Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου για τη συλλογή ειδών για πρόσφυγες και μετανάστες

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου μαζί με τους αλληλέγγυους που οργανώσαμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζουμε τον ενθουσιασμό μας και την ευχαρίστησή μας για την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η δράση αυτή από τον κόσμο της Νάξου. Η συγκέντρωση των αγαθών ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, κάνοντας ορατό ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν πτοούνται από τις ισλαμοφοβικές και ρατσιστικές φωνές που τελευταία εμφανίστηκαν στο νησί. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των αλληλέγγυων που βοήθησαν στο δύσκολο έργο της διαλογής –κυρίως ευρωπαίων κατοίκων της Νάξου, αλλά και μεταναστών που μένουν χρόνια εδώ. Επίσης, τεράστια ήταν και η συνεισφορά εκείνων που φρόντισαν για τη μεταφορά του μεγάλου όγκου των πραγμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεδομένης της δυσκολίας και του κόστους που έχει κάτι τέτοιο.

Συνολικά συγκεντρώσαμε 7 παλέτες με ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα
και φάρμακα. Όπως είχε ανακοινωθεί, επειδή  στο νησί δεν υπάρχουν πρόσφυγες, αυτά που μαζέψαμε τα στείλαμε σε αυτοοργανωμένες δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες και θα φροντίσουν να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, καθώς και σε κατειλημμένους χώρους στέγασης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν τελειώνουν εδώ. Πέρα από την έμπρακτη αλληλεγγύη μας συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τους πολέμους. Ενάντια στο σάπιο σύστημα που φέρνει τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. 


ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου και Αλληλέγγυοι/ες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...