Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 4, 2013

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά έντονα στα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.

Εικόνα
Η ΕΣΕΕ, εξ’ αφορμής των απειλητικών ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή, που κοινοποίησε στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία διαμαρτύρεται για τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και ζητάει την αναστολή της αποστολής τους.
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:
«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.
Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το…

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που λάβατε επιστολή για ληξιπρόθεσμα χρέη από τον ΟΑΕΕ

Εικόνα
Ολγας και Τάνυας Γεριτσίδου)
Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ;
Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013;
Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους :
1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ…

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΝΑΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ;

Εικόνα
ΝΑΞΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Το Σάββατο, 10 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο της Νάξου, θα γίνει μια πρωτότυπη παρουσίαση από τη συγγραφέα Ντορέτα Πέππα. Η παρουσίαση περιλαμβάνει βίντεο, θεατρικά δρώμενα και μουσική.
Μέσα από μία πραγματική παράσταση Πολιτισμού και Χαράς, που κινείται σε διονυσιακό ύφος και ατμόσφαιρα αρχαίου συμποσίου, με αποσπάσματα από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, τα «Διονυσιακά» του Νόννου κ.ά. έργα της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, μαθαίνουμε πάρα πολλά για τη Νάξο και τον πανάρχαιο Πολιτισμό της. Ανακαλύπτουμε πάλι τους γνωστούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό μύθους που σχετίζονται με το νησί και που παρουσιάζουν τους γάμους Θεών και ηρώων, οι οποίοι, εξαιτίας του φυσικού κάλλους και της ενέργειας που αποπνέει αυτή η ιερή ελληνική γη στην καρδιά του Αιγαίου, είχαν επιλέξει ακριβώς τη Νάξο, την αρχαία Δία, ως γαμήλιο τόπο τους. Ακολουθούμε τα ίχνη των περιηγητών στους…

Με νομοθέτημα, αυξάνουν οι αρμοδιότητες του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη ως προς τον καθορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων και της επέκτασης του ωραρίου τους, καθημερινές και Κυριακές καθώς και την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Εικόνα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΕΕ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολές στους 13 Περιφερειάρχες και 60 Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, τις οποίες κοινοποίησε στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη, καθώς και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ι. Σγουρό. Οι επιστολές αφορούν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, τις αυξημένες αρμοδιότητες των αιρετών Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών σε αυτό και το περιεχόμενό τους έχει ως εξής:
"Οι πρόσφατες μεταβολές στα πλαίσια που διέπουν ή επηρεάζουν βαθιά την λειτουργία της αγοράς, αμέσως ή εμμέσως προκαλούν και συνεπάγονται τον αυξημένο ρόλο των 13 Περιφερειών και των Αντιπεριφερειαρχών τους, οι οποίοι πλέον –μέσω της δράσης τους-αναδεικνύονται σε παράγοντες σταθερότητας και εύρυθμης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κάθε τοπικής αγοράς.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε αφε…

Ισπανική διαδικτυακή σειρά : “Malviviendo” επεισόδιο 1o & 2ο!

Εικόνα
Η σειρά που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γυρισμένη από μία παρέα φίλων που κατάγεται από την όμορφη Σεβίλλη, στην καρδιά της Ισπανίας. Σάτιρα και διακωμώδηση καθημερινών γεγονότων και καταστάσεων, δοσμένα με αθυροστομία και αμεσότητα, από μια παρέα που κάνοντας πλάκα, κατάφερε να γίνει γνωστή για την ευθύτητα της έκφρασης των πραγμάτων!
Απολαυστικά αστείοι, οι γειτονικοί μας φίλοι κατάφεραν να αποκτήσουν από το 1ο βίντεο, τόσο μεγάλο κοινό και είχαν τέτοια απήχηση σε όλο τον κόσμο, ώστε να μιλάμε πλέον για δύο κύκλους επεισοδίων και με τον τρίτο κύκλο να βρίσκεται στα σκαριά.
Απολαύστε!

Επίκαιρα εργασιακά θέματα. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με την οικονομική κρίση και την εφαρμογή των μνημονίων

Εικόνα
Μια νέα πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και την ανατροπή πολλών κατακτήσεων των εργαζομένων, νόμων  και ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι την εφαρμογή των μνημονίων, μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Αλλεπάλληλες αλλαγές επί αλλαγών και πλήθος διατάξεων, που ακόμη και οι πλέον ειδικοί δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν, να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν στη πράξη.Τα ergasiaka-gr.net κάνουν μια προπάθεια να σας παρουσιάσουν σε συντομία τις κυριώτερες απο τις αλλαγές που ήρθαν στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια και άλλαξαν ριζικά το χάρτη των εργασιακών σχέσεων.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ


πηγή: www.ergasiaka-gr.

ΕΒΕΠ: 7 προτάσεις για τόνωση της ρευστότητας

Εικόνα
Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ένταξή τους στις λίστες της Τειρεσίας Α.Ε. και των παρενεργειών που αυτή συνεπάγεται.Η διάρκεια της οικονομικής κρίσης καθιστά προβληματική, σε σημαντικό βαθμό, την επιβίωση και τη λειτουργία μεγάλου ποσοστού της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ως επί το πλείστον, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποτυπώνονται και μεταφράζονται σε επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις των ήδη επιβεβαρυμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υποχρεώσεις του παρελθόντος, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία και προς την Εφορία, έχουν περάσει στη λήθη του παρελθόντος. Ακόμη μία βασική παράμετρος της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που επηρεάζει την καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, έγκειται στην περιορισμένη επενδυτική και ε…

Οδηγός για τις αλλαγές στο Λύκειο ~ Αναλυτικοί πίνακες

Εικόνα
Το νέο σχολικό έτος έρχεται με πολλές αλλαγές για τα πρωτάκια του Λυκείου καθώς όπως όλα δείχνουν το νέο λύκειο θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2013-14. Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β και στη Γ λυκείου δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις αλλαγές καθώς δεν τους αφορούν. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την αγωνία πολλών γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ετοιμάσαμε πλήρεις πίνακες που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που έρχονται. Μαθητές της Α τάξης του λυκείου Στην πρώτη τάξη θα υπάρχει κοινό πρόγραμμα μαθημάτων 35 ωρών για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές εκτός από τα 14 υποχρεωτικά μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και ένα μάθημα επιλογής εκ των, εφαρμογές στην πληροφορική, διαχείριση φυσικών πόρων, έκφραση-πολιτισμός. Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Υπερεκμετάλλευσης

Εικόνα
του Θάνου Ανδρίτσου
Το κοινό χαρακτηριστικό των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών από την Ασία μέχρι την Λατινική Αμερική είναι ότι δημιουργήθηκαν μετά τηνκρίση του ’70, δείχνοντας την σημασία που είχε για τον καπιταλισμό η υπέρβαση των προηγούμενων εργατικών διεκδικήσεων, κι επίσης το γεγονός ότι αποτελούσαν μια εξαίρεση απέναντι στα ισχύοντα (εργατικό και φορολογικό δίκαιο, πχ) στη χώρα φιλοξενίας.
Με τις οδηγίες του Μάρτιν Σουλτς
Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από τη συνέντευξη που έδωσε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στο Σπίγκελ, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην οποία παρουσίασε τη θέση του υπέρ της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα, καθώς «οι περικοπές από μόνες τους δε φέρνουν ανάπτυξη». Μάλιστα, ανέφερε ότι η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΕ για συγκεκριμένες περιφέρειες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν συγκεκριμένα κίνητρα για επενδύσεις των οποίων τα προϊόντα θα πήγαιναν στην ευρωπαϊκή …

Το 6ο Ετήσιο Νάξαθλον,το Σάββατο 31 Αυγούστου, 2013 στη Νάξο.

Εικόνα
Λιγότερο από 31ημέρες απομένουν μέχρι την άφιξη και συμμετοχή των Ελλήνων και ξένων αθλητών τριάθλου στο 6ο Ετήσιο Νάξαθλον, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, 2013 στη Νάξο.
Στον αγώνα Νάξαθλον-Τρίαθλον, οι αθλητές θα καλύψουν τις αποστάσεις: κολύμπι 1500μ σε ανοιχτή θάλασσα, ποδηλασία 40χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή Χώρα – Φιλώτι με επιστροφή και τρέξιμο 10χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή προ
ς Εγγαρές με επιστροφή.
Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές , που αναμένεται να είναι πάνω από 100, θα αγωνιστούν ο Γιώργος Αλυφαντήςεξαίρετος Πανελλήνιος αθλητής τριάθλου, ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου 5 φορές πρωταθλητής του Νάξαθλον, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος νικητής του Νάξαθλον 2012και ο Γρηγόρης Σουβάτζογλου νικητής του φετινού Xterraτριάθλου στην Ελλάδα. Από την πλευρά των γυναικών θα αγωνιστεί και η πρωταθλήτρια Μαρία Κασιμάκη η οποία κατέχει τον 3ο καλύτερο χρόνο Ironman τριάθλου στη Ελλάδα.
Only 31 days and counting until greeces' top triathletes come to take part in 6…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *