Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Φωτογραφίες που κόστισαν εκατομμύρια




Θεωρήθηκαν αριστουργήματα μεγάλης καλλιτεχνικής ή ιστορικής αξίας και πουλήθηκαν για εκατομμύρια δολάρια. 
Ο λόγος για τις 10 πιο ακριβές φωτογραφίες που έχουν πουληθεί ποτέ. 
Δείτε ποιες είναι αυτές…



Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Εκπέμπουν SOS για τα ψάρια στο Αιγαίο

Επιστήμονες αλλά και ψαράδες παρατηρούν καθημερινά τη μείωση ειδών όπως ο σαργός, η γόπα, ο ροφός και το μπαρμπούνι. Τα ψάρια στο Αιγαίο μειώνονται συνεχώς. Το παρατηρούν καθημερινά οι ψαράδες. Το πιστοποιούν επιστημονικές έρευνες. Ο σαργός, η γόπα, ο ροφός, το μπαρμπούνι είναι μόνο μερικά από τα αλιεύματα που ολοένα και λιγοστεύουν.Το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι ειδικοί και οι αλιείς είναι κατηγορηματικό: η Πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για την αναβαθμισμένη πλέον παράνομη αλιεία και την υπεραλίευση. Και οι πολίτες να αποφεύγουν είδη που υπεραλιεύονται, καθώς και τον γόνο, τα μικρά ψάρια δηλαδή που δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της αναπαραγωγής. Διαφορετικά, οι μελλοντικές γενιές θα δυσκολεύονται πολύ να γευτούν όλα τα ψάρια… «Η μείωση των ιχθυαποθεμάτων είναι κάθετη. Κύρια αιτία είναι η αναβάθμιση της παράνομης αλιείας. Κι αυτό έχει συνέπειες σε είδη που δεν ανανεώνονται εύκολα, όπως οι σαργοί, οι ροφοί. Εχουν μεγάλο πρόβλημα αναπαραγωγής», λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» (www.archipelago.gr), Θοδωρής Τσιμπίδης. «Αυτό που μας λένε οι ψαράδες, σχεδόν απ” όλες τις περιοχές της Ελλάδας, είναι ότι κάθε χρονιά είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Η αλιευτική τους παραγωγή πέφτει. Και έτσι φτάνουν στα όρια της επιβίωσης χιλιάδες άνθρωποι που ασχολούνται με την αλιεία. Καταστρέφεται ένα επάγγελμα», σημειώνει από την πλευρά της η υδροβιολόγος και συντονίστρια επιστημονικής έρευνας στο Ινστιτούτο, Αναστασία Μήλιου. Για κατακόρυφη πτώση των αλιευμάτων τα τελευταία χρόνια μιλούν και οι ψαράδες. «Η μείωση είναι δεδομένη. Σχεδόν σε όλα τα αλιεύματα», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας στην Περιφέρεια Νότιας Ελλάδας, Δημήτρης Ζάννες. Με την εμπειρία των 23 ετών στις θάλασσες κυρίως στην περιοχή των Κυκλάδων - ασχολείται με την παράκτια αλιεία από τα 17 του χρόνια - μπορεί να καταλάβει πότε ένα είδος λιγοστεύει ή είναι σε αφθονία. «Για παράδειγμα, τον αστακό τον έχουμε χάσει. Είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Σπανίζει. Ολο και πιο σπάνια στα δίχτυα μας είναι το μπαρμπούνι. Σε λιγότερες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Yπογραφές για να συνεχίσει η EBU να μεταδίδει την ΕΡΤ



http://www.ertopen.com/eidiseis/item/3371-ypografes-gia-na-synechisei-h-ebu-na-metadidei-thn-ert#.UhMdG21c_bg

 Σήμερα 19/8/2013, στις 8.30 μ.μ.  με το που πληροφορηθήκαμε από το επίσημο site της ΕBU, ότι επίκειται η διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ERT από  τους δορυφόρους της EBU, προχωρήσαμε στη συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου www.avaaz.org με το παρακάτω κείμενο σε  αγγλικά και ελληνικά. Παρακαλούμε να συνυπογράψετε και να κοινοποιήσετε την πρωτοβουλία μας αυτή.
                                                     
Εργαζόμενες/οι και αλληλέγγυοι/ες  στην ΕΡΤ
http://www.avaaz.org/en/petition/ERT_is_the_Greek_Public_Radio_Television_The_interim_DT_is_a_legal_ghost/
Εμείς, ως  υπεύθυνοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά και ολόκληρου του κόσμου) είμαστε βαθειά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την σημερινή ανακοίνωση της ΕΒU μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html, με την οποία ανακοινώνει τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.
 Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν αποδείξει την αποφασιστικότητά και την αφοσίωσή τους παράγοντας και μεταδίδοντας 24ωρο Ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Και μάλιστα υψηλού επιπέδου!
Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη, Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) είναι ένας παράνομος "φορέας- φάντασμα", μια ενδιάμεση τηλεόραση που το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτείται "παρασιτικά" από το αρχείο της ΕΡΤ.

Κάνουμε επείγουσα έκκληση σε εσάς, ως Πρόεδρο της EBU να μην σταματήσετε τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσετε ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Nosotros, en nuestra condición de ciudadanos responsables de la Unión Europea (pero del mundo entero también) estamos profundamente consternados y decepcionados por el comunicado de hoy de la EBU publicado en su sitio web oficial (http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html), que anuncia la suspensión de transmisión de la señal de la ERT.
Durante más de dos meses, los empleados de la ERT han demostrado su determinación y dedicación mediante la producción y transmisión de programa radiotelevisivo completo y de alta calidad durante las 24 horas del día.
Por otro lado, la llamada “Televisión Pública” (TP) es un "ente fantasma" ilegal, una televisión interina que lo único que ha conseguido es ser alimentado de forma "parasitaria" del archivo de la ERT.
Dirigimos un llamamiento urgente a usted, al Presidente de la EBU, que no deje de transmitir la señal de la ERT y mantener su programa vivo a través de los satélites de la EBU, tal y como ha sucedido hasta la fecha.
Nous, en tant que citoyens responsables de l'Union européenne (et du monde entier), nous sommes profondément choqués et déçus par l'annonce d'aujourd'hui de l'EBU sur le site officiel, http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/ contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html, qui annonce l'arrêt de la transmission du signal de lʼERT.
Depuis plus de deux mois, les employés de l'ERT ont démontré leur détermination et dévouement de transmettre des programmes de radio 24 heures sur 24 des programmes de radiotélévision et même, du haut niveau!
D'autre part, la télévision, soi-disant publique est un «corps fantôme» illégale, une mi-TV lequel tout ce qu'il fait cʼest d'être alimenté "de manière parasite" par l'archive de l'ERT.
Nous lançons un appel urgent pour vous, en tant que président de l'EBU, de ne pas arrêter la transmission de l'ERT et de la garder en vie à travers les satellites de EBU, comme c'est le cas jusquʼ à présent.

Αυξάνεται από 5 στα 25 ευρώ το εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία! -Διαψεύδει το υπουργείο υγείας

Η εκτόξευση, από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ, της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται να “γονατίσει” τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε 4 μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.
Το “παράθυρο” για την αύξηση σοκ, κατά 500%, στο χαράτσι που αφορά την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία άφησε χθες ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και επικαλέστηκε τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει ορίσει η τρόικα.

Μάλιστα, το πενταπλάσιο-σε σχέση με σήμερα- αντίτιμο που θα καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες θα έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο.

Χιλιάδες άνεργοι κάθε ηλικίας, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι που καθημερικά αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των ληγμένων λογαριασμών και της υπερχρέωσης, και παρ΄όλα αυτά δεν εξαιρούνται από το νέο “φουσκωμένο” χαράτσι, τρέμουν πλέον ακόμα και στη σκέψη ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του εξωτερικού ιατρείου σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο.

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/

 Διαψεύδει το υπουργείο υγείας την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία
Σε διάψευση αναφορικά με την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Αφορμή στάθηκε τηλεγράφημα

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας* είναι παγκόσμιοι

Πάνε 4 χρόνια πια που μία ολόκληρη χώρα και ένας λαός (και μιλάμε για την Ελλάδα μόνο), προσπαθεί να κατανοήσει το τι έχει συμβεί και έχει υποστεί μία τόσο βίαιη φτωχοποίηση, μία τρομερά επώδυνη υποβάθμιση της ζωής του της ίδιας πρωτευόντως και κατά δεύτερο λόγο, της ποιότητας της. Γιατί δεν είναι το ίδιο. Όταν υποβαθμίζεται η ζωή η ιδια, εξαφανίζεται. Όταν μειώνεται η ποιότητα της, τότε μιλάμε για εξαθλίωση. Απλά;
  Τέλος πάντων, οι ορισμοί είναι πολύ μικροί για να μπορέσουν να περιγράψουν το γεγονός. Ας μείνουμε εδώ και ας πάμε σε μία άλλη παράμετρο της συμφοράς μας που και αυτή βρίσκεται σε συνεχή εξέταση τα τελευταία 4 χρόνια,χωρίς όμως να έχει συναχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Η παράμετρος αυτή συνοψίζεται στην καθημερινά ηχούσα απορία, του συνόλου σχεδόν του πληθυσμού, "τι κουμάσια μας κυβερνούν;" αφορά δηλαδή εν ολίγοις, την απορία για την ποιότητα και το ήθος των ανθρώπων της εξουσίας. Των ανθρώπων που δεν θα έπρεπε κανένας να απορεί αφού, 60 χρόνια τώρα εναλλάσσονται στην κατοχή (και όχι νομή δυστυχώς) της εξουσίας και προέρχονται από ένα συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που ήταν κοινό μυστικό μέχρι πρότινος, έγινε όμως αντιληπτό και αποκαλύφθηκε μέσα σε πλήρη δόξα και ήχους σαλπίγγων, τον τελευταίο χρόνο.


Τι είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι(;) που μας κυβερνούν;


Αν αρχίσουμε τις κρίσεις με γνώμονα την "εμπειρία" μας σκέτα, είναι σίγουρο πως θα πέσουμε σε σφάλματα, άλλοτε υπερεκτίμησης και άλλοτε υποεκτίμησης των χαρακτηριστικών των εξουσιαστικών αυτών όντων που για συντομία θα ήθελα να τους αποκαλώ "πρόθυμους". Με τη λέξη πρόθυμοι, συνοψίζω την προθυμία τους να αναλάβoυν εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, την προθυμία τους να ασκήσουν βία στους αδύναμους για λογαριασμό των υψηλόβαθμων αφεντικών τους, την προθυμία τους να ασπάζονται ως μόνες αλήθειες τις αλήθειες των αφεντικών τους και να μη μπαίνουν καν στον πειρασμό να σκεφτούν παραπέρα, σα να επρόκειτο για τον απαγορευμένο καρπό που θα τους έδιωχνε από τον παράδεισο, όπως νομίζουν οτί είναι το

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΣΕΕ - «Εξορθολογισμός μισθών για τη διάσωση της κλαδικής σύμβασης εμπορίου»

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απέστειλε στα μέλη της Συνομοσπονδίας ενημερωτική επιστολή αναφορικά με την Κλαδική Σύμβαση Εμπορίου, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου, ζητώντας τη γραπτή τοποθέτησή τους επί της υπογραφής μιας νέας Σύμβασης, δεδομένου ότι η τρίμηνη περίοδος μετενέργειας λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
« Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο του διαλόγου εργοδοτών και εργαζομένων για την κλαδική σύμβαση του εμπορίου που θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου και ευελπιστώ να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου, οφείλουμε να υιοθετήσουμε «καλή τη πίστει» μια στρατηγική συναίνεσης υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.
Η κλαδική του εμπορίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εθνικές κλαδικές συμβάσεις και πρέπει για πολλούς λόγους να κρατηθεί ζωντανή, αφού είναι ένα πλαίσιο προστασίας για εργοδότες και εργαζόμενους στο εμπόριο. Έχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να κάνουμε τόσο μεταξύ μας όσο και με τους εργαζομένους μας έναν ειλικρινή διάλογο, να δούμε τι μισθούς αντέχουμε να πληρώνουμε, αντί να υπογράφουμε συμβάσεις πάνω από τις δυνάμεις μας και ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στην δύσκολη θέση να χρωστάμε 2-3 μηνών μισθούς και πολλών μηνών εισφορές στο ΙΚΑ.
Ο διαβουλευτικός ρόλος των κοινωνικών εταίρων και η αρμοδιότητα καθορισμού των κατώτατων αμοιβών στο εμπόριο δεν πρέπει να χαθεί. Σε ό,τι συμφωνήσουμε, όμως, πρέπει να πείσουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ζητήσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα υποστηρίξει τα συμφωνηθέντα από εμάς, αφού μια ισχυρή συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, κοινωνική νομιμοποίηση και πολιτική αποδοχή, ενώ δεν ανοίγει την όρεξη των δανειστών μας να παρέμβουν περαιτέρω στα του οίκου μας.
Στο δίλημμα, λοιπόν, μεταξύ συναίνεσης και παράκαμψης της κλαδικής σύμβασης, νομίζω ότι πρέπει να επιλέξουμε τη συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στο εμπόριο και βεβαίως τον συνεχή διάλογο με την Κυβέρνηση. Η διαφορά των 860€ του βασικού μισθού της κλαδικής του εμπορίου με τα 586€ του κατώτερου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης είναι 32% και με τα 511€ για κάτω των 25 ετών είναι 40%. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η διαφορά θα είναι η μείωση που θα προκύψει μεταξύ των σημερινών μισθών και των ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων που θα εφαρμοστούν μετά την λήξη της περιόδου «επεκτασιμότητας» της κλαδικής στο τέλος Οκτωβρίου, όπως άλλωστε έγινε και σε 110 αντίστοιχες περιπτώσεις την τελευταία διετία.
Πάγια θέση μας είναι ως γνωστό η επιστροφή των βασικών μισθών στα προ κρίσης επίπεδα του 2008-2009, δηλαδή μεταξύ 701-751€, αλλά δεν

Πόρισμα: Μειώσεις στο εφάπαξ μέχρι και 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Ταμείου

Πάνω από 70.000 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από τα μέσα του 2012 και μετά αγωνιούν για το αν τα κριτήρια θα ισχύσουν και γι’ αυτούς.
Μειώσεις στο εφάπαξ που μπορεί να ξεπερνούν και το 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Tαμείου, δηλαδή ανάλογα με τα έσοδα, την περιουσία, τον αριθμό των εν αναμονή συνταξιούχων και άλλα κριτήρια, «δείχνει» το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στα τέλη Ιουνίου με απόφαση του υπουργού Εργασίας, με στόχο να εξετάσει το μαθηματικό τύπο σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ από το 2014 θα υπολογίζεται με βάση τις ατομικές «μερίδες» εισφορών που έχουν πληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου οι ασφαλισμένοι.
Το πόρισμα της επιτροπής, παραδόθηκε στο υπουργείο στις αρχές Αυγούστου και το αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής. Καταλήγει στη διαπίστωση ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεθούν και να μπουν σε ατομικές μερίδες οι εισφορές που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία Πρόνοιας πριν από 30 και 35 χρόνια, αλλά προτείνει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αυτή από το 2014. Μάλιστα, για πολλά Ταμεία και κυρίως για το Δημόσιο αυτή η ασφαλιστική περίοδος μπορεί να καταγραφεί ηλεκτρονικά σε ατομικές μερίδες από το 2003 και μετά.
Το βέβαιο είναι ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού τού εφάπαξ θα γίνεται από το 2014 ατομικά, με κριτήρια που θα βγάζουν κάθε χρονιά και διαφορετικά ποσά. Εκείνο που καίει, όμως, αυτή τη στιγμή πάνω από 70.000 ασφαλισμένους και κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που βγήκαν στη σύνταξη από τα μέσα του 2012 και μετά είναι αν τα κριτήρια αυτά θα ισχύσουν και για τα δικά τους εφάπαξ, δεδομένου ότι η πρόβλεψη του Μνημονίου είναι ότι κανένα Ταμείο Πρόνοιας δεν μπορεί να έχει ελλείμματα από το 2014 και η σχετική διάταξη αναφέρει ότι «από 1/1/2014 το εφάπαξ θα υπολογίζεται με νέο τρόπο», ενώ για μην υπήρχε ο κίνδυνος νέων μειώσεων σε όσους αποχώρησαν, ο νόμος θα έπρεπε να λέει ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί «για όσους αποχωρούν από το 2014».
Σε λίστα αναμονής για εφάπαξ σύμφωνα με εκτιμήσεις των ταμείων είναι:
● 55.000 δημόσιοι υπάλληλοι με σύνταξη από τον Ιούνιο του 2012.
● 15.000 υπάλληλοι με σύνταξη από ΔΕΚΟ και τράπεζες από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
● 5.000 - 8.000 ασφαλισμένοι ταμείων Πρόνοιας ιδιωτικού τομέα.
Μέσος χρόνος αναμονής 2 με 2,5 έτη
Αυτά τα καθυστερούμενα εφάπαξ θα πληρωθούν με περικοπές, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ» το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται την

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Οι τζαμπατζήδες της νομιμότητας

Πριν από κάποια χρόνια στον Πειραιά, όταν ήμασταν μαθητές, σκαρφαλώναμε στο πίσω μέρος του τραμ για πλάκα και πηγαίναμε μερικές στάσεις πιο κάτω, περιμένοντας το τραμ της επιστροφής για να μας γυρίσει πίσω με τον ίδιο τρόπο. Άλλες φορές πάλι μπαίναμε στον «ηλεκτρικό» χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο, γιατί δεν είχαμε χρήματα, και άλλοτε προσπαθούσαμε να μπούμε στο λεωφορείο ή το τρόλεϊ, ξεφεύγοντας από τον εισπράκτορα, ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας...
Όταν μας έπιανε ο ελεγκτής μάς κατέβαζε στην επόμενη στάση και ήμασταν αναγκασμένοι να συνεχίσουμε ποδαρόδρομο. Ούτε πρόστιμα, ούτε απειλές, ούτε παράνομες κατακρατήσεις τόσο σε μας όσο και στους ενήλικες. Το πολύ πολύ κάποιες νουθεσίες. Και τότε η φτώχεια ήταν μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα, αλλά οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον με αλληλεγγύη, χωρίς να στοχοποιούνται οι πλέον αδύναμοι.
Πριν από λίγες μέρες ένα δεκαοχτάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ένα τρόλεϊ, ύστερα από έλεγχο και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έντονο διαπληκτισμό με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Το εξήντα φορές υψηλότερο πρόστιμο από το αντίτιμο του εισιτηρίου και η με το «έτσι θέλω» παράνομη κατακράτηση του εφήβου συνιστούν σοβαρότερες παραβάσεις από τη μη πληρωμή του εισιτηρίου.
Ο οδηγός ή ο ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να ανοίξει την πόρτα του οχήματος στην επόμενη στάση, για να κατέβει ο επιβάτης που δεν έχει πληρώσει, χωρίς τσαμπουκάδες, απειλές, εξευτελισμούς, παράνομες κατακρατήσεις. Μπορεί να κόψει κλήση, και είναι απόφαση του επιβάτη να την πληρώσει ή όχι επωμιζόμενος την ευθύνη.
Όταν ένα δεκαοχτάχρονο παιδί χάνει τη ζωή του για το εισιτήριο ενός ευρώ, τα επιχειρήματα περί τήρησης της νομιμότητας γίνονται γελοία, κυνικά, τυπολατρικά έως και απάνθρωπα. Συνήθως προέρχονται από εκείνους που δεν έχουν μπει κατά πάσα πιθανότητα ποτέ σε λεωφορείο και που δε βρέθηκαν ποτέ στη θέση να μην έχουν να πληρώσουν ακόμη και το αντίτιμο ενός εισιτηρίου. Είναι οι ίδιοι που απαιτούν την τήρηση της νομιμότητας από τους ανθρώπους που είναι σε κίνδυνο και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Είναι αυτοί που υποστηρίζουν ένα αυταρχικό κράτος το οποίο απαιτεί αυστηρότερα πρόστιμα και επιβάλλει μεγαλύτερες ποινές σε μικροπαραβάτες, ενώ αδιαφορεί ή υποκλίνεται στους μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοοφειλέτες, θεωρώντας ότι με την στάση τους προάγουν την οικονομία και την ανάπτυξη.
 
Είναι αυτοί που στηρίζουν τον έλεγχο της νομιμότητας ο οποίος ασκείται από κακοπληρωμένους εργαζόμενους που μετατρέπονται σε εθελοντές ελεγκτές για να αυξήσουν το πενιχρό εισόδημα τους εισπράττοντας το 50% του προστίμου που θα επιβάλλουν, ασκώντας εξουσία που δεν τους αναλογεί.
Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι γίνονται για να υπηρετούν τους νόμους και όχι οι νόμοι για να υπηρετούν τους ανθρώπους.
 
 Είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί κάποιοι ψάχνουν στα σκουπίδια, γιατί υπάρχουν μεγάλες ουρές στα συσσίτια, εάν πράγματι λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία ή εάν όλα αυτά αποτελούν λαϊκίστικη ρητορική. Χωρίς να αντιλαμβάνονται την τραγικότητα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, απαιτούν την επιβολή κυρώσεων προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα.
Έτσι λοιπόν από τον καναπέ τους γίνονται οι τζαμπατζήδες της νομιμότητας.
Eλεγκτές και τζαμπατζήδες υπήρχαν πάντα∙ θάνατοι όμως όχι. Και αυτό δεν είναι σύμπτωση.

news247.gr

10 δωρεάν online μαθήματα για να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες!


Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία! Ακόμη κι αν δεν έχετε επιχειρηματικές γνώσεις για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, οι σύγχρονες online πλατφόρμες μάθησης σας προσφέρουν απλόχερα (δωρεάν) όλη την γνώση και την έμπνευση που χρειάζεστε!
Από πλήρη μαθήματα μεγάλων πανεπιστημίων, όπως το Stanford, μέχρι διαλέξεις από ειδήμονες, στο internet θα βρείτε όλα όσα πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν κτήμα ορισμένων μόνο ανθρώπων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα video μαθήματα συνοδεύονται από ασκήσεις κι εργασίες οι οποίες βαθμολογούνται!
Συγκεντρώσαμε 10 από τα καλύτερα δωρεάν online «entrepreneurship» μαθήματα και σας τα παρουσιάζουμε εδώ (όλα τα μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα).
1. Technology Entrepreneurship
Ίσως το πληρέστερο και καλύτερο μάθημα στον κόσμο για όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία τεχνολογική επιχείρηση! Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μάθημα που προσφέρεται στο περίφημο πανεπιστήμιο Stanford (σε κάποια σημεία μάλιστα ο Dr. Chuck Eesley απευθύνεται στους φοιτητές του Stanford και τους λέει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα αποκλειστικά online, εάν το επιθυμούν). Το μάθημα μεταξύ άλλων μεταφέρει έντονα την startup κουλτούρα που επικρατεί στη Silicon Valley.
2. Startup Boards: Advanced Entrepreneurship
Ακόμη ένα εξαιρετικό μάθημα του Stanford από τον καθηγητή Clint Korver. Εάν έχετε πάρει τις βασικές γνώσεις κι ετοιμάζεστε να κάνετε το πρώτο βήμα, αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να παρακολουθήσετε. Ο καθηγητής μάλιστα συνιστά όλα τα μέλη μιας επιχειρηματικής ομάδας να παρακολουθούν ταυτόχρονα το πρόγραμμα. Το μάθημα δεν είναι διαθέσιμο άμεσα, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ξεκινήσει και πάλι.
3. How to Build a Startup
Ο Steve Blank θεωρείται ένας από τους σύγχρονους γκουρού των startups. Είναι ιδρυτής πολλών επιχειρήσεων, επενδυτής, συγγραφέας και καθηγητής σε

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Την Κυριακή 18/8 - Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη

 «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του  Κ. Π. Καβάφη με τη μορφή θεατροποιημένου  αναλογίου. Μέσα από την πορεία των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του, τα ταξίδια  και τις γνωριμίες του, τις  παρατηρήσεις και τα σχόλιά του για την εποχή και το περιβάλλον του, επιχειρείται ένα πορτραίτο του ποιητή. Με την ανάγνωση της γνωστής  και λιγότερο γνωστής ποίησής του, των σκέψεων και των αφηγήσεών του αποκαλύπτεται η προσωπικότητα του μεγάλου Αλεξανδρινού με τη διεθνή αναγνώριση, που έχει ανοίξει δρόμους στη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Διαβάζουν: Δημήτρης Βασαλάκης, Μαρία Γλύμπη, Λευτέρης Ελευθερίου, Βίβιαν Κοντομάρη, Νατάσα Μαρματάκη, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης  Πριόβολος, Σταύρος Τσουμάνης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Φωτογραφίες: Κατερίνα Προμπονά. Διοργάνωση ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
  Την Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης». 



Μικρά μυστικά για να «καθαρίσετε» το προφίλ σας στο Facebook! -Μάθε πώς να αποκτήσεις το Graph Search

Το Facebook, δυστυχώς ή ευτυχώς, αποθηκεύει όλες σας τις δραστηριότητες. Ωστόσο, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα μπορείτε εύκολα να διαγράψετε το ιστορικό των αναζητήσεών σας και να καθαρίσετε όλες τις πληροφορίες που δεν θα θέλατε να διαρρεύσουν. 
Καταρχάς θα πρέπει να πάτε στη σελίδα του προφίλ σας και να επιλέξετε το κουμπί «Activity Log» (στα ελληνικά «Αρχείο Δραστηριοτήτων»), που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας εξωφύλλου σας. Το αρχείο δραστηριοτήτων περιλαμβάνει μία λίστα με όλες τις δημοσιεύσεις σας, αλλά και τις κινήσεις σας στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού αναζητήσεων. Στην αριστερή πλευρά πρέπει να επιλέξετε «Επιπλέον Επιλογές», κάτω ακριβώς από το μενού με τις επιλογές «Φωτογραφίες», «Σχόλια» κτλ. Στο κάτω μέρος της εκτεταμένης λίστας βρίσκεται η επιλογή «Αναζήτηση», όπου μπορείτε να δείτε όλους τους όρους που έχετε χρησιμοποιήσει για να βρείτε κάτι στο Facebook. Για να διαγράψετε πλήρως το ιστορικό σας, απλά πατήστε την επιλογή

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...