iliovasilema
Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φαίνεται πως βρίσκονται τα ηλιοβασιλέματα σε επιλεγμένα νησιά Αιγαίου και Ιονίου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές με καλή γνώση των εξελίξεων, η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει τη φωτογράφιση του ηλιοβασιλέματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με στόχο να αντλήσει έσοδα εκμεταλλευόμενη τον τουρισμό και το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού ήλιου που δύει μέσα στη θάλασσα.
Η φωτογράφιση του ηλιοβασιλέματος θα επιβαρύνεται με ποσό που θα ξεκινά από το 1 ευρώ και θα φθάνει περίπου μέχρι τα 5 ευρώ, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «ασυνήθιστης ομορφιάς» όπως το ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα της Σαντορίνης θα μπορεί να φθάσει έως και τα 20 ευρώ.
Το «τέλος ηλιοβασιλέματος» όπως θα ονομάζεται, θα ισχύσει στα νησιά που υποδέχονται πάνω από 100 χιλιάδες τουρίστες ετησίως ενώ θα λαμβάνει υπόψιν του και άλλους παράγοντες, όπως την «κλίμακα γραφικότητας» η οποία θα καταρτιστεί από αναλυτές του υπουργείου και θα εκφράζει τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά του κάθε νησιού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη λίστα αναμένεται να συμπεριληφθούν η Μύκονος, η