Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Συνέλευση ΞΕΕ : Εκκληση συνένωσης των δυνάμεων της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη των ελληνικών ξενοδοχείων και του τουρισμού της χώρας - Μελέτη ΙΤΕΠ : Εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα - Σε 36 δόσεις οι οφειλές των ξενοδοχείων στη ΔΕΗ - Ρυθμίσεις για την τουριστική μίσθωση σπιτιών

Συνέλευση ΞΕΕ: Σε 36 δόσεις οι οφειλές των ξενοδοχείων στη ΔΕΗ- ρυθμίσεις για την τουριστική μίσθωση σπιτιών  
Δυνατότητα εξόφλησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής των ξενοδοχείων στη ΔΕΗ έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις, εφόσον καταβάλουν άμεσα το 10% της συνολικής οφειλής, δίνει ρύθμιση, που έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, όπως είπε πριν από λίγο στη γενική συνέλευση του ΞΕΕ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. 
Ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε και σε θεσμικές ρυθμίσεις που εξετάζονται για την τουριστική μίσθωση κατοικιών (οικονομία διαμοιρασμού) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα διευθετηθούν τα θέματα φορολόγησης, λειτουργίας και ασφάλειας του νέου αυτού τουριστικού προϊόντος.
Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του Τουρισμού, με βασικά εργαλεία τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τα προγράμματα ΕΣΠΑ της νέας περιόδου, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας υφιστάμενων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Υποστήριξε ότι ο τουριστικός κλάδος αποτελεί κατ' εξοχήν παράδειγμα εξωστρέφειας, ανταγωνιστικότητας και αυξημένης ροπής στην καινοτομία.
Η κυρία Κουντουρά
Η αν. υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κάνοντας απολογισμό του έργου της το 2016 επισήμανε ότι: «σε ένα βράδυ κρίθηκε η τουριστική χρονιά. Τη βραδιά των capital controls. Διαχειριστήκαμε  την έκτακτη κρίση με τα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΓΕ.Λ. Νάξου

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΣΕΠ) στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης (βιβλιοθήκη) του σχολείου μας. 
Ομιλητές:
Γ. Κόντε, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Φ. Κούκλη, Ψυχολόγος - Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου

Ενημερωθείτε  για τις εκδηλώσεις του συλλόγου στο :    http://goneisgelnax.blogspot.gr/


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΕ: Σε ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι οφειλέτες δεν τελούν υπό πτώχευση


Picture 0 for ΟΑΕΕ: Σε ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι οφειλέτες δεν τελούν υπό πτώχευση
08 /02/16
Διευκρινήσεις σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση του ΟΑΕΕ, για οφειλέτες με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δεν τελούν υπό πτώχευση με ταυτόχρονη αναφορά σε τυχόν αλλαγές που έχουν επέλθει στο θεσμικό πλαίσιο, περιλαμβάνει εγκύκλιος της διοίκησης του Οργανισμού, που εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στην εγκύκλιο υπάρχουν αναφορές για την υποβολή σχετικής αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο και για τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, για την ελάχιστη δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης, η οποία δεν πρέπει να υπολείπεται των 40 ευρώ το μήνα, όπως επίσης και για περιπτώσεις που εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ο οφειλέτης μπορεί  τύχει προσωρινής, για 18 μήνες, απαλλαγής από τυχόν καταδιωκτικά μέτρα. Υπό προϋποθέσεις ο οφειλέτης μπορεί να τύχει μέχρι και απαλλαγής χρεών. Πιο αναλυτικά:
Στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί,άνεργοι,ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην έμποροι) που δε διαθέτουν πτωχευτική ικανότητα, υπό την έννοια του άρθρου 2 Ν.3588/07, δεν τελούν υπό πτώχευση και έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών. Τον δόλο αποδεικνύει ο πιστωτής.
Τα πρόσωπα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής μπορούν να υποβάλλουν στο αρμόδιο Δικαστήριο αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους.
Στη ρύθμιση, μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, την Φορολογική Διοίκηση , τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και τους

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο
Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα; Πολλοί επιστήμονες φοβούνται πως όχι, εκτός εάν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα για την προστασία της. Η εισβολή ξενικών θαλάσσιων ειδών από τη ναυτιλία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, το εμπόριο ειδών ενυδρείου, αλλά κυρίως η είσοδός τους από τη Διώρυγα του Σουέζ, ειδικά μετά την τελευταία μεγέθυνση του καναλιού τον περασμένο Αύγουστο, βάζει σε κίνδυνο τη μοναδική βιοποικιλότητα της Μεσογείου, πλήττει την αλιεία και συχνά απειλεί τη δημόσια υγεία.
Η υιοθέτηση ενός επικαιροποιημένου μεσογειακού σχεδίου δράσης αναφορικά με τα είδη-εισβολείς θα βρεθεί στην ατζέντα της 19ης Συνόδου των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για «την προστασία της Μεσογείου Θάλασσας από τη ρύπανση», η οποία πραγματοποιείται 9-12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Πριν από ακριβώς 40 έτη, οι 21 χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθέτησαν το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών που επικυρώθηκε με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης.
Το αποτέλεσμα της συνόδου αναμένεται «πολύ απογοητευτικό», αναφέρει στην «Κ» η Μπέλα Γκαλίλ, θαλάσσια βιολόγος από το Εθνικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ισραήλ, η οποία πρωτοστάτησε μιας γραπτής διαμαρτυρίας επιστημόνων με σκοπό να ληφθούν μέτρα για να μετριαστεί η εισβολή ξενικών ειδών από τη Διώρυγα του Σουέζ. «Καθόλου ικανοποιητικό» προβλέπει το αποτέλεσμα και ο θαλάσσιος βιολόγος, Αναστάσιος Ελευθερίου, ο πρώτος διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, το οποίο σήμερα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...