Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Με λιγότερα ένσημα η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Δείτε τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΘΕΜΑ : «Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με μειωμένες προϋποθέσεις για το από 01/03/2013 – 28/02/2014 χρονικό διάστημα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 29 – 55 ετών»
ΣΧΕΤ: εγκύκλιο 30/12
Σας κοινοποιούμε το με αριθ. Φ 40021/οικ. 6307/279/4.3.2013 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, σας γνωρίζουμε ότι προωθείται για ψήφιση σχετική διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία:
α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2013 έως 28/2/2014, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οριστικό τέλος για 55.000 επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο προβλέπει η ΓΣΕΒΕΕ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί

  Οριστικό τέλος για 55.000 επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο προβλέπει η ΓΣΕΒΕΕ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
    Σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας για τα οικονομικά μεγέθη των ΜμΕ που παρουσιάστηκε σήμερα, περίπου 170.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο και 64.000 από αυτές είναι εμπορικές. Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η απώλεια θέσεων μισθωτής εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πλησιάσουν τις 69.000. Σημειώνεται ότι για μια πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα γίνονται τέσσερις απολύσεις, ενώ η αναλογία ήταν ένα προς επτά στην προηγούμενη σχετική έρευνα.
    Η μερική απασχόληση αποτελεί πλέον μια γενικευμένη πρακτική ενώ το 52,4% αντιμετωπίζει πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.
    Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η ταχύτητα επιδείνωσης όλων των δεικτών για τα οικονομικά μεγέθη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσίασε οριακή επιβράδυνση. «Δεν έχουμε περάσει στην ανάπτυξη αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι περιορίζεται η ύφεση», σχολίασε σχετικά ο Θ. Γεράκης της εταιρείας Marc που πραγματοποίησε την εξαμηνιαία αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις ΜμΕ.
    Ο μόνος δείκτης που εξακολουθεί να κινείται ανησυχητικά καθοδικά είναι αυτός των

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Θα μας πάρουν αλήθεια τα σπίτια οι τράπεζες;

Η πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, φέρνει στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και τη συζήτηση για την ατομική  ιδιοκτησία και περιουσία.
Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα σε μικρά ή μεγάλα στεγαστικά δάνεια, έχοντας θέσει ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα.Το 25% από αυτά τα δάνεια είναι ήδη στο κόκκινο, δηλαδή υπάρχει αδυναμία ομαλής αποπληρωμής των δόσεων. Τόσο ο νόμος Κατσέλη, όσο και οι πρόσφατες ρυθμίσεις, προσφέρουν, υπό όρους, κάποιες ελαφρύνσεις, που κυρίως αφορούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μείωση του ποσού των δόσεων, ενώ δεν επιτρέπονται (ακόμη) οι πλειστηριασμοί σε δάνεια σε ακίνητο αντικειμενικής αξίας κάτω των 180.000 ευρώ.Όλοι φυσικά γνωρίζουν πως οι ρυθμίσεις αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς η σκληρή πραγματικότητα της ξεσαλωμένης ανεργίας και των γλίσχρων μισθών, βοά πως τα δάνεια δεν πρόκειται τελικά να πληρωθούν
Συνεπώς τι θα γίνει;
 Μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί που να πιστεύουν ότι θα χαριστούν τα δάνεια, ούτε ότι θα μοιραστούν  κατασχεμένα σπίτια κακο-πληρωτών σε έντιμους φτωχούς. 
Πουλώντας τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια; 
Δε μπορεί όμως να μείνει έτσι η κατάσταση, καθότι, όπως το θέτει και σχετική έκθεση του ΔΝΤ, στόχος των τραπεζών είναι η απομόχλευση, δηλαδή να κλείσει η "ψαλίδα" ανάμεσα στα δάνεια και τις

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τρεις μεταρρυθμίσεις του Γιάννη Βαρουφάκη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στον συνδυασμό λιτότητας-μετά-μεταρρυθμίσεων. Η λιτότητα υποτίθεται ότι θα δαμάσει τα ελλείμματα - και, μακροπρόθεσμα, τα χρέη - ενώ οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και, έτσι, την ανάκαμψη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, των τελευταίων τριών ετών, συναινούν σε αυτή την πολιτική, εφαρμόζουν τη λιτότητα και υπόσχονται τις μεταρρυθμίσεις οσονούπω. Οι υπόλοιποι «σφαζόμαστε» για το αν η μνημονιακή λιτότητα αποτυγχάνει επειδή οι....... μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν όσο σβέλτα έπρεπε (η «μνημονιακή» άποψη) ή αν η λιτότητα που επιβάλει το Μνημόνιο δημιουργεί συνθήκες κατάρρευσης στις οποίες οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν (η «αντι-μνημονιακή» πεποίθηση, που είναι και δική μου). Δυστυχώς, αυτό το δίπολο μας εγκλωβίζει σε έναν διχασμό που επιδεινώνει την Κρίση, μειώνοντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας μας σε αυτές. Το χειρότερο είναι ότι αυτός ο διχασμός δεν είναι καν αναγκαίος. Μπορούμε κάλλιστα να διατηρήσουμε ο καθένας τις απόψεις του για το Μνημόνιο (και κατά πόσον αποτελεί φάρμακο ή δηλητήριο) αλλά να βρούμε κοινό τόπο όσον αφορά τις βασικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σαν σήμερα το 1973 κυκλοφόρησε το Dark Side Of The Moon

απο - apotis4stis5

Σαν σήμερα το 1973 κυκλοφόρησε το Dark Side Of The Moon στις ΗΠΑ.Ο Chris Willman στο Yahoo μάζεψε πληροφορίες γι αυτό.

Pink Floyd’s ‘Dark Side’: 40 Years Later, 40 Mind-Blowing Facts About The Mad ClassicBy Chris Willman |
Sure, like everybody else, you’ve listened to Pink Floyd’s The Dark Side of the Moon so many times that you can recite not just every line but every heartbeat, clock tick, and cash register ring by heart. But how much do you really know about the landmark prog classic, which is celebrating its 40th anniversary this month?
To celebrate the 40 years we’ve been listening to what is arguably the preeminent rock album of the 1970s, here are 40 things you ought to know about Dark Side. Because lunacy breeds albums about lunacy, and albums about lunacy breed lunatic obsessions with album trivia. Let’s start with that iconic cover art, shall we?


The original prism cover
The band members spent three minutes deciding on the front cover. Designer Storm Thorgerson brought seven designs into the Abbey Road studio where they were still recording.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...