Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 9, 2012

Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν ανομήματα αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή - Θα δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.

Εικόνα
 Το σχέδιο κάθαρσης προσεχώς θα κορυφωθεί – Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν ανομήματα αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή – Το Reuters εντείνει τον πόλεμο κατά τραπεζιτών και επιχειρηματιών - Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εξαγνισμού και καθαγιασμού των ανομημάτων του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Το σχέδιο αυτό ωστόσο έχει δύο όψεις είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.
Κάποιοι ισχυροί παράγοντες του τόπου θα καταφέρουν να εξαγνιστούν και να συμμετάσχουν στην επόμενη σελίδα της οικονομικής ιστορίας της χώρας και κάποιοι άλλοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Θα δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.
Η περίπτωση Λαυρεντιάδη ενός επιχειρηματία που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου οικονομικού σκανδάλου είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το τραπεζικό σύστημα παράτυπα, αλλά το τραπεζικό σύστημα πολύ αργά κινητοποιήθηκε.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το εκδοτι…

Η ΠΟΤΑΠΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Εικόνα
 ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ (ΔΗΛ. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΞΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ (ΔΗΛ. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΧΡΕΟΥΣ) !!!
 Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του. Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ … ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ … ΞΕΝΟΥΣ. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι: 

1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!…

Planet Retail: Από τις αναπτυσσόµενες χώρες οι στρατηγικές για την Ευρώπη της κρίσης

Εικόνα
Επιμέλεια: Ξένια Μαντζιώρη
Η οικονομική κρίση στην Δυτική Ευρώπη έχει αγγίξει τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Καθώς το πορτοφόλι των καταναλωτών μένει όλο και πιο συχνά άδειο, οι παραγωγοί προϊόντων προκρίνουν για την αγορά πιο απλά και μικρότερου μεγέθους προϊόντα, ώστε να βοηθήσουν στη μείωση της εβδομαδιαίας δαπάνης.  Η Planet Retail και η Aimia εξέτασαν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την καταναλωτική συμπεριφορά και τις στρατηγικές λιανεμπόρων και προμηθευτών στη Δυτική Ευρώπη, ώστε να δώσουν κατευθύνσεις για αναπτυξιακές πολιτικές στο μέλλον. Μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας ή και πτωτικής πορείας στις πωλήσεις, η Unilever προχώρησε στην αναθεώρηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της.  Όπως δήλωσε πρόσφατα στους Financial Times Γερμανίας ο Jan Zijderveld, πρόεδρος της Unilever Europe, «η φτώχια επιστρέφει στην Ευρώπη. Αν ένας Ισπανός ξοδεύει μόλις 17 ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, δεν μπορείς να του προτείνεις να αγοράσει απορρυπαντικό πλυντηρίου σε τιμή αντίστοιχη …

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΑ»!

Εικόνα
Toυ Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Καταργούν ακόμα και την κυριακάτικη αργία!
Ξεκληρίζουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έχει απομείνει από τα μικρομάγαζα που τα παραδίδουν βορά στους «καρχαρίες» του ανταγωνισμού.
Μετατρέπουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου σε κανονικούς είλωτες, που το μόνο που θα τους λείπει θα είναι μια μπάλα ισοβίτη περασμένη στα πόδια.
Ο λαός δεν έχει φράγκο, κι αυτοί λένε ότι για τις στερήσεις του και για την εκμηδένιση των καταναλωτικών του δυνατοτήτων φταίει το... ωράριο των καταστημάτων!
Ομως, προσοχή:
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι ευσεβέστατοι. Εχουν καλή καρδιά. Αγαπούν τον πλησίον τους (ειδικά όταν αυτός είναι τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος, μεγαλέμπορας). Παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ όχι μόνο για τη «σωτηρία» της χώρας αλλά και για τη... «σωτηρία της ψυχής» μας!
Απόδειξη:
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο λόγος που το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές ορίζεται από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, είναι - όπως λένε οι εμπν…

Θλιβερής άλγεβρας συνέχεια - Του ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Εικόνα
 Τελικά, σε αυτή την χώρα, όσο περισσότερο σκληρά είναι τα μαντάτα τόσο πιο ανόητος θεωρείται ο... αγγελιαφόρος.
Γνωρίζω καλά ότι πολλοί έχουν επενδύσει, ψυχολογικά (και κάποιοι επαγγελματικά), στην επιτυχία του περσινού PSI, της επιμήκυνσης πιο πρόσφατα, της επαναγοράς τώρα, της σούπερ δόσης σε λίγο, και εν γένει σε όλα τα κομπογιαννίτικα γιατροσόφια που σκαρφίζεται η τρόικα, και τα οποία αποδέχονται συλλήβδην οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις. Δεν με παρεξένευσε, λοιπόν, η διαπόμπευση του τελευταίου μου άρθρου, με τίτλο Η Θλιβερή Άλγεβρα της Επαναγοράς τόσο από κάποιους αναγνώστες όσο και από τον κ. Γ. Προκοπάκη. Σύμφωνα με τους επικριτές, το άρθρο μου βασίζεται σε σφάλματα χαρακτηριζόμενα ως στοιχειώδη ή και χοντροκομμένα με στόχο την «επιβεβαίωση των απόψεών μου» και δείχνοντας έλλειψη σεβασμού προς στην «πραγματικότητα». Ας δούμε ποια είναι αυτά τα «λάθη» ένα προς ένα.
1. Μου καταλογίζεται ότι δεν γνωρίζω απλή αφαίρεση καθώς δεν κατανόησα πως από τα €31 δις που ήταν ο στόχ…

ΔΕ Γ@ΜΙΕΣ@Ι ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ!

Εικόνα
Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου;  Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; 
 Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.
 Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»;
 Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού. Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση;
  Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα.
  Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υπ…

ΕΣΕΕ: Οι «γενίτσαροι» της Τρόικας πειραματίζονται στην ελληνική αγορά

Εικόνα
 Σκληρή ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατά του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.
Για τελειωτικό χτύπημα στην αγορά κάνουν λόγο οι έμποροι.Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο Υπουργείο  Ανάπτυξης, μετά την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ., όλες τις Κυριακές του χρόνου χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για «πειραματισμούς των "γενίτσαρων" της Τρόικας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, που σπρώχνουν στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι το θέμα του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς συνιστά αγαπημένο πεδίο πειραματισμού των "γενίτσαρων" της Τρόικας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Με έκπληξη ακούσαμε τον ενδιαφερόμενο Υπουργό να ανακοινώνει τη πρόθεσή του ν…

Πλησιάζει η ώρα του «μαύρου κύκνου»;

Εικόνα
Υπάρχει ένα φαινόμενο του «Μαύρου Κύκνου», που πολλοί αγνοούν και το οποίο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συμβεί στην Ε.Ε. Τι σημαίνει αυτό, απλά ότι η Γερμανία θα ανακοινώσει την αποχώρηση της από την Ε.Ε., κάτι το οποίο κανείς δεν περιμένει και κάτι το οποίο φυσικά θα προκαλέσει την κατάρρευση της ευρωζώνη. Το τέλος, λοιπόν της ευρωζώνη, δε θα προκληθεί από κάποιο πρόβλημα χώρας του ευρωπαϊκού νότου, όπως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή την κατάρρευση της Ισπανίας, αλλά από την αποχώρηση της ίδιας της Γερμανίας.
 Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία δε θέλει να πράξει κάτι τέτοιο, αφού απλά σε οικονομικούς όρους δε τι συμφέρει. Αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν δε βάλει «νερό στο κρασί της», κυρίως στο ζήτημα της αυστηρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι χωρίς οικονομική λογική και η οποία απλά ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε συγκεκριμένες χώρες του Νότου, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ. Απλά θα πράξ…

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ - Στον αγώνα ενάντια στην διάλυση του Νοσοκομείου μας πρέπει να είμαστε όλοι πρωταγωνιστές……

Εικόνα
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Την Παρασκευή, 30/11/2012 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων που μεθοδεύονται με γοργούς ρυθμούς από το μνημονιακό κράτος και την Τρόικα, τα όργανα δηλαδή του διεθνούς, ληστρικού καπιταλισμού. Η κινητοποίηση, που περιλάμβανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και παράλληλες συγκεντρώσεις στα κατά τόπους Νοσοκομεία, έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας και στηρίχτηκε από την ΠΟΕΔΗΝ η οποία προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Αθήνα και απεργία για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην δράση.
Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων πήρε μέρος στην κινητοποίηση και έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλη την κοινωνία της Νάξου…

Ποια ελληνικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι «πρωταθλητές» στις εξαγωγές - Πώς να ξεκινήσετε εξαγωγές - Ο χάρτης των ελληνικών εξαγωγών

Εικόνα
Κέρδη κρύβουν οι εξαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με την αξία τους να ανέρχεται σε 3,9 δισ. ευρώ και 12 από αυτά να γίνονται ανάρπαστα σε ξένες αγορές.
Η μειωμένη εγχώρια ζήτηση και η οικονομική ύφεση δημιουργούν ευκαιρίες για όσους ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία στο εξωτερικό. Με απλά λόγια, η οργανωμένη αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με την τυποποίηση και τις εξαγωγές προσφέρει σίγουρα έσοδα.
Λαχανικά, βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα, πορτοκάλια, ντομάτες, φρούτα με κουκούτσια, σταφύλια, ελαιόλαδο, τυριά, σιτάρι, αλλά και καπνός ξεπουλάνε σε Αυστραλία, Πολωνία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ουγγαρία.
Η μελέτη βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία των τελευταίων 22 ετών και από τη διαχρονική εξέλιξη των εξαγωγών προκύπτει ανά προϊόν:
•Τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα ροδάκινα αναδεικνύονται οι «πρωταθλητές» όλων των αγροτικών προϊόντων. Η αξία των εξαγωγών τους είναι στα 234,5 εκατ. ευρώ και γίνονται ανάρπαστα χτυπώντας πρωτιές…

Η θλιβερή άλγεβρα της επαναγοράς, του Γ. Βαρουφάκη

Εικόνα
Έχουμε και λέμε: Δαπανώντας (δανεικό) ποσό Π για την επαναγορά ομολόγων, το όφελος του ελληνικού δημοσίου ισούται με Φ = Π επί {(100-x)/x}, όπου Φ είναι τα δις χρέους που θα «καταργηθούν» και x είναι η τιμή επαναγοράς εκφρασμένη ως ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας. Ας δούμε ένα παράδειγμα: Αν (όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί στο Eurogroup), η επαναγορά γινόταν στο 28% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων (δηλαδή, εάν x=28), με τα 10 δις που θα δανειστεί από το EFSF η κυβέρνηση για να αγοράσει τα ομόλογά της από τους ιδιώτες (δηλαδή Π=10) θα πετύχει μείωση του χρέους 25,7 δις. Προϋπόθεση βέβαια για μια τέτοια μείωση είναι, πέραν των 15 δις που εξαναγκάζονται να «πουλήσουν» οι ελληνικές τράπεζες, να πουλήσουν άλλα 25 δις ομολόγων τα hedge funds (από τα 45 δις που διαθέτουν). Το πρόβλημα, βέβαια, είναι πως και μόνο η ανακοίνωση ότι το κράτος έχει δανειστεί 10 δις για την επαναγορά, αυξάνει ραγδαία την τιμή επαναγοράς των ομολόγων. Αν το κράτος επέμενε στην συμφωνημένη τιμή του 28…

Το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου

Εικόνα
 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πιο είναι το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου Πελάγους, το οποίο δεν έχει κατοίκους; Είναι το νησί Πολύαιγος που έχει έκταση 17 τ.χλμ. και βρίσκεται δίπλα από τα νησιά της Μήλου (6χλμ) και της Κιμώλου (2 χλμ). Έχει μέγιστο μήκος 6 χλμ και πλάτος 4 χλμ, ενώ η περίμετρός του είναι περίπου 27 χλμ.
Η Πολύαιγος σε σχέση μεγέθους είναι κατά μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα, πιο μεγάλη από την Δονούσα η οποία έχει περίπου 165 μόνιμους κατοίκους.
Κάποτε υπήρχε στο νησί ανθρώπινη δραστηριότητα. Το 1951 είχε 14 κατοίκους, ενώ ακόμη παλαιότερα αναφέρεται ότι κατοικούσαν εκεί 170 άτομα.
Χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκότοπος κάτι που δικαιολογεί και το όνομα της «Πολύαιγος», από το «πολλές αίγες», δηλαδή «πολλές κατσίκες».
Από το 1898 υπάρχει στο νησί φάρος, στο ακρωτήρι Μάσκουλα, σε ύψος 138 μέτρων. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχουν ερείπια της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο ναός της οποίας ήταν βασιλική με τρούλο, που είχε ιδρυθεί το 1622.
Η ανθρώπινη…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *