Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το καθεστωτικό παρακράτος χτύπησε...

Διπλή δολοφονία νεαρών από τους γνωστούς αγνώστους του παρακράτους
Κάποτε με τρίκυκλο, σήμερα με δίκυκλο, οι φονιάδες της χώρας δεν ξεχνιούνται...

Ήταν θέμα χρόνου το να συμβεί το…«μοιραίο». Όλοι γνώριζαν πως το «αίμα που βράζει», θα έριχνε κι άλλο αίμα λόγω… ιδεολογίας! Το γνώριζαν ακόμη και τα φερέφωνα του καθεστώτος, όταν έβαλαν σωρηδόν κατά της Χρυσής Αυγής και «νομιμοποιούσαν» σε καθημερινή βάση την εκτέλεση των «αντιπάλων».
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε πριν από λίγο στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον ατόμων που ήταν μπροστά στα γραφεία της ΧΑ με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο από αυτούς (ηλικίας 20 και 23 ετών) και να τραυματίσουν άλλον ένα. Σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέλη της ΧΑ.
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς, η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε».
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.
Και το αίμα έπεσε και πάλι, για να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που ενώ απεύχονταν, ταυτόχρονα σιωπηλά περίμεναν την «κακιά στιγμή», που το παρακράτος θα αναλάμβανε την εκτέλεση ενός αθώου. Όμως, επειδή το παρακράτος δέχεται εντολές, κι επειδή οι εντολείς θέλουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις εκτροπής, επιθυμούν διακαώς να επιφέρουν το απόλυτο χάος για να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτό, αυτή τη φορά το χτύπημα είχε δύο νεκρούς (και ίσως και τρίτο, εάν καταλήξει ο σοβαρά τραυματισμένος).
Οι ηθικοί αυτουργοί ήδη μιλάνε για χτύπημα εκδίκησης για τον θάνατο του νεαρού Φύσσα. Οι ηθικοί αυτουργοί (και συνεργοί κατά του εγκλήματος που διαπράττεται κατά της Ελλάδας), δείχνουν το πλήθος της εξωκοινοβουλευτικής

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Από 1.400 ευρώ και άνω φόρος για όλους τους επαγγελματίες

Σε επιχειρηματικά και οικογενειακά «κραχ» οδηγεί το νέο σύστημα φορολόγησης που ισχύει για τα εισοδήματα του 2013. 
Παρότι η χρονιά κλείνει με ύφεση της τάξεως του 3,8%-4%, χιλιάδες μικρομεσαίοι βρίσκονται με χρέη σε Δημόσιο και, από την άλλη, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και προμηθευτές έχουν ήδη κατεβάσει ρολά ή κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην αγορά τρώγοντας από τα έτοιμα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τους δώσει τη χαριστική βολή το 2014, επιβάλλοντας φόρους 26% και άνω για εισοδήματα και κέρδη που δεν υπάρχουν! Η Εφορία θα τα υπολογίσει από μόνη της με τεκμαρτό και «αντικειμενικό» τρόπο, σε συνδυασμό με το τέλος επιτηδεύματος αλλά και την κατάργηση των αφορολογήτου για τα παιδιά τους. Φόρος 26% και άνω για όλους Από την παγίδα που έχουν στήσει κυβέρνηση και τρόικα μοιάζει να μην ξεφεύγει κανείς. Υστερα από έξι χρόνια ύφεσης, όποιος είχε επιχείρηση ή άσκησε ελεύθερο επάγγελμα μέσα στο 2013 θα πληρώσει φόρο και άλλα 1.400 ευρώ τουλάχιστον το 2014, ακόμα και αν υπήρχαν ζημίες ή εισοδήματα κάτω από 3.000 ευρώ συνολικά μέσα στη χρονιά. Αν τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα είναι χαμηλά ή αρνητικά, το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Στη συνέχεια θα φορολογηθούν με το παράλογο σύστημα που προβλέπει ο φορολογικός νόμος 4110/2013, δηλαδή με συντελεστή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ. Ειδικότερα, αν κάποιος άνοιξε επιχείρηση το 2013, θα πληρώσει ατόφια και την προσαύξηση 55% λόγω της επιβολής «προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους» - οι παλαιότεροι ίσως δουν κάποια ελάφρυνση λόγω της προκαταβολής που πλήρωσαν ήδη φέτος με βάση τα εισοδήματα του 2012. Τα μέτρα αυτά, όπως και το τέλος επιτηδεύματος, υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη αντιμετώπισης της μεγάλης φοροδιαφυγής στους εμπόρους και επαγγελματίες, καθώς σχεδόν 600.000 έχουν καταφέρει να μείνουν πλήρως αφορολόγητοι,

Πώς αναγνωρίζεται ο πλασματικός χρόνος σπουδών στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο - Αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας



Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr
 Για πρώτη φορά μετά την 1/1/2011 οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμα τα έτη των σπουδών τους.Η ρύθμιση αφορά την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται τόσο τους «παλαιούς» όσο και τους «νέους» ασφαλισμένους.
 Δεν αφορά η εξαγορά των σπουδών όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, καθώς και όσους έχουν αποχωρήσει ήδη από την υπηρεσία νωρίτερα.
 Ο χαρακτηρισμός του «χρόνου σπουδών» ως χρόνου πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας τον καθιστά ισοδύναμο με τις λοιπές θεμελιωτικές συντάξιμες υπηρεσίες και ως εκ τούτου λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.
  Ο αναγνωριζόμενος χρόνος σπουδών δεν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου αφού δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία.
  Επιπλέον χρόνος σπουδών που συμπίπτει με συντάξιμο χρόνο ασφάλισης (παράλληλα) δεν μπορεί να αναγνωρισθεί. Δηλαδή. υπάλληλος που απέκτησε το πτυχίο κατά τη διάρκεια εργασίας με ασφάλιση μπορεί να αναγνωρίσει μόνο εκείνο το χρόνο από τις σπουδές του που δεν συμπίπτει με τον χρόνο ασφάλισής του.
Προϋπόθεση η 12ετής υπηρεσία
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προβεί ο υπάλληλος σε αναγνώριση ως συντάξιμων των ετών σπουδών είναι να έχει συμπληρώσει ασφάλιση 12 ετών (όχι απαραίτητα δημόσια υπηρεσία και σε αντίθεση με τον χρόνο των τέκνων για τον οποίο απαιτείται 15ετής δημόσια υπηρεσία).
  Στη δωδεκαετή αυτή υπηρεσία συνυπολογίζεται, προκειμένου για τους άνδρες, και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας (με ή χωρίς εξαγορά κατά περίπτωση).
  Ως χρόνος σπουδών λογίζεται ο κατά περίπτωση απαιτούμενος χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου λέει το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας,

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου λέει το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας, με μόλις το 32% να έχει απαντήσει θετικά και το 5% να αφήνει την απόφαση στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, βασισμένη στην πληροφόρηση που έχει στη διάθεσή της μέχρι στιγμής από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους.
Τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου
που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το
Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, εναπόκειται στους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή. Μάλιστα, η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τονίζει αναφορικά με την απόφαση των εμποροϋπαλλήλων να απαντήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ότι «πάντα σέβεται το δικαίωμα της απεργίας».
Σημειώνεται πως για την προσεχή Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Πηγή: www.protothema.gr

«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»! του Νίκου Μπογιόπουλου

 
«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…
 «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα διαλύσουνε την οικογένεια»... Αυτό λεγότανε από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα. Και όσοι το λέγανε, ήταν οι ίδιοι που με την πολιτική τους διαλύανε τις οικογένειες και την κοινωνία ολόκληρη. Εξαναγκάζοντας εκατομμύρια Έλληνες να αφήνουν πίσω μάνες, παιδιά και αδέρφια, και να στοιβάζονται στα καραβάνια της προσφυγιάς αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το ξαναζούμε σήμερα. Στην Ελλάδα της «σωτηρίας» και της τρόικας, χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται από τους ιησουίτες του «πατρίς θρησκεία, οικογένεια» να αφήσουν πίσω μάνες κι αδέρφια

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...