Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο θρήνος της μάνας. Η ιστορία πίσω από το καρέ που συγκλονίζει

Η μητέρα μιας μικρής μαϊμούς της οικογένειας των μακάκων (Macaca mulatta, μακάκοι ρέζους), εμφανίζεται να κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της, θρηνώντας για αυτό, καθώς πίστευε ότι έχει πεθάνει. 
Όπως αποκάλυψε ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή, το μικρό ζώο είχε λιποθυμήσει και λίγες στιγμές μετά το «κλικ», κατάφερε να σταθεί εκ νέου στα πόδια του. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πάρκο άγριας φύσης έξω από την πόλη Jabalphur. Ο άνθρωπος πίσω από τη φωτογραφία που έχει γίνει viral, είναι ο 31χρονος Avinash Lodhi. 
«Αυτό το μικρό μαϊμουδάκι λιποθύμησε για περίπου ένα λεπτό. Εκείνη τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να τραβήξω τη φωτογραφία που βλέπετε», αναφέρει ο ίδιος. «Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Αμέσως μετά το μικρό ζώο συνήλθε. Συνήθως πηγαίνω στο συγκεκριμένο πάρκο (άγριας φύσης) για να φωτογραφίσω πτηνά και τοπία. Είναι ένα μικρό σχετικά πάρκο που περιλαμβάνει έναν υδροβιότοπο. Όταν είδα το περιστατικό άρχισα να τραβάω φωτογραφίες». Ο φωτογράφος μας λέει ότι δεδομένου ότι το «ISO ήταν πολύ υψηλό εξ αιτίας του χαμηλού φωτισμού, κράτησα μόνο δύο καρέ, ένα που διέγραψα και αυτό που είναι το τελικό». Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο Lodhi δηλώνει πως στην καριέρα του, δεν έχει ξαναδεί με τα μάτια του κάτι παρόμοιο και αισθάνεται τυχερός που κατάφερε να το «πιάσει» με τον φακό του. Μια πραγματικά σπάνια και πολύ δυνατή φωτογραφική στιγμή που γράφει τη δική της ιστορία. Σημειώνεται ότι μαϊμούδες μακάκοι μεγαλώνουν με τη μητέρα τους και συχνά δε γνωρίζουν ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τον πατέρα τους. Η πολυγαμία αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στις κοινωνίες των μακάκων ρέζους. Οι θηλυκοί μακάκοι πολλές φορές ζευγαρώνουν με πολλαπλά αρσενικά στο ίδιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αναγνωριστεί ο πατέρας του κάθε παιδιού. Επίσης, οι αρσενικοί μακάκοι συχνά αλλάζουν κοινωνικές ομάδες και παρτενέρ. Συνεπώς ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ κάποιον συγγενή από την πλευρά του πατέρα του. 

 Η φωτογραφία δημοσιεύεται στο NEWS 247 με την άδεια του φωτογράφου. Credits: Avinash Lodhi / Avi’s PhotoGraphy...

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...