Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Ένα λίτρο φως» σε 1 εκατ. παράγκες


Ηλιακό μπουκάλι έγινε λάμπα - Πρωτοποριακή εφεύρεση φοιτητών του ΜΙΤ
\"Ένα λίτρο φως\" σε 1 εκατ. παράγκες – Δείτε πώς φτιάχνεται το ηλιακό μπουκάλι - λάμπα (video)
Διαβάστε την είδηση για το ηλιακό μπουκάλι-λάμπα που «φωτίζει» τα φτωχά νοικοκυριά με νερό και χλωρίνη και το οποίο έχει κυριολεκτικά
μεταμορφώσει τη ζωή 10.000 κατοίκων των
παραγκουπόλεων της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Μανίλα.
To My Shelter Foundation, το ίδρυμα που βρίσκεται πίσω από αυτή την εκπληκτική δράση
επεκτείνει την καμπάνια που ακούει στο όνομα «Isang Litrong Liwanag» με σκοπό να φωτίσει με αυτά τα θαυματουργά πλαστικά μπουκαλάκια ένα εκατομμύριο παραπήγματα στη Μανίλα.


Το μπουκάλι-λάμπα του ενός λίτρου που ανέπτυξαν φοιτητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με τον Mac Diaz, ιδρυτή του MyShelter Foundation λειτουργεί ως εξής: γεμίζεται με νερό και χλωρίνη και τοποθετείται στην τρύπα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μες το υγρό και δημιουργεί καθαρή ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης. Τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτούν οι Pepsi, Bosch και άλλες εταιρείες και έχει σκοπό να φέρει το φως στο ⅓ των Φιλιππινέζων που ζουν στο σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...