Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δείτε πώς τα αναψυκτικά καταστρέφουν τα δόντια

Είναι ήδη γνωστό πως τα αναψυκτικά είναι βλαβερά για τον οργανισμό, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ζάχαρη που περιέχουν.
Η ζάχαρη ωστόσο, δεν είναι το μόνο επικίνδυνο.
Σχεδόν κάθε είδος αναψυκτικού περιέχει φωσφορικό οξύ. Μπορεί να ακούμε διαρκώς για τις επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη, την οποία περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αναψυκτικά, για την υγεία μας και για τα δόντια μας, αλλά σχεδόν κανένας άνθρωπος γύρω μας δεν γνωρίζει για τους κινδύνους από το φωσφορικό οξύ.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε σε μικροσκόπιο, πώς ακριβώς το φωσφορικό οξύ «τρώει» το σμάλτο στα δόντια και τα καταστρέφει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Το βίντεο δημιούργησε ο Mike Adams, επικεφαλής του Natural News Forensic Food Lab (FoodInvestigations.com), και αρχισυντάκτης στο NaturalNews.com.
Η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί, εκτός των άλλων, και με τις πέτρες στα νεφρά. Σε αυτό το βίντεο θα καταλάβετε απόλυτα για ποιον λόγο συμβαίνει και αυτό.
Όλα ξεκινούν από την χημική αντίδραση που έχει το φωσφορικό οξύ με το ασβέστιο στο σμάλτο των δοντιών. Το ασβέστιο διαλύεται και το δόντι χάνει την
συνοχή του, ξεκινώντας από την επιφάνειά του, η οποία γίνεται εύθραυστη, «τραχιά» κι ευαίσθητη, και φτάνοντας μέχρι και το εσωτερικό του δοντιού, δημιουργώντας ρωγμές και τρύπες.
Αυτό το ασβέστιο, είτε παραμένει στο στόμα, είτε περνάει στον οργανισμό, φτάνοντας εν τέλει στα νεφρά. Εκεί συσσωρεύεται και δημιουργούνται οι πέτρες, που δεν είναι τίποτα άλλο, από κρυστάλλους ασβεστίου.
Στο βίντεο που ακολουθεί, το κύριο μέρος ξεκινάει από το 1:30. Θα δείτε τη σιαγόνα και τα δόντια ενός ζώου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την μαγνητοσκόπηση σε μικροσκοπικό επίπεδο της επίδρασης του φωσφορικού οξέος στα δόντια.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η καταστροφή που θα δείτε στο βίντεο γίνεται με την βύθιση των δοντιών μέσα σε φωσφορικό οξύ. Σε καμία περίπτωση το ένα αναψυκτικό που θα πιείτε δεν προκαλεί αυτού του μεγέθους την φθορά στα δόντια σας.
Σταδιακά, όμως, αν πίνετε πολλά αναψυκτικά και κυρίως αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας αφότου πιείτε ένα αναψυκτικό, θα συμβεί στα δόντια σας ακριβώς αυτό που θα δείτε στο Video που ακολουθεί: 
 

ΑΠΟ sofokleousin
-----------------------------------------------------------------------------

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν επικίνδυνο λίπος γύρω από τα εσωτερικά τους όργανα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που διήρκησε έξι χρόνια, η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει κατά 30% το σπλαχνικό λίπος και αυξάνεται η πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου δύο.
Οι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος των ΗΠΑ, παρακολουθούσαν 1000 ενήλικες για έξι χρόνια. Ρώτησαν πόσο συχνά έπιναν αναψυκτικά με γλυκαντικές ουσίες και ζάχαρη και μέτρησαν το σπλαχνικό λιπος των συμμετεχόντων από την αρχή έως το τέλος της έρευνας.
Σύμφωνα με την μελέτη, όσοι έπιναν ποτά με ζάχαρη, στο τέλος της εξαετίας βρέθηκαν με ένα λίτρο περισσότερο σπλαχνικό λίπος, 30% περισσότερο από αυτούς που δεν έπιναν τέτοια ποτά.
Η ομάδα η οποία περιλαμβάνει ειδικούς από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και του Ταφτς, είπαν ότι η έρευνα προσθέτει ακόμη ένα στοιχείο στο ήδη μεγάλο αριθμό ερευνών που αναφέρουν ότι τα ποτά με ζάχαρη είναι επιβλαβή για την υγεία.
Η έρευνα έρχεται σε μία στιγμή που στην Αγγλία γίνεται συζήτηση για ένα νέο φόρο στα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, στην καμπάνια υπέρ του φόρου συμμετέχει και ο διάσημος μάγειρας Jamie Oliver καθώς υποστηρίζει ότι αυτά τα ποτά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την παιδική παχυσαρκία. Η αρμόδια επιτροπή για τη διατροφή στην Αγγλία έχει ανακοινώσει ότι τα παιδιά λαμβάνουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ζάχαρης από τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη.
Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος τα παιδιά να καταναλώνουν τέτοια ποτά.
Η Βρετανική ομοσπονδία αναψυκτικών απαντώντας στην έρευνα χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι η έρευνα κατηγορεί τη ζάχαρη ενώ την ίδια ώρα παραδέχεται ότι τα δεδομένα τους είναι περιορισμένα. Και προσθέτει ότι οι ασθένειες όπως ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις προκαλούνται από το συνολικό τρόπο ζωής και τη διατροφή και όχι απαραίτητα από την κατανάλωση ενός προϊόντος.

ΑΠΟ topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...