Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 4, 2018

Τυροκοµείο Μπαµπούνη ,δυο βήµατα από τη θάλασσα της Αγιασού στη Νάξο

Εικόνα
Πέτρος Γκόγκος
Ο πρωτότοκος γιος έμεινε πίσω για να στηρίξει το κοπάδι των 500 κατσικιών και 500 προβάτων Ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος φτιάχνει μερικά από τα πιο νόστιμα τυριά της Ελλάδας στον στάβλο του όπου η οικογένειά του τυροκοµούσε επί 4 γενιές, δυο βήµατα από τη θάλασσα της Αγιασού στη Νάξο. «Έπρεπε είτε να το παλέψω είτε να φύγω από τη δουλειά», αφηγείται στην εφηµερίδα Agrenda ο Γιώργος Μπαµπούνης. 
 Δυο βήµατα από τη θάλασσα της Αγιασού στη Νάξο η οικογένεια Μπαµπούνη τυροκομούσε πάντα µε παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή καζάνι και φλόγιστρο, όµως µε τη στροφή του αιώνα αλλά και λόγω νοµοθεσίας, τα τυριά της δεν «έφταναν» στις αγορές. «Μετά από ένα σεµινάριο που παρακολούθησα µου ήρθε η ιδέα να αναβαθµίσω το τυροκοµείο και να τυποποιήσω τα προϊόντα. Έπρεπε είτε να κάνω αυτό είτε να φύγω από τη δουλειά», αφηγείται στην εφηµερίδα Agrenda ο Γιώργος Μπαµπούνης, εξηγώντας στη συνέχεια πως η δεύτερη επιλογή του θα ήταν µια πολύ δύσκολη απόφαση, αφού «από όταν θυµάµαι τον εαυτό µου είµαι κοντά …
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *