Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 21, 2012

Αλλαγές στους κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας και Παροχής Υπηρεσιών - Αλλαγές στον Αγορανομικό κώδικα - Υπεύθυνες εξαγγελίες ζητάει η Ε.Σ.Ε.Ε. για τα δικαιώματα καταναλωτών σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων .

Εικόνα
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο των συνομιλιών της με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για θέματα αγοράς και με αφορμή τις εξαγγελίες για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά, με το εξής περιεχόμενο: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα(*)και αναγγελίες τόσο του έγγραφου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, επίκειται η μεταβολή της νομοθεσίας στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως.   Οι συγκεκριμένες αναφορές του Τύπου θα πρέπει να περιορισθούν σχεδόν αποκλειστικά στον χώρο της παροχής υπηρεσιών π.χ. εστίασης, επισκευών κ.λπ. υπό την έννοια ότι εάν κάποιος επαγγελματίας δεν εκδώσει το νόμιμο παραστατικό, τότε ο καταναλωτής και πελάτης του θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την πληρωμή και –παρ’ ότι έχει δεχθεί την υπηρεσία…

Μια τρίχα σ’ ένα πιάτο με σκατά βρήκε ο Φώτης Κουβέλης και σκούζει

Εικόνα
25 Οκτ 2012 
Κάποιου του σερβίρισαν ένα πιάτο με σκατά κι άρχισε να διαμαρτύρεται επειδή βρήκε μια τρίχα!
Το γνωστό ρητό θυμίζει ο Φ. Κουβέλης, που έχει καταπιεί αμάσητη τη λαίλαπα των 13,5 δισ. ευρώ και «κόλλησε» όχι στα εργασιακά, αλλά σε μερικά από τα εργασιακά, που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Ωστόσο, το «κόλλημα» του Κουβέλη έχει καταστεί μείζον πολιτικό ζήτημα και, όπως παρουσιάζεται, απειλεί τη συνοχή της συγκυβέρνησης των τριών.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να δούμε τι έχει ήδη αποδεχτεί η ΔΗΜΑΡ; 13,5 δισ. είν’ αυτά, δεν είναι στραγάλια. Κι απ’ αυτά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος (πάνω από 9 δισ.) θα εφαρμοστούν άμεσα (2012-13). Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για εφιάλτη. Μολονότι το πακέτο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, παραθέτουμε μια επιλογή από μέτρα, όπως η ίδια η συγκυβέρνηση τα έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ, στα οποία κυριαρχούν σκληρές επιθέσεις σε μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων:
– Αύξηση του ορί…

Αναμένοντας τη δόση - του Γιάνη Βαρουφάκη

Εικόνα
Photo: Steve Bark@Flickr «Νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση»,
λοιπόν. «Αν δεν την πάρουμε», σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, «θα πεινάσει κόσμος». Όπερ μεθερμηνευόμενο, «πρέπει» να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, ακόμα κι εκείνα που ξέρουμε ότι θα δημιουργήσουν, μεσοπρόθεσμα, μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνουν. Ας πάρουμε την επόμενη δόση και μετά «έχει ο Θεός» - δηλαδή, η κα Μέρκελ η οποία, ευελπιστούμε, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, να δώσει λύσεις στην Κρίση του Ευρώ, λύσεις που να φέρουν στο μέλλον πραγματικές λύσεις και για την Ελλάδα (δηλαδή, κατ’ ελάχιστον, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο επ’ ουδενί δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει η αποδυναμωμένη ελληνική οικονομία).
Αυτή είναι αναμφίβολα η θέση και το σκεπτικό της κυβέρνησης. Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος. Γνωρίζουν κα…

Νέα δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Εικόνα
απο fpres.gr
Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με τη διάταξη του άρθρου 3 του Ν.4087/2012 (ΦΕΚ 196/ΤΑ/16-10-2012). Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, αναστολή αναγκαστικών μέτρων κ.λ.π, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση. Συγκεκριμένα, δίνονται οι εξής δυνατότητες:
1. Προσωρινός Διακανονισμός (Άρθρο 3 παρ. α του Ν4087/2012)
Προϋποθέσεις:
- Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012, με έκπτωση 40% στα Τ.Κ.
- Υποβολή αίτησης μετά την 1/1/2013, χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ.
- Ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012.
- Καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως.
- Καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης.
Η δόση προσδιορίζεται στο 20% της τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς και δεν μπορεί να είναι

Τι προβλέπει ο νόμος για τις εμπορικές μισθώσεις

Εικόνα
Ποιες είναι οι βασικότερες έννοιες και προβλέψεις της νομοθεσίας για τις εμπορικές μισθώσεις. Ποιες είναι οι προστατευόμενες δραστηριότητες και επαγγέλματα, ποιες μισθώσεις δεν είναι προστατευόμενες. Ο Ανδρέας Ε. Λιανέρης (Δικηγόρος Αθηνών) αναλύει και επεξηγεί, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά καίρια ερωτήματα.
"Οι εμπορικές μισθώσεις ρυθμίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 34/1995, όπως αυτό ισχύει σήμερα και συμπληρωματικά, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από το ΠΔ, από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για τη μίσθωση πράγματος (άρθρα 574 επόμενα του ΑΚ). Με το ΠΔ 34/1995, ο Νομοθέτης αποσκοπεί να παράσχει μια πρόσθετη προστασία στις εμπορικές μισθώσεις, σε σχέση με τις υπόλοιπες μισθώσεις ακινήτων, αποδεχόμενος τον σπουδαίο οικονομικό σκοπό τους, αλλά και το γεγονός ότι κατά κανόνα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του μισθωτή, κατά την μεταξύ τους διαπραγμάτευση.
Παρακάτω, θα αναλύσουμε τις βασικότερες έννοιες και προβλέψεις της νομοθεσίας για τις…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *