Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Παράθυρα που δείχνουν μόνιμα βροχερό καιρό παραγγέλνουν πλέον οι ελληνικές εταιρείες

 Θορυβημένοι είναι αρκετοί μεγαλομέτοχοι ελληνικών εταιρειών, εξαιτίας των πρόσφατων εξαιρετικών καιρικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η οποία ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την -ομολογουμένως- παράδοξη ηλιοφάνεια του Φεβρουαρίου, η παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρίας έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσκολίες στην παραγωγική εργασία τους. Ιδιαίτερα επηρεασμένοι φαίνονται να είναι οι εργαζόμενοι που κάθονται κοντά στα παράθυρα, αφού αποσπάται η προσοχή τους από την ηλιόλουστη μέρα και το μυαλό τους ξεφεύγει απ' την εργασία τους.
Όπως είναι φυσικό, οι διοικήσεις των εταιρειών που απασχολούν τους παραπάνω εργαζομένους ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το δυσάρεστο φαινόμενο κι όπως αποκαλύπτουν πηγές του «Κουλουριού», εξετάζουν σοβαρά την προσφορά

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΣΤΕΣ...

Tην Παρασκευή 11 Μαρτίου μετά τις 23:30, η ΚΛΝ θα κάνει το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτυ της στην "OCEAN", με τίτλο 
"Θα έρθεις και θα πεις κι ένα τραγούδι" και θέμα το karaoke.
Καλούμε τις φίλες και τους φίλους της Λέσχης να συμμετάσχουν, στέλνοντας τον τίτλο του τραγουδιού που θα ήθελαν να "ερμηνεύσουν" είτε μέσω του facebook messenger στη σελίδα μας www.facebook.com/kinimatografiki.naxou, είτε στέλνοντας ένα e-mail στη διεύθυνση kinimatografikinaxou@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Μαρτίου.
Σας περιμένουμε το βράδυ της Παρασκευής, μετά το πέρας των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην παραλία, για να τραγουδήσουμε και να απολαύσουμε νέα ταλέντα.
Γέλιο, χορός και ξεφάντωμα εγγυημένα, με την πολυετή πείρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου...

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Το Σάββατο 5 Μάρτη στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε για το προσφυγικό ζήτημα, η οποία είχε θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουμε δράσεις στήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα στο πλαίσιο της αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης. Επιλέγουμε την αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη –των από τα κάτω- γιατί επιδιώκουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους κατατρεγμένους που καταφτάνουν στην επικράτεια, αναγνωρίζοντας την αδικία που τους εξανάγκασε στη φυγή, και όχι για να αντλήσουμε ανθρωπιστική υπεραξία στην πλάτη τους.

Παράλληλα, στεκόμαστε απέναντι από τις άρχουσες τάξεις που με στρατιωτικές - κατασταλτικές δυνάμεις (NATO, FRONTEX) και φράχτες κλείνουν τα σύνορα χτίζοντας την Ευρώπη φρούριο και αναγνωρίζουμε ότι οι πολιτικές τους που προκαλούν τους πολέμους και τη φτώχεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ο εχθρός απέναντι στον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού.

Την επόμενη Τετάρτη 9 Μάρτη στις 7.00μμ καλούμε σε συνάντηση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο, στην οδό Κωμιακής, πλ. Πρωτοδικείου, προκειμένου να οργανώσουμε σε επόμενο χρόνο συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, επειδή στο νησί δεν έχουν έρθει πρόσφυγες, αυτά που θα μαζέψουμε θα τα στείλουμε σε αυτοοργανωμένες δομές οι οποίες και θα φροντίσουν να φτάσουν στους αποδέκτες.

Η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της απέκρουσε τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα, και βλέπουμε καθημερινά φτωχούς ανθρώπους να συντρέχουν τους κατατρεγμένους προσφέροντας από το υστέρημά τους. Από την πλευρά μας θέλουμε όχι μόνο να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, αλλά δηλώνουμε ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι και στο νησί μας.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου

Το νέο μνημόνιο λέγεται TTIP και αφορά όλη την Ευρώπη - Τι είναι η TTIP;

του Αντώνη Ρηγόπουλου
Το altsantiri.gr ξετυλίγει το –μπερδεμένο– κουβάρι της νέας διατλαντικής συμφωνίας, εξηγεί το πώς μας επηρεάζει, αλλά και το γιατί ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν «οικονομικό ΝΑΤΟ».
Τι είναι η TTIP;
Η “Transatlantic Trade and Investment Partnership” («Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων») είναι μια σχεδιαζόμενη συμφωνία που αφορά τη νομοθετική και εμπορική «ενοποίηση» των ΗΠΑ με την ΕΕ.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος την ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2013. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ξεκίνησαν οι μυστικές συνομιλίες της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κομισιόν. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο στόχος της συμφωνίας είναι η απομάκρυνση των «εμποδίων» που δεν επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Για να απαλειφθούν, λοιπόν, τα «εμπόδια», η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να επηρεάσει έντονα:
  • Τις εργασιακές σχέσεις
  • Τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος
  • Την ασφάλεια των τροφίμων
  • Την προστασία των προσωπικών δεδομένων
  • Τις σχέσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων με τα κράτη
Με άλλα λόγια, η TTIP θα αλλάξει σχεδόν κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας.
Πριν ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι της νέας συμφωνίας, όμως, πρέπει

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...