*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *


Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ποιές αποδείξεις μετρούν στην εφορία


Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει και οι περισσότεροι φορολογούμενοι εξακολουθούν να προβληματίζονται σχετικά με το ποίες αποδείξεις εμπίπτουν στη εφορία.Για να σας διευκολύνουμε συγκεντρώσαμε σε λίστα ποιές αποδείξεις γενικών δαπανών που απαιτούνται για την εξασφάλιση του αφορολόγητου μετρούν και ποιές όχι αλλά και τις ειδικές αποδείξεις που προσφέρουν φοροαπαλλαγή. 

Ποιές αποδείξεις μετρούν στην εφορία; 


Γενικές αποδείξεις: σουπερ μάρκετ, καύσιμα, ρούχα, διόδια, εστιατόρια
ΔΕΝ μετρούν: λογαριασμοί ΔΕΚΟ,λογαριασμοί τηλεφωνου, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αγορά Ι.Χ. , αγορά ακινήτου, εισιτήρια.
Ειδικές αποδείξεις: Ιατρικές δαπάνες, τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο α κατοικίας, ενοίκιο παιδιού που σπουδάζει στο εσωτερικό, δίδακτρα φροντιστηρίων, καταβολή διατροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγής καυστήρα από πετρελαίου σε αερίου, εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία ασφάλισης, δωρεές προς κοινωφελή σωματεία ή το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...