Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 3, 2013

Πως θα είναι η νέα εμφάνιση του Facebook - Σε ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους «φίλους» οι Έλληνες χρήστες του ;

Εικόνα
Τη νέα εμφάνιση του Facebook που θα εφαρμοσθούν τόσο στις web εφαρμογές του, όσο και σε αυτές για τις φορητές συσκευές, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Οπως τόνισε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ οι αλλαγές αυτές γίνονται με στόχο οι χρήστες του Facebook να έχουν στη διάθεσή τους «την καλύτερη προσωπική εφημερίδα στον κόσμο». Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο «News Feed», που πλέον θα χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως «μουσική», «φωτογραφίες», «βίντεο» και «νέες δημοσιεύσεις». Η νέα μορφή των ενημερώσεων, επίσης θα περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες

Επιδείνωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο αποτυπώνει η περιοδική έρευνα πεδίου της ΕΣΕΕ

Εικόνα
Η ΕΣΕΕ απέστειλε στον Πρωθυπουργό και στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών τα αποτελέσματα από την «Έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΜΜ εμπορικών επιχειρήσεων» που διενεργεί σε τρίμηνη βάση. Η εν λόγω έρευνα αφορά στη συστηματική και διαχρονική παρακολούθηση μίας σειράς βασικών μεγεθών των εμπορικών επιχειρήσεων, όπως κύκλος εργασιών, κερδοφορία, απασχόληση, ενώ προσεγγίζει και ποιοτικές μεταβλητές που αφορούν στη γνώμη των Ελλήνων εμπόρων από τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους στο μέλλον. Όπως διαφαίνεται η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται σημαντικά.
Ειδικότερα:
-Ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου εκτιμάται από την έρευνα ότι δε θα ξεπεράσει το 2013 τις 270.000 ευρώ, μειωμένος, δηλαδή κατά 15,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ενώ το συνολικό ποσοστό μείωσης του τζίρου από το 2009 φτάνει το 37%.
-Για το λιανικό εμπόριο η κατάσταση φαίνεται κρισιμότερη αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων …

Απαλλαγή των μικρών ξενοδόχων από τον ΟΑΕΕ

Εικόνα
Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που θα συζητηθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών, απαλλάσσει τους μικρούς επιχειρηματίες κάτω των 10 δωματίων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα υπαγωγής στον ΟΓΑ ή παραμονής στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη εντεταγμένοι. Το συνολικό κείμενο της συγκεκριμένης διάταξης έχει ως εξής
Σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» Άρθρο 58 Ασφάλιση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Η παράγραφος 5 του άρθρου 9 του ν. 3050/2002 ( Α’ 214), όπως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 25 του ν. 3846/2010 (Α 66) και περαιτέρω με το άρθρο 32 του ν. 4075/2012 (Α 89), αντικαθίσταται ως εξής: 
1. Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 (Α’ 118) και του π.δ. 33/1979 (Α’ 10), όπως ισχύουν, και γενικά όλων των κυρίων κ…

Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για τη δουλεία των οφειλετών!

Εικόνα
Ο Πλούταρχος (περ.45μ.Χ.-120) ήταν Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και έλαβε αξιόλογη φιλοσοφική, επιστημονική, ιστορική και φιλολογική μόρφωση. Αναφέρεται ότι σπούδασε στην Ακαδημία των Αθηνών, όπου είχε δάσκαλο τον Αμμώνιο. Γεννημένος στη μικρή πόλη της Χαιρώνειας, στην Βοιωτία, πιθανώς κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου, ο Μέστριος Πλούταρχος ταξίδεψε πολύ στον μεσογειακό κόσμο της εποχής του και δύο φορές στη Ρώμη. Είχε φίλους Ρωμαίους με ισχυρή επιρροή, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν ο Soscius Senecio και ο Fundanus, και οι δύο σημαντικοί Συγκλητικοί, στους οποίους ήταν αφιερωμένα ορισμένα από τα ύστερα κείμενά του.Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Χαιρώνεια, όπου λέγεται ότι μυήθηκε στα μυστήρια του Απόλλωνα. Ήταν πρεσβύτερος των ιερέων του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, όπου ήταν υπεύθυνος για την ερμηνεία των χρησμών της Πυθίας, αξίωμα που κράτησε για 29 έτη έως τον θάνατό το…

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου.

Εικόνα
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σας γνωστοποιούμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, προέβη στη σύναψη και υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση του προγράμματος΄΄ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ΄΄ μέχρι το τέλος του έτους 2013.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος αυτού, αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την........
παροχή νομικής κάλυψης αμοιβής και εξόδων για παράσταση στο δικαστήριο, καθώς και για άλλες εξωδικαστικές ενέργειες, (π.χ. έκδοση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, επίδοση εγγράφων κ.λ.π.), σε ανηλίκους ή νέους έως 30 ετών και για υποθέσεις που αφορούν σε
Α.- ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ :
1.- Περιπτώσεις κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας (για τις γυναίκες η υπηρεσία παρέχεται ως την ηλικία των 35).
2.- Παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων(για τις γυναίκες η υπηρεσία παρέχεται ως την ηλικία των 35 ετών).
3.- Χρήση απαγορευ…

Έφυγε από τη ζωή ο Alvin Lee

Εικόνα
Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Ten Years After πέθανε σε ηλικία 68 ετώνΌπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η οικογένειά του, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Ten Years After, Alvin Lee, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.
Με μια λιτή ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του, Alvinlee.com, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:
«Ανακοινώνουμε με μεγάλη μας λύπη ότι ο Alvin έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω απρόβλεπτων επιπλοκών μετά από μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.»
«Χάσαμε έναν υπέροχο και πολυαγαπημένο πατέρα και σύντροφο, και ο κόσμος έχασε έναν πραγματικά σπουδαίο και ταλαντούχο μουσικό.»
Η καριέρα του Lee ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '60, ενώ εκτινάχθηκε στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα ύστερα από την εμφάνιση της μπάντας στο μυθικό Woodstock, όπου επέδειξε το μοναδικό του blues rock κιθαριστικό ύφος, ενώ η χαρακτηριστική του καλυμμένη από αυτοκόλλητα "Big Red" Gibson ES-335 μετατράπηκε σε σήμα κατατεθέν ολόκληρου του φεστιβάλ.
Μετά τη διάλυση…

Μπλόκο κατασχέσεων για μη καταβολή ΦΠΑ ;

Εικόνα
Οσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες επιμένουν να μην υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ θα έρχονται αντιμέτωποι με μπλόκο κατασχέσεων. Με ειδική διάταξη την οποία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα καλεί τους υπόχρεους να υποβάλλουν την περιοδική τους δήλωση στις 20 κάθε τρίτου μήνα καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.
Αφού υποβάλουν τη δήλωση θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν, χωρίς δόσεις. Αν δεν εξοφλήσουν τον φόρο εγκαίρως και η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, θα επιβάλλονται κατασχέσεις με προτεραιότητα τις καταθέσεις. Αν δεν υποβάλλουν καθόλου δήλωση, με προσωρινό έλεγχο εξπρες θα βεβαιώνεται ο φόρος και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις και εάν δεν εξοφλείται εφάπαξ, χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού δόσεων, θα επιβάλλονται και πάλι κατασχέσεις.
Η ρύθμιση να εξοφλάται ο ΦΠΑ σε τρεις δόσεις καθιερώθηκε το καλοκαίρι του 2011 ως ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους επιτηδευματίες. Για να γίνει δεκτή η δήλωση ο υπόχρεος πρ…

Οι 11 μεγάλες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα του μνημονίου-είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς 250€

Εικόνα
Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές*που ζητούν μισθούς 250€ Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα «μια δουλειά θέλω, ό,τι να “ναι και όσο να “ναι»».
 Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 – 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι».
Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι: Μηνάς Ζω…

Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά; - του Pedro Olalla

Εικόνα
Η συναρπαστική ομιλία του γνωστού ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας.

(Ευχαριστούμε τον Τίμο). Ένα ισπανικό βίντεο -με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων- το οποίο μιλά για την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται. Ενώ η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική, ταυτόχρονα η ανάγνωσή του αποκλείει κάθε εθνικισμό και μάλιστα προτρέπει τον θεατή σε μια στάση ουμανιστική. 
Πηγή: www.lifo.gr


Ελεύθερη και πάλι η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα

Εικόνα
H γνωστή και ως ήμερη ή κλωστική κάνναβη, μια ποικιλία της cannabis sativa* που περιέχει ελάχιστη έως καθόλου τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την ψυχοδραστική ουσία του φυτού, είναι και πάλι ελεύθερη  για  καλλιέργεια στην χώρα μας ύστερα από δεκαετίες απαγόρευσης.
Το γεγονός εκτιμάται ότι θα προσφέρει μία ιδιαίτερα κερδοφόρα εναλλακτική πρόταση καλλιέργειας για τους αγρότες.
Όπως αναφέρει το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας το Έθνος, η κλωστική κάνναβη είχε απαγορευτεί στην Ελλάδα από το ’50, ωστόσο παρά το επίμαχο συνθετικό «κάνναβη», η κλωστική δεν έχει κανένα άλλο κοινό με την απαγορευμένη ινδική κάνναβη, η οποία θεωρείται ναρκωτικό και έχει απαγορευθεί από το Νόμο 34/59/2006.
Η κλωστική κάνναβη είναι ένα ετήσιο είδος και καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια για τις ίνες της που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή σκοινιών. To είδος αυτό έχει πολλές βιομηχανικές εφαρμογές και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί ακομα και να αντικαταστήσει το βαμβάκι.
Σημαντικό για την κα…

Σαν πας στην τράπεζα και σε ρωτήσουν το όνομά σου, πες πως είσαι ο κανένας!

Εικόνα
Θα δούμε πολλά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Όσοι σχεδιάζουν τις μελλοντικές κοινωνίες ξέρουν ακριβώς ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη κοινωνία. Το κακό είναι πως η κοινωνία αγνοεί τι ακριβώς είναι το κουστούμι που της ετοιμάζουν σιγά σιγά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων νοιώθει ασφαλής να καταπίνει το χάπι της αποβλάκωσης και να αναφέρεται σε όσους προσπαθούν να την ξυπνήσουν σαν «γραφικούς». Όταν ένα σενάριο από τις κοινωνίες του μέλλοντος είναι «ανεκτό» από τους πολίτες ακόμα κι αν είναι άσχημο ορίζεται σαν ρεαλιστικό. Εντάξει θα φτωχύνουμε το καταλάβαμε. Εντάξει θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα δυστυχήσουν, το καταλάβαμε. Τι να κάνουμε αυτά έχει η κρίση.
  Περνάει στα ψιλά, χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς το μακελειό που θα ακολουθήσει μια είδηση π.χ. όπως «συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ θα γίνονται πλέον μέσω τραπέζης» Αντιλαμβάνεστε σε όλο του το μεγαλείο τι σημαίνει αυτό? Ένα τέτοιο μέτρο έχετε την εντύπωση πως αποσκοπεί απλά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και θα επιφέ…

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εικόνα
Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην οικονομική γενοκτονία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση - θύματα της θηριώδους μάχης μεταξύ της δυτικής τρόικας, με απόλυτο ηγέτη τις Η.Π.Α., καθώς επίσης της κίτρινης γάγγραινας, της Κίνας...“Το ευρώ και το δολάριο μοιάζουν με δύο επιβάτες στο ίδιο καράβι – όπου κάποια στιγμή ευρίσκεται ο ένας επιβάτης στο υψηλότερο κατάστρωμα και κάποια άλλη στιγμή στο χαμηλότερο. Μπορούν να αλλάζουν τις θέσεις μεταξύ τους, καθώς επίσης να κινούνται υψηλότερα ή χαμηλότερα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, κάθονται στο ίδιο καράβι - κινούμενοι με την ίδια ταχύτητα, προς τον ίδιο προορισμό. Οι καθημερινές διακυμάνσεις της ισοτιμίας τους καθρεφτίζουν «τεχνικές επιρροές» - τη βραχυπρόθεσμη σχέση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς. Επίσης, φόβους για το τέλος ή για την κατάρρευση του ευρώ και στη συνέχεια ανακούφιση - μέσω νέων μέτρων.Σε κάθε περίπτωση, το ζευγάρι ευρώ-δολαρίου ταξιδεύει συνεχώς μαζί, πάντοτε σε μία ορισμένη απόσταση, η οποία δεν ξεπ…

Φοροδιαφεύγουν από ανάγκη οι ΜμΕ, λένε οι πολίτες

Εικόνα
Τι δείχνει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
«Λόγοι βιωσιμότητας και όχι κέρδους», οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην φοροδιαφυγή, υποστηρίζει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Συγκεκριμένα, έξι στους δέκα πολίτες (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρίες. Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν, σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους. Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, το 86,8% των πολιτών πιστεύει ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπα…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *