο, στα Σκόπια, στο Αιγαίο αλλά και στις πρόσφατες αυθάδειες της Αλβανίας, στην κρίση στην Ουκρανία και στους τζιχαντιστικούς πολέμους που μαίνονται στη βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, εξήγησε τις συμμαχίες Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και μίλησε για τα τρία Δέλτα, όπως τα ονομάζει, τα οποία προέρχονται από τα αρχικά των ελληνικών λέξεων: Διαπραγμάτευση, Διαβούλευση, Διαιτησία.
 Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Κοτζιά, εάν θέλετε πράγματι να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο μας και ποια η θέση της Ελλάδας σε όλα αυτά:
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κολλέγιο του St Anthony’s για την πρόσκληση, αλλά και την πολύχρονη συνεργασία μας. Πριν από 15 χρόνια, σε αυτόν το χώρο, ξεκινούσαμε με την Καλυψώ Νικολαΐδη, το πρώτο σεμινάριο που έγινε συνολικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παγκόσμια διακυβέρνηση.
 Ευχαριστώ για την πρόσκληση, που μου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσω, για πρώτη φορά μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μου, για την Ελληνική

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ


Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προγραμματίζονται για την Τετάρτη με κεντρικό σύνθημα: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα».
Η κινητοποίηση διοργανώνεται μέσω Facebook και η σχετική σελίδα έχει ήδη πάνω από 5.000 συμμετοχές. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30.
Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook αναφέρει:
Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας
Γκρεμίζουμε τη λιτότητα
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...