Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δείτε πώς τα αναψυκτικά καταστρέφουν τα δόντια

Είναι ήδη γνωστό πως τα αναψυκτικά είναι βλαβερά για τον οργανισμό, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε ζάχαρη που περιέχουν.
Η ζάχαρη ωστόσο, δεν είναι το μόνο επικίνδυνο.
Σχεδόν κάθε είδος αναψυκτικού περιέχει φωσφορικό οξύ. Μπορεί να ακούμε διαρκώς για τις επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη, την οποία περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αναψυκτικά, για την υγεία μας και για τα δόντια μας, αλλά σχεδόν κανένας άνθρωπος γύρω μας δεν γνωρίζει για τους κινδύνους από το φωσφορικό οξύ.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε σε μικροσκόπιο, πώς ακριβώς το φωσφορικό οξύ «τρώει» το σμάλτο στα δόντια και τα καταστρέφει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Το βίντεο δημιούργησε ο Mike Adams, επικεφαλής του Natural News Forensic Food Lab (FoodInvestigations.com), και αρχισυντάκτης στο NaturalNews.com.
Η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί, εκτός των άλλων, και με τις πέτρες στα νεφρά. Σε αυτό το βίντεο θα καταλάβετε απόλυτα για ποιον λόγο συμβαίνει και αυτό.
Όλα ξεκινούν από την χημική αντίδραση που έχει το φωσφορικό οξύ με το ασβέστιο στο σμάλτο των δοντιών. Το ασβέστιο διαλύεται και το δόντι χάνει την

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Για τους 50αρηδες και βάλε…

 Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40, 50, 60 και 70, πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει. Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.
Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο κι ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκύτη, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά.
Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα, ούτε καπάκια στις πρίζες του δωματίου, εκείνες τις σκούρες τις φτιαγμένες από βακελίτη.

Ζεσταινόμασταν με σóμπες με ξύλα ή με… κάρβουνο, ή με θερμάστρες πετρελαίου. Που να βρεθεί καλοριφέρ τότε.

γενια3
Τηλέφωνο είχε ή σε κανένα θάλαμο του ΟΤΕ με κερματοδέκτη με εκείνες τις

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...