Παγώνουν οι επιδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το πράσινο φως, από τον επικεφαλής της ομάδας κρούσης, Χόρστ Ράιχενμπαχ, περιμένουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, για να ξεκινήσουν και πάλι να τρέχουν τα προγράμματα επιδότησης των μικρομεσαίων. Πρέπει να αναθεωρηθούν και να εγκριθούν από τους ξένους εμπειρογνώμονες που έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργεία.

Πολλοί επιχειρηματίες μάλιστα, που έχουν εντάξει τα σχέδιά τους στον αναπτυξιακό νόμο, καταγγέλλουν ότι έχουν παγώσει και οι ενισχύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προγράμματος από την ομάδα κρούσης. Επί τις ουσίας όμως οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι πίσω από τον πάγωμα των εκταμιεύσεων κρύβεται ή άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο μέχρι να εκταμιευτεί η πολυπόθητη 6η δόση του δανείου από την Τρόικα.

Οι επιχειρήσεις μέσω του ΣΕΒ έχουν καταθέσει υπόμνημα στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και αναφέρουν ότι οι οργανωμένες επιχειρήσεις:

- Είναι αυτές που συνεισφέρουν τα 2/3 του φόρου εισοδήματος (χώρια οι έκτακτες εισφορές κάθε τύπου)

- Είναι αυτές όπου οι εργαζόμενοί τους πληρώνουν σχεδόν το 90% του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

- Είναι αυτές που απασχολούν το 48% των μισθωτών, (χωρίς να έχουν αδήλωτη εργασία), αλλά καταβάλλουν το 55% των εισφορών στο ΙΚΑ

- Είναι αυτές που στρέφονται προς τις εξαγωγές, απαραίτητες σήμερα για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών μας αλλά και για να δείξουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας μας στους ξένους πιστωτές μας.

- Είναι αυτές που πρώτες αξιοποιούν τις όποιες επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάζονται, μόνες ή σε συνεργασία με ξένους επενδυτές.

Οι επιχειρηματίες καταλήγουν στο ότι τα φορολογικά μέτρα πάσης μορφής έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα σχεδόν όλων των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και τα εισπρακτικά μέτρα δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα –ούτε και τώρα.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *