Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας


Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:  «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την ευγενική φιλοξενία του θερινού Κινηματογράφου “Cine Naxos” θα διεξαχθεί στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021

Το ραντεβού των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας έστω και καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, δίνεται φέτος στη Νάξο. Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 33ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ με θέμα «Η θάλασσα στον κινηματογράφο»

Για περισσότερα από 60 χρόνια, ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών παραμένει ζωντανός σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί μία ενεργή κοινότητα φίλων της έβδομης τέχνης, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με σκοπό την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου και την προαγωγή της κινηματογραφικής  παιδείας.

Τα συνέδρια της ΟΚΛΕ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Επί 33 χρόνια  διοργανώνονται  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τις οικείες Κινηματογραφικές Λέσχες και τον αντίστοιχο φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ή τιμώνται σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών.

Έτσι, η ΟΚΛΕ καταφέρνει κάθε χρονιά να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα θεματική εκδήλωση γύρω από τον Κινηματογράφο, αλλά και να αναδείξει μια Κινηματογραφική Λέσχη κάθε φορά, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αποκέντρωση και την τουριστική τόνωση της πόλης που φιλοξενεί το συνέδριο, δίνοντας παράλληλα στα μέλη της απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές του τόπου της διοργανώτριας Λέσχης .

Το 33ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ θα πραγματοποιηθεί* στον ανοικτό Κινηματογράφο “Cine Naxos”, 11-13 Ιουνίου.  Οι προσυνεδριακές προβολές και εκδηλώσεις  θα γίνουν* στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων (πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου)  7-10 Ιουνίου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεδρίου θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

( Θα ανακοινωθεί σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου)

*Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού

Περισσότερα για το θέμα του συνεδρίου: «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» θα βρείτε στον ιστότοπο της Λέσχης.

Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Naxos Cinema Club, est. 1994

URL: http://users.sch.gr/nobody/wordpress/

www.facebook.com/naxos.cinema.club

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Aπαγόρευση πώλησης των ψαριών Aυτονόητη απαγόρευση για τους περισσότερους ερασιτέχνες, που πηγάζει από την αγάπη για το χόμπυ τους και το σεβασμό τους προς τη θάλασσα, προβλέπεται από το 1ο άρθρο (παράγραφος 7) του 373/1985 Π.Δ., ενώ συμπληρωματικά το YEN διευκρινίζει ότι εκτός από διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμο κτλ.) η πώληση ψαριών από ερασιτέχνη διώκεται και ποινικά. Eπιτρεπόμενο μέγεθος ψαριών   Παρ’ όλο που το όριο βάρους των 150 γραμμαρίων (που θέτει το Π. Δ. 373/1985 μόνο για τους ψαροτουφεκάδες) εξακολουθεί να ισχύει,   υπερισχύει (ως νεότερο) το Παράρτημα IV του Kανονισμού (EK) 1626/1994 του Συμβουλίου των Eυρωπαϊκών Kοινοτήτων που καθορίζει, πλέον, σε εκατοστά τα ελάχιστα μεγέθη των ψαριών που επιτρέπεται να αλιευτούν (τόσο από τους ψαροτουφεκάδες όσο και από τους φίλους του ψαρέματος επιφανείας).   Συνολικό επιτρεπόμενο βάρος Όπως κι αν ψαρεύετε (με ψαροτούφεκο, από την ακτή ή με σκάφος), τα αλιεύματ

Νομοθεσία για την ερασιτεχνική αλιεία στην Θάλασσα

  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ   Του Δημήτρη Σφαλτού   Το site για τις εξειδικευμένες τεχνικές σε θάλασσα και γλυκά νερά ,το Carp-matchfishing.gr, με το παρακάτω νομοθετικό πλαίσιο προσπαθεί   να σας ενημερώσει για την νομοθεσία που ισχύει σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία στην Ελλάδα.   Είναι το απαραίτητο εφόδιο για να κάνουμε το χόμπυ μας με νόμιμο τρόπο, με σύνεση, να έχουμε σεβασμό στα αλιεύματα και στο περιβάλλον.   Κάνουμε μια προσπάθεια να είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι κανονισμοί άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας που ισχύουν , με σκοπό την ενημέρωση σας στην προσπάθεια προστασίας των ελληνικών θαλασσών και των αλιευμάτων της περιοχής μας.   Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ασυδοσία σχετικά με τις ποσότητες των επιμέρους αλιευμάτων, και κάπου θα πρέπει να μπει ένα φρένο. Η γνώση των νόμων για το ψάρεμα πρέπει να είναι εφόδιο όλων μας , για να είμαστε πρώτα εμείς σωστοί και μετά να καταδεικνύουμε κάθε παράνομη δραστηριότητα!  

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά καυσοξύλων με το κυβικό! - τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους.- Πόσα κυβικά είναι ένας τόνος; Πόσα κιλά είναι ένα κυβικό μέτρο;

Πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα κάτι που ίσχυε ήδη σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο: τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους. Αυτό σημαίνει ότι είτε τα ξύλα είναι στεγνά είτε βρεγμένα, ο καταναλωτής θα αγοράζει και θα πληρώνει την ίδια ποσότητα ξύλου. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί οι επιτήδειοι ήδη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό πληροφόρησης των καταναλωτών, στο μεσοδιάστημα μέχρι να μάθουμε να υπολογίζουμε με τον νέο τρόπο, για να βγάλουν παραπάνω χρήματα. Ψάχνοντας στο δίκτυο για τρόπους υπολογισμού και σύγκρισης, συγκέντρωσα κάποια στοιχεία που ίσως φανούν χρήσιμα. Άρθρο 116: Λιανική πώληση καυσόξυλων Επιπλέον των γενικών απαιτήσεων για τη λιανική πώληση προϊόντων, για τη χύδην πώληση καυσόξυλων προβλέπονται τα εξής: Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού (m 3  στοιβαχτού) ή το χωρικό κυβικό μέτρο χύδην (m 3  χύδην). Χωρικό