Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 24, 2013

Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Ξανά σκεφτείτε το!

Εικόνα
Τα πλαστικά μπουκάλια και οι πλαστικές συσκευασίες, έχουν στον πάτο τους ένα τριγωνικό σύμβολο με έναν αριθμό μέσα. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει την χημική ουσία από την οποία αποτελείται το πλαστικό.Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα; Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός; Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση; Λοιπόν κάνετε λάθος!!!Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ 1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά

Κορόιδο ή Φοροφυγάς; Διαβάστε το οπωσδήποτε και διαλέξτε έγκαιρα!

Εικόνα
Ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κατασχέσεις ή απλά κοροϊδία; 
Στα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό παίζει ως είδηση ότι θα σταλούν σε μικροοφειλέτες 1.000.000 συστημένα ειδοποιητήρια από την εφορία για οφειλές έως 3000 ευρώ, προκειμένου οι οφειλέτες να τις εξοφλήσουν ή να τις ρυθμίσουν και να γλυτώσουν κατά 30% από τις προσαυξήσεις.
Απειλούνται δε όσοι δεν ανταποκριθούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, μισθών, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων κλπ.Οι φορολογούμενοι βέβαια μπορούν να μην παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια και κανένας δεν μπορεί νόμιμα να τους αναγκάσει να τα παραλάβουν.Αν τα παραλάβουν θα είναι αναγκασμένοι να στηθούν επί ώρες στην ουρά και θα διευκολύνουν την μελλοντική τους παρενόχληση από εισπρακτικές εταιρίες και την εφορία.
Η εφορία θα επιβεβαιώσει με την παραλαβή των ειδοποιητηρίων την τρέχουσα διεύθυνση τους, το ότι ζούν και το ότι έχουν ειδοποιηθεί για τις οφειλές.
Για να επιβληθούν προσαυξήσεις για οφειλές πρέπει ο οφειλέτης να έχει ειδο…

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ΕΥΡΩ: Ποιοί το παίρνουν και πως

Εικόνα
Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι δεν θα είναι απαραίτητο να απαυθύνονται πλέον σε εφορίες για να το παραλάβουν.
Οι φοιτητές θα πρέπει να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις Διευθύνσεις Φοιτητικής Μέριμνας που βρίσκονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που φοιτούν.
Ήδη έχει εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που πρόκειται σύντομα να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Μέσω αυτής καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών.
Πλέον το ποσό των 1.000 ευρώ θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό των φοιτητών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) οι οποίες θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις των δικαιούχων από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγ…

Η μοναξιά της... άοπλης Ευρώπης

Εικόνα
By Gideon Rachman
Δημοσιεύθηκε: 19/02/13
Στην δεκαετία του 1970, ο διακεκριμένος Δανός πολιτικός Mogens Glistrup, έγινε διάσημος για την δήλωση ότι η χώρα του θα πρέπει να αντικαταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις με ένα ηχογραφημένο μήνυμα που θα λέει «παραδινόμαστε» στα ρωσικά. Ο Glistrup δεν είναι πια μαζί μας, αλλά η προσέγγισή του για την εθνική άμυνα μοιάζει να κερδίζει έδαφος. Η δυνατότητα της Ευρώπης να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις μειώνεται δραστικά και μαζί της και η δυνατότητα των Ευρωπαίων να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους ανά τον πλανήτη. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά στρατεύματα ανεπτυγμένα απο ευρωπαϊκές χώρες στο Αφγανιστάν και οι Γάλλοι βρίσκονται στο Μαλί. Αλλά πίσω από τα πρωτοσέλιδα, οι στρατιωτικές δυνάμεις συρρικνώνονται.
Από το 2008, αντιδρώντας στην οικονομική ύφεση, οι μεγαλύτερες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειώσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 10-15%.Οι πιο μακροπρόθεσμες τάσεις είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Η βρε…

Μια υπέροχη ταμπέλα - αλλά και η άλλη πλευρά του νομίσματος

Εικόνα
'Όταν ψωνίζεις από μια μικρή, τοπική επιχείρηση, δεν βοηθάς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να αποκτήσει και τρίτο εξοχικό' 
Μια υπέροχη ταμπέλα - αλλά και η άλλη πλευρά του νομίσματος
 Η μαμά μου είχε ένα μαγαζάκι με είδη δώρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καλόγουστο και χειροποίητο. Καθώς γινόταν η επέλαση των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των απρόσωπων τυποποιημένων τμημάτων των σούπερ μάρκετ, όλο και συχνότερα γκρίνιαζε για την απαξίωση των μικρών εμπόρων που, με τα μικρά μαγαζάκια που τα δουλεύαν μόνοι τους, τα έπαιζαν όλα για όλα. Τα έπαιξε όλα για όλα - και έχασε κι αυτή στο τέλος. 
Το μαγαζάκι έκλεισε, κι η πίκρα της, που ήταν μεγάλη, ίσως να συνετέλεσε και στην αρρώστια της. Τώρα που μου λείπει μετανιώνω, αλλά τότε που τη θεωρούσα δεδομένη της πήγαινα κόντρα: "Γιατί βρε μαμά, στο εμπορικό κέντρο δεν δουλεύουν άνθρωποι; Αν κλείσει το εμπορικό, δεν θα χάσουν τις δουλειές τους τόσοι όσοι και απ' τα μικρά μαγαζάκια του κέντρου που κλείνουν;" …

Τα... περίεργα των Όσκαρ!

Εικόνα
Η αγωνία για την απονομή των Όσκαρ κορυφώνεται με τους υποψήφιους να περιμένουν τη στιγμή που θα κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για φέτος αλλά πενήντα οχτώ χρόνια τελετών Όσκαρ πέρα από τους λαμπερούς βραβευμένους έχουν μείνει στην ιστορία και για τα ευτράπελα και περίεργα τους.

Ένας γυμνός άντρας πάνω στη σκηνή, ένας άγνωστος που πήρε το Όσκαρ και μια Ινδιάνα που ανέβηκε στο πόντιουμ δεν είναι πράγματα που θα περίμενε να δει κανείς εύκολα σε μια λαμπερή οσκαρική τελετή. Κι όμως αυτά και πολλά άλλα περίεργα και ευτράπελα έχουν συμβεί πάνω στη σκηνή της πιο λαμπερής τελετής.

Ο λάθος Φρανκ
Ο ηθοποιός Γουίλ Ρότζερς ανεβαίνει στη σκηνή για να ανοίξει τον πολυπόθητο φάκελο με το όνομα του νικητή στην κατηγορία «Καλύτερος Σκηνοθέτης». Ο Ρότζερς ανοίγει το φάκελο και λέει

Φορώντας χαρτοσακούλες ψήφισαν οι «φίλοι του ΠΑΣΟΚ»

Εικόνα
Με το πρόσωπο κρυμμένο μέσα σε χάρτινες σακούλες, ώστε να μην τους πάρει κανένα μάτι και τους μείνει η ρετσινιά, ήρθαν να ψηφίσουν - για την εκλογή συνέδρων - τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας το κομματικό τους καθήκον
Ως μήνυμα αισιοδοξίας, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και αντέχει, έστω και με χαρτοσακούλες στο κεφάλι, εξέλαβε ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, την αθρόα προσέλευση μελών για την εκλογή συνέδρων.
Υπακούοντας μάλιστα στις ευχές των στελεχών, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, «να αφήσουν πίσω τα βαρίδια και τις παθογένειες», τα μέλη του ΠΑΣΟΚ γέμισαν από νωρίς την είσοδο των γραφείων στην Ιπποκράτους, με κάθε είδους βαρίδια, κυρίως από πετονιές και ζυγαριές, ενώ σαφώς λιγότερη ήταν η συμμετοχή σε αφημένες παθογένειες.
Πολλά από τα μέλη του κόμματος, χωρίς να βγάλουν ούτε στιγμή τη σακούλα από το κεφάλι - γιατί, όπως είπαν δεν θέλουν να γίνουν ρεζίλι - παραδέχθηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια συνήθεια όπως το τσιγάρο, που προσπαθούν να κόψουν, …

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ -πρέπει να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εικόνα
Με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής διάταξης  Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012) που αφορά τόσο την ίδρυση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και την λειτουργία των υφιστάμενων  προβλέπονται πλέον μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα .
Ανάμεσα τους το βασικότερο από αυτά  είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων .
Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία  ΥΑ   14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007  πρέπει  να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους :
1.     κατά την αδειοδότηση  με τον έλεγχο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας  των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών  Ενοτήτων
2.     Κατά τους έκτακτους ελέγχους των αρμόδιων …

Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέσα από το φακό του LIFE

Εικόνα
Όντρεϊ Χέπμπορν, Μάρλον Μπράντο, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κερκ Ντάγκλας, Γκρέις Κέλλυ, Μπόγκαρτ και Μπακόλ. Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέσα από το φακό του LIFE.
 Από το κόκκινο χαλί, στην τελετή απονομής και τα after parties. Φωτογραφικές στιγμές που αποτυπώνουν όχι μόνο τη γνωστή λάμψη της διαδικασίας αλλά και τις σπάνιες στιγμές πίσω από τις κάμερες.

Η ιστορία του ποπ-κορν

Εικόνα
Δημοφιλές σνακ από καβουρντισμένους κόκκους αραβοσίτου. Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων. Το παλαιότερο εύρημα, ηλικίας 5.000 ετών, εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και οι επιστήμονες το θεωρούν καθαρά αμερικανικό προϊόν. Οι ιθαγενείς το απολάμβαναν τοποθετώντας έναν - έναν τους σπόρους αραβοσίτου πάνω από τη φλόγα με τη βοήθεια ενός κλαδιού. Με το ποπ-κορν έφτιαχναν... μπύρα και σούπες, ενώ το χρησιμοποιούσαν και για την κατασκευή κοσμημάτων. Κάπως έτσι έμαθε την ύπαρξη του ο Χριστόφορος Κολόμβος. Είναι καταγεγραμμένο ότι στις 22 Φεβρουαρίου 1630 ένας ινδιάνος ονόματι Κουαντακένα από τη φυλή των Γουαμπανοάγκ έμαθε την τέχνη του ποπ-κορν σε κάποιους βρετανούς αποίκους στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης. Όσοι από τους Ευρωπαίους το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ από τη γεύση του, που το έτρωγαν κάθε πρωί, συνοδεύοντάς το με κρέμα και ζάχαρη. Αργότερα έγινε απαραίτητο συνοδευτικό στο δείπνο της Ημέρας των …
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *