Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τελευταία ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου

Τελευταία ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου
Μετά από έξι χρόνια δράσης η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου, όπως συμβαίνει σε κάθε ζωντανό οργανισμό, μετεξελίχτηκε. Με την εμπειρία των δεκάδων παρεμβάσεων της Ανοιχτής Συνέλευσης στην τοπική κοινωνία κυρίως, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, κι έπειτα από γόνιμες ζυμώσεις καταλήξαμε συλλογικά σε ορισμένα συμπεράσματα που επηρεάζουν τον χαρακτήρα της συνέλευσης. Στόχος μας είναι η προώθηση των αγώνων των από τα κάτω παρέχοντας την αλληλεγγύη μας σε άλλους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, καθώς και σε κοινωνικά στρώματα που εξαθλιώνονται μέχρις εξόντωσης από την βάρβαρη επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου. Παράλληλα, δημιουργούμε εστίες αγώνα σε ζητήματα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας σε τοπικό επίπεδο, είτε σε συνεργασία με άλλους αγωνιζόμενους, είτε αυτόνομα.
Ως Συνέλευση λοιπόν, μετονομαζόμαστε σε Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου και διατηρούμε τον ανοιχτό χαρακτήρα της συλλογικότητας για όποιους/ες συμφωνούν ότι η ανάπτυξη των υγιών αντιστάσεων περνάει μέσα
από τη δέσμευση σε αυτοοργανωμένες, αντιιεραρχικές διαδικασίες και αντιθεσμικούς δρόμους.
Με απλά λόγια, στα χρόνια της κρίσης έγινε φανερή σε όλους η χρεωκοπία του
πολιτικού συστήματος και ότι κανένας επίσημος πολιτικός σχηματισμός, κανένα κόμμα δεν υποστηρίζει έμπρακτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι σοσιαλδημοκρατικές λύσεις, που έδιναν ελπίδες για ανθρώπινη διαχείριση της οικονομίας, απέτυχαν παταγωδώς, όπως ήταν αναμενόμενο. Την ίδια στιγμή που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης επιβλήθηκε η μαζική φτωχοποίηση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, μια αισχρή μειοψηφία συσσωρεύει και αυξάνει τον πλούτο της, τον οποίο παράγει η πλειοψηφία, κάτι που αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την ταξική φύση της κοινωνίας.
Για μας τους από κάτω, που μας στερούν την προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, δεν αρκεί η αγανάκτηση και η οργή: Η μόνη λύση είναι να οργανωθούμε ισότιμα με όσους αντιστέκονται είτε στους χώρους δουλειάς, είτε στις γειτονιές και στα χωριά. Για να διεξάγουμε διαρκείς ανυποχώρητους αγώνες με βάση τις ανάγκες μας, χωρίς να εμπιστευόμαστε την τύχη μας σε ειδικούς που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
Εκτός όμως από την αλλαγή φυσιογνωμίας αλλάξαμε και χώρο. Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Αντιμάμαλο" που θα φιλοξενήσει τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου μεταφέρθηκε από την οδό Παπαβασιλείου. Από δω και στο εξής οι εκδηλώσεις μας και οι συναντήσεις μας θα γίνονται σε χώρο που βρίσκεται ένα βήμα από την πλατεία Πρωτοδικείου. Για την ακρίβεια, κατεβαίνοντας την οδό Πρωτοπαπαδάκη, (εκεί που είναι το περίπτερο) στρίβουμε δεξιά στην οδό Κωμιακής (ο πρώτος κάθετος δρόμος στην Πρωτοπαπαδάκη) και στα 10 μέτρα στο δεξί μας χέρι συναντάμε το "Αντιμάμαλο".
Ο χώρος παλιότερα είχε στεγάσει τον Θεατρικό ΄Ομιλο Νάξου και τις συνελεύσεις της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου, καθώς και την Επιτροπή Ενάντια στον Πόλεμο στο Ιράκ.
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου
1 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...