Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 10, 2016

Οι 10 προτάσεις της ΕΣΕΕ για το ασφαλιστικό

Εικόνα
Δέκα προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο για το ασφαλιστικό, κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.


Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1. Επαναφορά της κοινής πρότασης για την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα, η κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.
2. Η αναλογικότητα των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα να υπολογίζεται στο «μετά φόρον εισόδημα».
3. Να μην συνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές με λογιστικές διαφορές που μπορεί να προκύπτουν μετά από φορολογικούς ελέγχους.
4. Να αναθεωρηθεί ο αυθαίρετος δεκαπλασιασμός για τον καθορισμό ανώτατου πλαφόν και να εξεταστεί μια νέα κλίμακα πολλαπλασιαστή από 4 έως 10 για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).
5. Να επανεκτιμηθεί το ποσοστ…

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ / ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ / ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ

Εικόνα
Α. Δραγανίγος, Δ. Κουτσούμπα*  Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως πλέον διαμορφώνεται, με βάση τις «γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, αποτελεί κατεδάφιση του όποιου κοινωνικού/αναδιανεμητικού χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, ενοποιεί τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση και μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Πρόκειται για έναν καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, που στο σύνολό τους αποτελούν μια βίαιη, μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος.

 Το κυβερνητικό νομοσχέδιοαφήνει άθικτο και «χτίζει» πάνω στο αντιδραστικό μνημονιακό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κλπ). Θεωρεί δεδομένα το καταστροφικό PSI και δεν έχει καμία απολύτως πρόνοια για την «ανακεφαλαιοποίηση» των αποθεματικών των ταμείων, την ώρα που το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε με δεκάδες…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *