Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πως θα ρυθμίσετε τα χρέη σε ΔΟΥ - ΙΚΑ και ΟΑΕΕ – Εγκύκλιοι ΙΚΑ και Υπ.Εργασίας - Eρωτήσεις-απαντήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων - Η ρύθμιση οφειλών στο taxisnet με πέντε απλά βήματα

ΔΟΥ 
Έξι ερωτήσεις-απαντήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων 

Μοναδική ευκαιρία για να ρυθμίσουν σε έως 100 μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία έχουν περίπου 4 εκατ. οφειλέτες. Ενεργοποιήθηκε στο Taxisnet η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση και να «διαγράψουν» παράλληλα προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους κατά 30% έως 100%.
 1. Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν;
Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα χρέη ανεξάρτητου ύψους εφόσον έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία της χώρας έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα μέχρι την ημερομηνία αυτή. Δηλαδή ρυθμίζονται όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους.
 2. Σε πόσες δόσεις ρυθμίζονται οι οφειλές;
Όλα τα χρέη μπορούν να εξοφληθούν είτε εφάπαξ με πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων και των τόκων, είτε σε μηνιαίες δόσεις, με πολλά εναλλακτικά προγράμματα, τα οποία προβλέπουν εκπτώσεις από 30% έως και 90% στις προσαυξήσεις και τους τόκους. Οι εκπτώσεις κλιμακώνονται αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των μηνιαίων δόσεων που θα επιλέξετε. Ο ανώτατος αριθμός των δόσεων είναι 100 για όλα τα χρέη.
  3. Ποια είναι η ελάχιστη μηνιαία δόση;
Το ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης ανέρχεται στα 20 ευρώ. Ωστόσο, εάν υπάρχουν οφειλές σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ η ελάχιστη μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 10 ευρώ για το χρέος προς κάθε ΔΟΥ.
 4. Οι δόσεις επιβαρύνονται με τόκο;
Για χρέη μέχρι 5.000 ευρώ οι μηνιαίες δόσεις είναι άτοκες. Για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ το ποσοστό των τόκων με το οποίο επιβαρύνονται οι δόσεις ανέρχεται σε 3% ετησίως (0,25% τον μήνα).
  5. Είχα υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση. Μπορώ να μεταπηδήσω στην νέα ρύθμιση των 100 δόσεων;
Όσοι φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να συνεχίσουν σ’ αυτή ή να μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση, εφόσον τους συμφέρει. Ωστόσο, για όσους μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση ο συνολικός αριθμός μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100, υπολογιζόμενος από την πρώτη δόση του αρχικού προγράμματος.
 6. Ποιες είναι οι επιλογές που έχω για να ρυθμίσω τις οφειλές μου;
 

Ο οφειλέτης έχει δυο επιλογές:
α) Να καταβάλει ως προκαταβολή τουλάχιστον το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους, δηλαδή πάνω από 200 ευρώ (20 ευρώ είναι η ελάχιστη μηνιαία δόση), προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Όποιος μπει στη διαδικασία της «προκαταβολής» θα πρέπει:
• Να υποβάλει την αίτηση μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου. Δεν αποκλείεται να παραταθεί η προθεσμία κατά ένα μήνα. Το ποσό της προκαταβολής θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης και η πρώτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.
• Να πληρώνει κανονικά τις δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.

β) Να ρυθμίσει τις οφειλές τους σε έως 100 μηνιαίες δόσεις χωρίς κανέναν περιορισμό. Η προθεσμ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Νεροτσουλήθρες θα τοποθετήσει η κυβέρνηση στην πλατεία Ομονοίας και τρια μπιτς μπαρ τα οποία θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους μετανάστες.

847nerotsoulithresΜπορεί οι πρόσφατες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σχετικά με «μετανάστες που λιάζονται το πρωί στο κέντρο» να προκάλεσαν αντιδράσεις, φαίνεται ωστόσο πως ταυτόχρονα προκάλεσαν την κινητοποίηση των Υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, τα οποία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους το παραπάνω φαινόμενο.
Έτσι, από τις αρχές του Μάη, η πλατεία Ομονοίας αναμένεται να μετατραπεί σε μια μεγάλη πισίνα, στην οποία θα τοποθετηθούν νεροτσουλήθρες για τη διασκέδαση των μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται από πολύ πρωί περιμετρικά της πλατείας ώστε να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Επιπρόσθετα, στους χώρους γύρω από την πλατεία αναμένεται να τοποθετηθούν ξαπλώστρες ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια τους τουλάχιστον τρια μπιτς μπαρ τα οποία θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους μετανάστες.
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με έναν από τους τυχερούς μετανάστες, τον Αμπάς από τη Συρία, ο οποίος με δυσκολία μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την εν λόγω ενέργεια της κυβέρνησης. «Ζούμε ένα όνειρο. Στη Συρία βέβαια ήμασταν ήδη ευτυχισμένοι, ωστόσο ο μοναδικός λόγος που ήρθαμε στη χώρα σας δεν είναι άλλος από την αναζήτηση του ήλιου. Όσα ακούγονται για δυστυχία και αναζήτηση καλύτερης τύχης είναι ανοησίες. Η διαμονή στην πατρίδα ήταν ένα ατέλειωτο πάρτυ, όμως όλα αυτά που είχαμε ακούσει για το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους. Έτσι, πήραμε την πρώτη βάρκα κι ήρθαμε στη χώρα σας και ήδη νιώθουμε την ανταμοιβή κάθε πρωί που λιαζόμαστε ξέγνοιαστοι στην Ομόνοια ενώ φυσικά ανυπομονούμε για τις νεροτσουλήθρες. Κυρία Χριστοδουλοπούλου σας ευγνωμονούμε», τονίζει ο Αμπάς ενώ ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό του.
Στο «Κουλούρι» μίλησε και η ίδια η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως: «Με χαρά αποδέχθηκα το αίτημα του κυρίου Βαρουφάκη και της κυρίας Κουντουρά για την εκμετάλλευση της περιοχής της Ομόνοιας προς όφελος των μεταναστών που περνάνε αρκετές ώρες λιαζόμενοι σε αυτή την ιστορική πλατεία. Οι νεροτσουλήθρες είναι μόνο η αρχή, σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια έργα τα οποία θα μετατρέψουν την Ομόνοια σε θερινό παράδεισο. Παράλληλα, πετυχαίνουμε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, καθώς έτσι θα σιωπήσουν μια και καλή όλοι οι καλοθελητές που κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα, αφού οι βουτιές στις νεροτσουλήθρες θα εξασφαλίζουν και την καθαριότητα των προσφύγων που καταφεύγουν στην πατρίδα μας για μια μικρή δόση λιακάδας».
Η επίσημη παρουσίαση των νεροτσουλήθρων αναμένεται να λάβει χώρα την Πρωτομαγιά παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού ενώ την ικανοποίησή τους δεν έκρυψαν και οι εταίροι, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ένα σωστό βήμα στο δρόμο προς την ανάπτυξη». 

ΑΠΟ .tokoulouri.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Παράταση καταληκτικών προθεσμιών αντικατάστασης παλαιών επαγγελματικών αδειών - ΑΦΟΡΑ ΑΔΕΙΕΣ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ –ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ- ΨΥΚΤΙΚΩΝ –ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ -ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ– ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΥΣΗΣ , ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ κ.α )



Παράταση καταληκτικών προθεσμιών αντικατάστασης παλαιών επαγγελματικών αδειών

ΘΕΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ) ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ , ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΝΥΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ( ΑΦΟΡΑ ΑΔΕΙΕΣ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ –ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ- ΨΥΚΤΙΚΩΝ –ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ -ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ– ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΥΣΗΣ , ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ κ.α ) »
Σε συνέχεια του από 02-04-2013 σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου Τύπου που είχε αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς και ΜΜΕ και έχει δημοσιευτεί και στο site της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (βλ. http://www.notioaigaio.gr/Arthro.aspx?a=3512 ) γνωρίζομε στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ότι κατ ‘ εφαρμογή του Ν 4314 (ΦΕΚ Α 265 /23-12-2014 άρθρο 112) , έχει δοθεί νέα παράταση στις προθεσμίες αντιστοίχισης ,παλαιών επαγγελματικών αδειών ηλεκτρομηχανολογικής κατεύθυνσης , όλων των βαθμίδων (βοηθών και μη) που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Διευθύνσεων Ανάπτυξης των νυν Αιρετών Περιφερειών και των Παλαιών Νομαρχιών- Διευθύνσεων Ανάπτυξης – Τμημάτων Επαγγελμάτων και Ανελκυστήρων
(Το παραπάνω αφορά επαγγελματικές άδειες ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ – ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ – ΨΥΚΤΙΚΩΝ – ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΚ – ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ -ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ – ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΗΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ κ.α εκτός των επαγγελματικών αδειών που χορηγούνται κατόπιν πτυχίων σχολών κατεύθυνσης αυτοκινήτων )

ΠΡΟΣΟΧΗ !! Μετά το πέρας αυτών των προθεσμιών οι άδειες των ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ , των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ



Δημοσιευθηκε η πολυαναμενόμενη από πολλούς Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) της Αναπληρωτού Υπουργού κας Βαλαβάνη και του Υπουργού Εσωτερικών κου Βούτση για την παραχώρηση, με αντάλλαγμα, της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Ά βαθμού (δείτε εδώ). Η εν λόγω Κ.Υ.Α., η οποία είναι προσαρμοσμένη, στο μέτρο του δυνατού, στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (646/2015 – Ε΄ Τμήμα) και ενόψει της νέας, με αυξημένη σύνθεση, συνεδρίασης του ιδίου Δικαστηρίου τον προσεχή Ιούνιο, για το ίδιο ζήτημα, περιέχει σημαντικές αλλαγές και επιχειρεί να «χτυπήσει», σε θεσμικό επίπεδο, το χάος και την ανομία στους αιγιαλούς και στις παραλίες της χώρας, θέτοντας, για πρώτη φορά, ξεκάθαρους κανόνες για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ειδικότερα:
1. Η διάρκεια ισχύος της απόφασης είναι διετής και όχι μονοετής, διευκολύνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφερον.


2. Ενισχύει την προστασία των αιγιαλών και παραλιών της χώρας, αλλά και επιχειρεί να θέσει τερμα στον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος νομίμων επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Τελικά τι παίζει με το ίντερνετ και τη μουσική;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα βγάζει ένας καλλιτέχνης από την πώληση ενός άλμπουμ ή την αναπαραγωγή ενός κομματιού του στο YouTube;
To ίντερνετ άλλαξε πολλά στον κόσμο μας και ένα απ’ αυτά ήταν η μουσική βιομηχανία. Με την εδραίωση των p2p δικτύων και την άνοδο των ταχυτήτων πρόσβασης στον παγκόσμιο ιστό, το παράνομο downloading περιεχομένου (από μουσικά κομμάτια και άλμπουμ ολόκληρα, μέχρι ταινίες, σειρές και φυσικά λογισμικό) εξελίχθηκε σε αγαπημένο «σπορ» των θαμώνων του κυβερνοχώρου. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν ελαφρώς αφού κάτι η ψηφιακή διανομή (ας είναι καλά η Apple με το iTunes) και κάτι το YouTube και οι παρεμφερείς με αυτό υπηρεσίες (μιας που η πλειοψηφία του δυτικού κόσμου απολαμβάνει ικανοποιητικές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο), μείωσαν κάπως τη «χασούρα» για τις δισκογραφικές –πρωτίστως- και τους ίδιους τους καλλιτέχνες –δευτερευόντως, δυστυχώς.
Συχνά δεχόμαστε προτροπές για να αγοράζουμε τα κομμάτια ή/και τα άλμπουμ των αγαπημένων μας τραγουδιστών και συγκροτημάτων, καθώς έτσι και μόνο έτσι τους επιβραβεύουμε για τη δουλειά τους και τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν να την κάνουν. Πόσο κοντά όμως είναι όλα αυτά στην πραγματικότητα; Φως στο τούνελ ανέλαβε να ρίξει για άλλη μια φορά μετά το 2010 ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ ΜακΚάντλς. Ο στόχος του; Να αποδείξει πόσες φορές πρέπει να αγοραστεί ή να αναπαραχθεί ένα κομμάτι ή άλμπουμ προκειμένου ο

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΟΑΕΔ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

  Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών και ξεκινά από Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015, ενώ λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.
Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...