Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2015

Αναλογικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, τώρα!

Εικόνα
Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου
Οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες περνούν διπλή την κρίση: εκτός από την βύθιση της αγοράς και την αύξηση των φόρων, έχουν και το άκαμπτο χαράτσι του ΟΑΕΕ πάνω από το κεφάλι τους.
500 ευρώ τον μήνα συνεχίζει να απαιτεί το «ταμείο» των ελεύθερων επαγγελματιών από έναν παλιό επαγγελματία και 230 από ένα πρωτοεισερχόμενο στο επάγγελμα!!
Ασχέτως εισοδήματος. Επειδή έτσι θέλει. Και «ρυθμίζει» με τόκο ληξιπρόθεσμες εισφορές που έχουν προκύψει παράνομα και αντισυνταγματικά εφόσον έχουν παραβιάσει την αρχή της αναλογικότητας αλλά και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το διαρκές σκάνδαλο του ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ οφείλει η κυβέρνηση να το σταματήσει εδώ. Ως πρώτο μέτρο για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Τώρα – και με όποιο σενάριο κι αν επιλεγεί από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι του υπουργείου: να αποκατασταθεί η αναλογικότητα στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και να κουρευτούν αναδρομικά οι επιπλέον χρ…

Τα 12 νέα προγράμματα για ανέργους που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα

Εικόνα
Σειρά δράσεων με στόχο τη συμμετοχή 90.000 ωφελούμενων - ανέργων του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας , έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επανασχεδιασμού των υφιστάμενων προγραμμάτων, με καλύτερη στόχευση και διεύρυνση των δικαιούχων και βελτίωση όπου ήταν δυνατό των αμοιβών για τους ανέργους.
Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, ώστε η έναρξη εγγραφής των ανέργων και η επιλογή των έργων να υλοποιηθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 και οι άνεργοι να ξεκινήσουν δουλειά εντός του Μαρτίου.
Αναλυτικά, έχει προγραμματιστεί η προκήρυξη των εξής προγραμμάτων:
- Συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 15.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Το πρόγραμμα έχει επανασχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς.
- Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη α…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *