Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 22, 2013

Δείτε τα 10 πιο ακριβά ουίσκι στον κόσμο

Εικόνα
Το ουίσκι είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπητά ποτά του χειμώνα και σίγουρα, από τα ακριβότερα.

Ας δούμε όμως, ποια είναι τα 10 πιο ακριβά μπουκάλια ουίσκι στον κόσμο…

«Για μένα ο παραλογισμός είναι η μόνη πραγματικότητα» - Είκοσι χρόνια χωρίς τον Φρανκ Ζάπα

Εικόνα
Δύο είναι τα πράγματα τα οποία μου κόστισε η χρόνια φοβία μου για τα αεροπλάνα: δεν παραβρέθηκα στην πτώση του τείχους του Βερολίνου και δεν είδα ποτέ ζωντανά τον Φράνκ Ζάππα, το σημαντικότερο συνθέτη που γέννησε το Ροκ εν Ρολ και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της αμερικανικής κουλτούρας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Και είναι κάτι που το σκέφτομαι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και ειδικά φέτος που συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από το θάνατό του.
Από τους Mothers of Invention που αμφισβήτησαν το νεολαιίστικο κίνημα της δεκαετίας του 1960 εκ των έσω (όντες πιο ακραίοι χωρίς ναρκωτικά από όλους όσους τα χρησιμοποιούσαν) ως τις συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης στη δεκαετία 1980-1990, κάθε δράση του Ζάππα ήταν μια έκρηξη φαντασίας, μια σπουδή πάνω στο πώς η δημιουργικότητα βρίσκει δρόμους για να εκφραστεί, να συνεπάρει και να προβληματίσει. Και όλα αυτά χωρίς να χάσει την πλάκα της.
Είναι απολύτως αδύνατον να συμπυκνώσει κανείς τη μεγαλοφυΐα του Ζάππα μέσα σε λίγ…

Αρταβάν: Ο θρύλος του «Τέταρτου Μάγου»

Εικόνα
Να μια ιστορία για τον Αρταβάν, τον τέταρτο μάγο, τον φίλο του Μελχιώρ, του Γάσπαρ και του Βαλτάσαρ,  που προσκύνησαν τον Χριστό στη Βηθλεέμ.

Οι Τρεις γνωστοί Μάγοι κατοικούσαν στη Βορσίππη της Βαβυλώνας και αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ασυνήθιστα φωτεινό ουράνιο σώμα που έβλεπαν από τα παρατηρητήριά τους ήταν το σημάδι της γέννησης ενός βασιλιά.

Είπαν λοιπόν να τον επισκεφθούν. Ο Αρταβάν, που κατέγραφε από το παρατηρητήριό του στα Εκβάτανα τις θέσεις του Δία και της Αφροδίτης, παρατήρησε μια ασυνήθιστη προσέγγιση μεταξύ τους.

Πριν οι δυο πλανήτες πλησιάσουν ακόμα περισσότερο, αποφάσισε να επισκεφτεί τους σοφούς της Βορσίππης για να επωφεληθεί από  την πείρα τους. Ήταν βέβαιο ότι όταν οι δύο πλανήτες θα πλησίαζαν περαιτέρω, θα έμοιαζαν σαν να εκπέμπουν, λόγω της εγγύτητος, μια ασυνήθιστη λάμψη.

Ένιωθε ότι δεν ήταν σε θέση να βλέπει στα ουράνια φαινόμενα σημάδια και να τα ερμηνεύει.

Άλλοι επιφανείς αστρονόμοι της Χώρας του μπορούσαν να υπερβαίνουν την ατέλεια της ανθρώπινης υπόστ…

H είδηση στο πόθεν έσχες του Δ. Τσουκαλά δεν είναι το εκατομμύριο

Εικόνα
του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου Η Ελλάδα της κρίσης ζει και αναπνέει για νούμερα. Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα. Η αριθμολαγνεία μοιάζει με το παράπλευρο αποτέλεσμα της φτώχειας ενός λαού που έμαθε απότομα να μετράει και το τελευταίο ευρώ. Οπότε, δεν έχει σημασία τι είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σημασία έχει ότι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχει καν σημασία αν είναι μαύρο χρήμα ή, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Τσουκαλά, νομίμως φορολογημένο. Ούτε αν προέρχεται από το δημόσιο ή από πόρους του ιδιωτικού τομέα. Το ποσό μετράει, το ακριβές νούμερο…
Ο Δ. Τσουκαλάς δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να 
είναι ένα ενεργό μέλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τα ανάλογα προνόμια Στην περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά δεν υπάρχει –οικονομικά μιλώντας– κανένα σκάνδαλο. Πήρε μια παχυλή αποζημίωση από ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης, το οποίο πρόσφερε ως μπόνους σε όλους τους υπαλλήλους της η (ιδιωτική) τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Ιδιωτικός υπ…

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα χτιστεί τελικά το τζαμί της Αθήνας!

Εικόνα
του Νίκου Ζαχαριάδη
Αποφασισμένες να δώσουν τέλος στην εκκρεμότητα για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους, είναι οι εταιρίες σαουδαραβικών και τουρκικών συμφερόντων, που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για την πώληση του «Αστήρ Παλλάς» Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών για το τέμενος, όπως αποδίδονται στη μακέτα που κατέθεσαν. Φιλόδοξα σχέδια για τη μετατροπή του Αστέρα σε διεθνές κέντρο θρησκευτικού τουρισμού, έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα, που όπως φαίνεται στα σχέδια που κατέθεσαν, σκοπεύουν να χτίσουν εκεί το περίφημο Τζαμί της Αθήνας.
Η εξέλιξη αυτή, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα οφέλη που θα φέρει στο δημόσιο η πώληση.
«Εμείς νομίζαμε ότι οι Άραβες θα ήταν bon viveur και γενναιόδωροι, όπως ο Βουτσάς στις ελληνικές ταινίες», φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.
Από την πλευρά της, η κοινοπ…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *