Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Προώθηση ελληνικών γεωργικών προϊόντων – 8 νέα προγράμματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέα προγράμματα προώθησης γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγορές της ΕΕ και τρίτων χωρών.
Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα με συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σχεδόν 12 εκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

Το ποσό αυτό θα καλύψει κατά 50% το κόστος υλοποίησης προγραμμάτων προώθησης ελληνικών γεωργικών προϊόντων τόσο στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και εκτός ΕΕ (Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία).
Αφορά συγκεκριμένα σε προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή/και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), αλλά και σε αποστάγματα, καθώς και νωπά και μεταποιημένα οπωροκηπευτικά ελληνικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου, γεωργικοί συνεταιρισμοί από τη Ζάκυνθο, τη Νάξο, το Αίγιο, τη

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Μεγάλος αδελφός" για τα κόκκινα δάνεια - Προς συμβιβασμό για πλειστηριασμούς

11-11-15
Με διαδικασίες fast track επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση τον καυτό φάκελο της συνολικής στρατηγικής για τη διαχείριση των κόκκινων στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, οδεύοντας παράλληλα σε συμβιβασμό μέχρι το Σάββατο και για το πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Ήδη πλέον κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδας έχουν στα χέρια τους την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί με τα κόκκινα δάνεια, καθώς η ιαπωνική Nomura έχει ήδη παραδώσει την δική της ανάλυση και τις προτάσεις της για το πλαίσιο διαχείρισης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ χθες έγινε ειδική παρουσίαση σε "κλειστό κύκλο" και των συμπερασμάτων της μεγάλης έκθεσης της Blackrock που έγινε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας και επιχειρεί αναλυτική καταγραφή και κατηγοριοποίηση των κόκκινων δανείων.
Οι στόχοι της νέας στρατηγικής που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται είναι πολλαπλοί: να υποστηριχθεί η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 - Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου - Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ



Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος νάξου

Αγαπητοί συνάδελφοι

 Επτά  (7) χρόνια ύφεσης και πέντε (5) χρόνια μνημονίων έχουν τελματώσει την χώρα και την αγορά. Τα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά δόγματα, που εφαρμόζονται στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους δεν οδηγούν σε λύση αλλά αντίθετα στην διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας και της οικονομίας.

  Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές στις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα στην φορολογία, το ασφαλιστικό, για  οφειλές στον ΟΑΕΕ, "κόκκινα" δάνεια, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών  Φ.Π.Α. στα νησιά ( που καταργεί το μεταφορικό ισοδύναμο που κατακτήσαμε με αγώνες )  και το δικαίωμα στη "δεύτερη ευκαιρία". Δεν μπορούμε να δεχτούμε νέες, χωρίς αντίκρισμα θυσίες για την «σωτηρία» των τραπεζιτών, με στρατιές ανέργων, την νεολαία στη μετανάστευση  και  αυτοκτονίες καθημερινώς.

  Η απάντησή μας είναι ο ενωμένος αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας για να αποκρούσουμε τις  πολιτικές που επιβάλλονται, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ελπίδας, για την δημιουργία των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανοικοδόμησης.

  Παράλληλα, θεωρούμε υποκριτική τη στάση της ΕΣΕΕ σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου να πράξουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι κατά το δοκούν, δημιουργώντας σύγχυση σε όμορες πόλεις αλλά και Πανελλαδικά.

 Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου συμμετέχει ενεργά  στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικοί φορείς την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015   με κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων από τις 09.00 έως τις 12:00 και καλεί τα μέλη του σε ανοικτή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία μας στην οδό Παπαβασιλείου.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντισταθεί στις προκλήσεις των δανειστών, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να προχωρήσει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα για να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης .

          

Για την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης.

,
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΞΟΥ 11.00ΠΜ
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχτηκε μια καλοστημένη απάτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούσε να γίνει εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας με σκοπό να λειτουργήσει σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης. Στα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Νέα εποχή στις χρηματικές συναλλαγές: Digital Payments, POS και νέες επενδύσεις - Η μετάβαση στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά και η νέα εποχή του digital payments


 Η επέκταση των ψηφιακών πληρωμών ως εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, παράλληλα με την επιβολή των capital controls αλλάζει ριζικά το τοπίο των χρηματικών συναλλαγών τόσο σε B2C όσο και σε B2C επίπεδο. Ο προσανατολισμός της ελληνικής κυβέρνησης στην υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών χρέωσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες τις επιχειρών και καταναλωτών. Οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τα των αποδείξεων θα είναι σαρωτικές, ενώ παράλληλα έρχονται μπόνους για χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως έχει ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών, ήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλάσσονται με τους καταναλωτές, καθώς και η υποχρεωτική πληρωμή με ηλεκτρονικά μέσα για συναλλαγές πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, δημιουργούν νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά -κυρίως στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων ή ελεύθερων επαγγελματι αφού αναμένεται να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις μόνο για πληρωμές με πλαστικό χρήμα.
Παράλληλα, η μείωση της προμήθειας των τραπεζών από 9 Δεκεμβρίου, θα αυξήσει το κίνητρο για τους επαγγελματίες, επεκτείνοντας περισσότερο τη χρήση του πλαστικού χρήματος- η οποία έχει «εκτοξευθεί» από την ημέρα επιβολής των capital controls. Συγκεκριμένα, από τις 9 Δεκεμβρίου, οι χρεώσεις που θα δέχονται οι επιχειρήσεις για τη

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...