Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Οι εξελίξεις γύρω από τους εκατομμύρια ανθρώπους που ξεριζώνονται λόγω των πολέμων ή λόγω της εξοντωτικής φτώχειας στις χώρες τους τρέχουν καθημερινά. Η ευρωπαϊκή ένωση χτίζει την ασφάλειά της κλείνοντας τα σύνορα, κλέβοντας τα τιμαλφή των προσφύγων, κλείνοντάς τους σε γκέτο όπου δέχονται επιθέσεις από φασιστικά αποβράσματα, και με τους υπερεθνικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς  (Frontex, NATO) τους σκυλοπνίγει στο Αιγαίο.
Με την άρνησή μας να συνηθίσουμε στις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων -μεταναστών, ενάντια σε κάθε ξενοφοβική αντίδραση, συμπράττουμε με τους αλληλέγγυους που δρουν αυτοοργανωμένα και καλούμε στην εκδήλωση με θέμα «το προσφυγικό ζήτημα σήμερα».
Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ σχετικά με την «Ομάδα στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων στην Κάλυμνο» και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σάββατο 6 Μαρτίου, 7.00μμ, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο», στην οδό Κωμιακής (πρώτος δρόμος δεξιά μετά το περίπτερο) στην Πλατεία Πρωτοδικείου.
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου

Τελευταία ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου

Τελευταία ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου
Μετά από έξι χρόνια δράσης η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου, όπως συμβαίνει σε κάθε ζωντανό οργανισμό, μετεξελίχτηκε. Με την εμπειρία των δεκάδων παρεμβάσεων της Ανοιχτής Συνέλευσης στην τοπική κοινωνία κυρίως, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, κι έπειτα από γόνιμες ζυμώσεις καταλήξαμε συλλογικά σε ορισμένα συμπεράσματα που επηρεάζουν τον χαρακτήρα της συνέλευσης. Στόχος μας είναι η προώθηση των αγώνων των από τα κάτω παρέχοντας την αλληλεγγύη μας σε άλλους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, καθώς και σε κοινωνικά στρώματα που εξαθλιώνονται μέχρις εξόντωσης από την βάρβαρη επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου. Παράλληλα, δημιουργούμε εστίες αγώνα σε ζητήματα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας σε τοπικό επίπεδο, είτε σε συνεργασία με άλλους αγωνιζόμενους, είτε αυτόνομα.
Ως Συνέλευση λοιπόν, μετονομαζόμαστε σε Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου και διατηρούμε τον ανοιχτό χαρακτήρα της συλλογικότητας για όποιους/ες συμφωνούν ότι η ανάπτυξη των υγιών αντιστάσεων περνάει μέσα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...