Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Συλλογή ειδών για πρόσφυγες-μετανάστες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου μαζί με άλλους προχωράμε στην πραγματοποίηση δράσεων στήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα στο πλαίσιο της αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης. Επιλέγουμε την αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη –των από τα κάτω- γιατί επιδιώκουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους κατατρεγμένους που καταφτάνουν στην επικράτεια, αναγνωρίζοντας την αδικία που τους εξανάγκασε στη φυγή, και όχι για να αντλήσουμε ανθρωπιστική υπεραξία στην πλάτη τους.
Παράλληλα, στεκόμαστε απέναντι από τις άρχουσες τάξεις που με στρατιωτικές -
κατασταλτικές δυνάμεις (NATO, FRONTEX) και φράχτες κλείνουν τα σύνορα χτίζοντας την Ευρώπη φρούριο και αναγνωρίζουμε

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας : Διενέργεια Εθνικού Δημόσιου Διαλόγου Για Το Κυνήγι - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.


Να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2020 για την οριστική κατάργηση του κυνηγιού ζητά το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, συλλέγοντας υπογραφές γι' αυτό τον λόγο (εδώ) και κοινοποιώντας τα ακόλουθα:
 Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κου Τσιρώνη, για την διενέργεια Εθνικού Δημόσιου Διαλόγου Για Το Κυνήγι και την ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μεταξύ αυτών και του Ελληνικού Παρατηρητήριου Βιοποικιλότητας όπου με το παρόν έγγραφο, καταθέτουμε τις προτάσεις μας.
Ο δημόσιος αυτός διάλογος ήταν αναγκαίος, ώστε να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί το πλαίσιο (νομικό, κ.α.) γύρω από το κυνήγι, δεδομένου δε και του γεγονότος ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν εν ενεργεία νομοθεσίας ακόμη και από το 1969.

Θέση μας αποτελεί η ολική κατάργηση του κυνηγιού και δεν θα πάψουμε να το αιτούμαστε και να το επιδιώκουμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Αποτελεί δε πάγιο αίτημά μας καθώς και αίτημα της κοινωνίας και των πολιτών εν έτη 2016.
Για να καταργηθεί το κυνήγι χρειάζεται μια πολιτική πρωτοβουλία.
Αλλά όσο παραμένει νόμιμο το κυνήγι πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για την προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος.
Οι προτάσεις που κάνουμε παρακάτω αποτελούν μια συλλογικότητα προτάσεων από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας μαζί με υπόλοιπους πολίτες που ενδιαφέρονται και μας έστειλαν τις προτάσεις τους.
Το κυνήγι είναι ένα αιματοβαμμένο σπορ που δεν χρησιμεύει σε τίποτα άλλο πέρα της προσωπικής ευχαρίστησης μιας μειονότητας ανθρώπων (κυνηγών). Εν έτη 2016 πρέπει να εξελιχθούμε και εμείς και να απωθήσουμε από την κοινωνία μας τέτοιου είδους πράξεις.
Πρέπει οπώσδήποτε να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την οριστική κατάργηση του κυνηγιού στην Ελλάδα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.1. Το πιο σημαντικό θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...