Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 5, 2014

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναστολή των πλειστηριασμών

Εικόνα
Από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η αναστολή των πλειστηριασμών για την κύρια κατοικία δεν προστατεύει τα υπόλοιπα ακίνητα και επομένως μπορούν να εκπλειστηριαστούν! Ακολουθεί με τη μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων η εκλαΐκευση του νόμου σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ:
1. Ποιοι υπάγονται στην προστατευτική ρύθμιση; - μισθωτοί
- συνταξιούχοι
- άνεργοι
- ελεύθεροι επαγγελματίες
- έμποροι
- αγρότες
2. Ποιες οφειλές αφορά η αναστολή πλειστηριασμών; - οφειλές προς τράπεζες (στεγαστικά/επισκευαστικά, καταναλωτικά δάνεια, επιχειρηματικά, πιστωτικές κάρτες κτλ.)
- οφειλές προς ιδιώτες και εταιρείες νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εφόσον δεν πρόκειται για τις παρακάτω εξαιρέσεις. Η αναστολή πλειστηριασμών δεν αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμ…

Το ανεκπλήρωτο όνειρο της αδικοχαμένης Ειρήνης

Εικόνα
Με αφορμή το θάνατο της Ειρήνης Τριανταφύλλου στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Μαλγάρων αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της 23χρονης ένα άρθρο της...
με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων τον Οκτώβριο του 2008. Στο κείμενό της η Ειρήνη με παιδική αφέλεια γράφει για τα όνειρα της ζωής της.
Διαβάστε το κείμενό της:
"Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν; Ανθρώπους που νοιάζονται για σας δεν μπορεί παρά να έχετε, όμως επιστήθιους φίλους που μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας, τα προβλήματά σας, δεν έχετε. Πολλές φορές - και έχετε δίκιο σ’ αυτό - η διάθεση να μοιραστείτε μυστικά έχει αποβεί εις βάρος σας. Οι σύγ…

Δύο εκατομμύρια αγόρασαν e-books για πρώτη φορά στη Βρετανία

Εικόνα
Η σταδιακή στροφή των αναγνωστών προς τα e-books έχει απτές συνέπειες στην αγορά συμβατικών βιβλίων σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς δύο εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν για πρώτη φορά τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή.
 Κατά 117 εκατ. ευρώ –ή 6,5%– μειώθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία συλλογής δεδομένων Nielsen BookScan.
Για την ακρίβεια, ο συνολικός αριθμός τυπωμένων βιβλίων, που πωλήθηκαν το 2013, ανήλθε σε 183,9 εκατ., σημειώνοντας σχεδόν 10% μείωση σε σχέση με το 2012, όμως οι απώλειες των βιβλιοπωλών αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αύξηση στις τιμές των βιβλίων, που κυμάνθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών. Hδη, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s έχει ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει οριστικά την αγορά έντυπων βιβλίων μέσω της ιστοσελίδας της για να εστιάσει αποκλειστικά στα e-books. Οπως δήλωσε εκπρόσ…

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βότκα

Εικόνα
Σκέτη, με πάγο, με χυμό, ως βάση για κοκτέιλ, η βότκα θεωρείται ένα από τα αγαπημένα ποτά, όχι μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για τους απανταχού fan των αλκοολούχων ποτών.Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι η βότκα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ως φάρμακο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό καθαριστικό προϊόν;Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικές από τις άγνωστες χρήσεις της βότκας:
Αντιμετωπίστε ερεθισμούς από δηλητηριώδη κισσό
Για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό ρίξτε αμέσως βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα.
Φρεσκάρετε τα ρούχα
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ως αγαπημένη ασχολία το να βάζετε συνεχώς πλυντήριο απλά ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν (για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χαλάσουν τα χρωματιστά, δοκιμάστε το στην άκρη, προτού ψεκάσετε όλο το ρούχο). Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχεί…

Οι κορυφαίες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Εικόνα
Μη βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες Ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν διάσημους τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι σύγχρονοι ημών την χάρη τους.
Δείτε μία λίστα με σύγχρονες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή μας.

Ιστορικές καινοτομίες:
- Τεστ Παπ - Γεώργιος Παπανικολάου
Αρχίζουμε από τα. SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.
- Κωνσταντίνος Καραθεοδ…

Οι 5 δολοφονίες που άλλαξαν την ιστορία

Εικόνα
 H δολοφονία ενός ηγέτη ήταν πάντα ένα ισχυρό πολιτικό μέσο. Πέντε 5 όμως απόπειρες μπόρεσαν και άλλαξαν το ρου της ιστορίας.
Από τα αρχαία χρόνια, η δολοφονία ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Σε εποχές που τα έθνη συσπειρώνονταν γύρω από τον ηγέτη τους και οι τύχες τους ήταν αλληλένδετες, η εξουδετέρωση ενός βασιλιά ή ενός στρατάρχη ήταν αρκετή για να κριθεί το αποτέλεσμα μιας αντιπαλότητας.
Ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας και ο Ιούλιος Καίσαρας είναι από τα πιο γνωστά παραδείγματα στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Περίπου χίλια χρόνια αργότερα, οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, θεωρώντας τον εαυτό τους Καίσαρα φρόντισαν να συνεχίσουν την παράδοση του Ελληνιστικού και Ρωμαϊκού κόσμου δολοπλοκώντας και συχνά καταφεύγοντας στη δολοφονία για να αναδειχθούν στην εξουσία. Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις το μέσο επιλογής ήταν η δηλητηρίαση.
Προχωρώντας στο μεσαίωνα, οι δολοφονίες έγιναν λιγότερο συχνές αλλά αυξήθηκαν δραματικά στην Αναγέννηση μ…

Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα του Α. Σαμαρά από την προεδρία της Ε.Ε.

Εικόνα
ΤΟΥ Νίκου Ζαχαριάδη
Άγνωστες στιγμές από το παρασκήνιο αλλά και προσωπικές μαρτυρίες για όλες τις κρίσιμες μάχες που κλήθηκε να δώσει κατά το πρώτο 24ωρο της προεδρίας του, περιλαμβάνει ο απολογισμός του Έλληνα πρωθυπουργού Ένα έργο ιδιαίτερα χρήσιμο για τον Ιστορικό του Μέλλοντος, που αφηγείται το τιτάνιο έργο ενός ηγέτη που βρίσκεται ήδη μια ολόκληρη ημέρα στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυκλοφόρησε ήδη στα βιβλιοπωλεία, με την υπογραφή (και την εντολή) του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε το χρονικό της 24ωρης δράσης του, προκειμένου να ενισχύσει το ηθικό του Ελληνικού Λαού και να του εμπνεύσει αίσθημα υπερηφάνειας για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ηγέτης του στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Το βιβλίο, που έχει τον τίτλο «Εγώ, ο Πρόεδρος», φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο για τους Έλληνες, καθώς θέλει να δείξει ότι ένα απλό αξίωμα είναι αρκετό, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, δεδομένου ότι θεωρεί πως για τους ψηφοφόρους, σημασία έχουν οι εντυ…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *