Σε 70 χώρες προτείνει το ΥΠΕΞ καταστήματα delicatessen ελληνικών προϊόντων

Κατάλογος με καταστήματα delicatessen σε 70 χώρες για ελληνικές εξαγωγές
Κατάλογος καταστημάτων delicatessen από 70 συνολικά χώρες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να ενημερωθούν οι Έλληνες παραγωγοί και εξαγωγείς τροφίμων και ποτών για σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προτείνουν τα προϊόντα τους.  
Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία).
Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι τα καταστήματα delicatessen αναδεικνύονται ιδανικοί τόποι πώλησης προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ως τέτοιοι κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά εκείνων των ανώτερων εισοδηματικά επιπέδων.
Στόχος είναι τα ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας, βιολογικής παραγωγής, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ, να προωθηθούν σε καταστήματα εκλεκτών τροφίμων και να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά παγκοσμίως.
Άλλωστε, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι δεδομένη η άριστη και ανταγωνιστική ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών και πως υπάρχει ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού.
 

Κατεβάστε τον κατάλογο από εδώ

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *