Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΚΤΩΝ ΟΡΜΟΥ ΛΥΩΝΑ: Απόπειρα παραπλάνησης και διαίρεσης των σμυριδεργατών


Ομάδα Απεραθιτών της Νάξου αποφάσισε, όπως είχε δικαίωμα, να ιδρύσει σωματείο σμυριδωρυκτών. Δεν είχε όμως δικαίωμα να το ονομάσει «Σωματείο σμυριδορυκτών-σμυριδωρύχων κοινοτήτων Ορεινής Νάξου»!  Το έκανε συνειδητά και σκόπιμα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει και δρα από τις αυγές του ελληνικού εργατικού κινήματος, αδιάκοπα και αγωνιστικά, το Σωματείο μας που καλύπτει τα περισσότερα σμυριδοχώρια  της περιοχής, με κύριο σμυριδοχώρι την Κόρωνο και τον όρμο του Λυώνα.
 Από την περιοχή, που συνδικαλιστικά καλύπτουμε, εξορύσσονται και παραδίδονται στο κράτος αναλογικά τα 5/8 της σμύριδας, σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.
         Τα γεγονότα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά ακόμα και οι πρωταγωνιστές του νέου σωματείου. Όπως ξέρουν πολύ καλά ότι το σωματείο μας τους κάλυπτε και τους καλύπτει ουσιαστικά, μετά την πολύχρονη αδράνεια του δικού τους σωματείου, δίνοντας καθημερινά αγώνες για  τη λύση των προβλημάτων του σμυριγλιού και την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των σμυριδεργατών. Θα μπορούσαν να αναβιώσουν τον παλιό Σύνδεσμο σμυριδωρυκτών Απειράνθου-Μουτσούνης (έτσι λεγόταν, το ξεχνούν;) και όχι να προσπαθήσουν με πρόθεση να παραπλανήσουν, κυρίως τους τρίτους, ότι δήθεν εκπροσωπούν και μάς,...όλη την ορεινή Νάξο! Πολλοί μιλούν για πολιτική σκοπιμότητα, ειδικά αυτή την περίοδο, που η σμύριδα είναι πάλι στο επίκεντρο και κάποιοι ευλόγως δεν επιθυμούν την ενότητα και το συμφέρον των σμυριγλάδων. Εμείς θα απαντήσουμε σε αυτήν τη λαθροχειρία της επωνυμίας του νέου σωματείου, με το κλασσικό ερώτημα: Ποιος βλάπτεται και ποιος ωφελείται; Η απάντηση είναι ότι η πράξη αυτή βλάπτει τους σμυριδεργάτες στο σύνολό τους για πολλούς λόγους και συνιστά προσβολή:
         -συνδικαλιστική, γιατί έχει σπέρματα διαίρεσης και προδίδει τάσεις επεκτατισμού, καπηλείας και καπελώματος. Υπονομεύει την αρμονική συνεργασία και την ταξική αλληλεγγύη των σμυριδεργατών, αναζωπυρώνοντας παλιές


Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...