Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 7, 2013

Τσίπρας: Χόρεψε ζεϊμπέκικο ως άνοιγμα στη «βάση» του ΠΑΣΟΚ

Εικόνα
Την κλασική και αλάνθαστη μέθοδο επικοινωνίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με τους ηγέτες τους επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους προσελκύσει θυμίζοντάς τους τις ένδοξες ημέρες και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν
 Ένα νέο συμβόλαιο με τον «προδομένο» λαό του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας την υπόσχεση ότι αντίθετα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν έχει χορέψει ποτέ ένα ζεϊμπέκικο, εκείνος θα το κάνει συχνά, δίνοντας πίσω στον προδομένο ψηφοφόρο τη χαμένη υπερηφάνεια του.
 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν περίπου στο μέσο της εναρκτήριας ομιλίας του, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, όταν ξαφνικά τα φώτα χαμήλωσαν και από τα μεγάφωνα ακούστηκε το «Αυτός, ο Άνθρωπος, Αυτός!», από τη φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου!
Σχεδόν ταυτόχρονα, και ενώ ένα νοσταλγικό ιερό ρίγος διαπερνούσε την «πασοκογενή» πτέρυγα του ακροατηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στο μέσο της σκηνής και άρχισε να χορεύει, συνδυάζοντ…

Δικαιώματα επιβατών που ταξιδεύουν με πλοίο

Εικόνα
Διαβάστε 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ταξίδι με επιβατηγό πλοίο Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία.
Από την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, διανέμει τα σχετικά φυλλάδια σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Οι 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις που περιέχονται στο φυλλάδιο είναι οι ακόλουθες:
1.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο;
(α)Να υπαναχωρήσεις και να λάβεις την αξία του ναύλου που κατέβαλες (επιβάτη ή και οχήματος) και χρηματική αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100% επί της τιμής του ναύλου επιβάτη
(β) Να ταξιδέψεις σε θέση κατώτερη και να λάβεις τη διαφορά της τιμής του ναύλου επιβάτη μεταξύ της κατηγορίας των θέσεων προσαυξημένη κατά 100% ή
(γ) Μ…

Gregg Braden: Τα συναισθήματά μας διαμορφώνουν το υλικό πεδίο. Πειράματα και αποδείξεις!

Εικόνα
Επιβεβαιώνεται πειραματικά: Τα συναισθήματά μας εκλογικευμένα από τις σκέψεις μας επιδρούν ενεργειακά και διαμορφώνουν το ίδιο το υλικό περιβάλλον Όλα τα αρχαία κείμενα και οι πνευματικές παραδόσεις μας λένε ότι τα πάντα στον κόσμο μας συνδέονται με τρόπους που μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε
Αυτό το λεπτοφυές ενεργειακό πεδίο έχει περιγραφεί από έναν δυτικό επιστήμονα ως ένα δίκτυο ή ένας ιστός που συνιστά τη δομή όλης της δημιουργίας. Αυτό το πεδίο ενέργειας υπάρχει από πάντα. Είναι ένα πεδίο ευφυές, μια ευφυΐα που ανταποκρίνεται βαθειά στο ανθρώπινο συναίσθημα. Πρέπει να νοιώσουμε όπως θα νοιώθαμε αν η προσευχή έχει ήδη εισακουσθεί! Και μέσα σ’ αυτό το συναίσθημα συνομιλούμε με τις δυνάμεις της Δημιουργίας, επιτρέποντας στον κόσμο να μας ανταποκριθεί, επιτρέποντας σ’ αυτό το πεδίο, -το κβαντικό ολόγραμμα, τον Θεϊκό νου-, να ανταποκριθεί σ’ αυτό που νοιώθουμε μέσα στην καρδιά.
  Τί θα σήμαινε αν ανακαλύπταμε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μέρος μιας “συζήτησης”, ενός εκτυλισσόμ…

Με τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ «Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, προτείνει η ΕΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων και ΟΑΕΕ»

Εικόνα
Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι, έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για υπαγωγή των μέχρι 31/12/2012 ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ρύθμιση «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ».
«Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, προτείνει η ΕΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων και ΟΑΕΕ»*

Με τη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης, ήτοι: έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/201…

Απορρίφθηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να γνωρίζουν ποια μεταλλαγμένα προϊόντα τρώνε

Εικόνα
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.
Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία των συντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφών” στην ανθρώπινη υγεία.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη μετά το τέλος της ψηφοφορίας:
“Σήμερα είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταψηφίστηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να γνωρίζουμε αν τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές. Καταψηφίστηκε επίσης η αυτονόητη υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διεξάγει ανεξάρτητες μελέτες…

Ευρωζώνη: Το δράμα του οξυδερκούς νεοφιλελεύθερου, του Γ. Βαρουφάκη

Εικόνα
Ο νεοφιλελευθερισμός περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα, μία κεντρική ιδέα: απορρίπτει τις παρεμβάσεις του κράτους που χρηματοδοτούνται από την υποχρεωτική φορολογία, με εξαίρεση τα δικαστήρια και τα σώματα ασφαλείας (που στόχο έχουν τη διασφάλιση, πέραν της ζωής, των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και της ιερότητας των συμβολαίων που συνήφθησαν εθελοντικά μεταξύ πολιτών).
Όπως όλες οι ιδεολογίες, στους κόλπους του νεοφιλελευθερισμού υπάρχει διάσταση απόψεων. Ιδίως όσον αφορά τις εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα. Π.χ. κάποιοι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο μικρών, έξυπνων κρατικών παρεμβάσεων σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται μονοπώλια ή όταν κάποια σημαντικά δημόσια αγαθά δεν μπορούν να παραχθούν διαφορετικά (π.χ. παιδεία ή υγεία).
Άλλοι, πάλι, νεοφιλελεύθεροι, οι πιο σκληροπυρηνικοί, κρίνουν πως ούτε και σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται η κρατική παρέμβαση. Επιχειρηματολογούν ότι τα μονοπώλια, όπως έλεγε κι ο Σουμπέτερ, είναι παροδικά φαινόμενα που ενισχύουν…

Τεχνική ποινή στον ρατσισμό

Εικόνα
απο joinradio - Posted on: July 7th, 2013 by   Kiki Pap Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πανηγύρισα κάτω από μπασκετικά καλάθια αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει παράπονο από πράσινες χαρές ακόμα κι αν τις βλέπεις από τις τηλεοπτικές κερκίδες. Εκείνα τα τελυταία λεπτά που δε σε χωράει ο τόπος, παίχτες σαν τον James Gist και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είναι πάντα εκεί γύρω να κάνουν μαγικά και να σε τιγκάρουν από χαρά χωρίς να σ’ ενδιαφέρει αν έχουν το ίδιο χρώμα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι αν πρέπει να φοράνε εμφανίσεις ελληνικής ομάδας.
 Στα παρκέ του NBA σίγουρα είναι όλα πιο μεγενθυμένα και φαίνονται ακατόρθωτα αλλά ο γεννημένος στην Ελλάδα, Γιάννης Αντετοκούμπο πέτυχε την υψηλότερη θέση στο ντραφτ κι από δω και στο εξής θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15 στην ομάδα των Milwaukee Bucks. Μόλις έμαθε για τη διάκριση του το γιόρτασε με την ελληνική σημαία αγκαλιά και άρχισαν οι ενοχλήσεις.
 Προφανώς είναι ένα κατόρθωμα με το οποίο αξίζει να χαιρόμαστε αλλά στην γαλανόλευκη …

Πότε ένα πράξικόπημα δεν είναι πραξικόπημα; Όταν συμβαίνει στην Αίγυπτο, προφανώς

Εικόνα
Εκείνοι οι Δυτικοί ηγέτες που μας λένε πως η Αίγυπτος παραμένει στο "δημοκρατικό" μονοπάτι πρέπει να θυμηθούν πως ο Μόρσι ήταν εκλεγμένος από πραγματικές, εγκεκριμένες από τη Δύση εκλογές. Του Robert Fisk.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου ένα πραξικόπημα δεν είναι πραξικόπημα. Ο στρατός κατέλαβε, καθαίρεσε και συνέλαβε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, ανέστειλε το Σύνταγμα, συνέλαβε τους συνήθεις υπόπτους, έκλεισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έβγαλε τις ερπύστριες στους δρόμους της πρωτεύουσας. Όμως η λέξη "πραξικόπημα" δεν εκστομίστηκε -ούτε μπορεί να εκστομιστεί- από τα χείλη του Εκλεκτού Μπαράκ Ομπάμα. Ούτε ο απελπισμένος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τόλμησε να προφέρει την προσβλητική αυτή λέξη.
Δεν είναι πως ο Ομπάμα δεν ξέρει τι συμβαίνει. Ελεύθεροι σκοπευτές στο Κάιρο σκότωσαν 15 Αιγυπτίους αυτή την εβδομάδα από την ταράτσα του ίδιου πανεπιστημίου από το οποίο ο Ομπάμα είχε μιλήσει "απευθυνόμενος" στον μουσουλμανικό …

Κ.Σακκάς: Τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί

Εικόνα
Απέρριψε σήμερα, (25/6/13 )για δεύτερη φορά, το Συμβούλιο Εφετών τις αντιρρήσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση του Κώστα Σακκά, επί της νομιμότητας της περαιτέρω προφυλάκισής του για έξι ακόμη μήνες. Η απόφαση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για παράνομη και αντισυνταγματική παράταση της κράτησης του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος ο Κ. Σακκάς πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος έχει παραδεχτεί την ένταξή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, δεν αποδέχεται όμως την κατηγορία του μέλους των «Πυρήνων». Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) για την υπόθεση αυτή συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *