Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν το μεταναστευτικό και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Το χορό άνοιξε o Καρατζαφέρης αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι λαγός των εξελίξεων προτείνοντας στη Βουλή να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών τα εγκαταλελειμένα στρατόπεδα του στρατού.
Τη σκυτάλη πήρε ο πολύς Χρυσοχοΐδης(δεν έχω διαβάσει το μνημόνιο, ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος) χαρακτηρίζοντας το μεταναστευτικό βόμβα στα
θεμέλια της κοινωνίας και ανακοινώνοντας φαραωνικού τύπου σχέδια
για την κατασκευή 27 στρατοπέδων συγκέντρωσης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας υποσχόμενος νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες για να χρυσώσει το χάπι.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε ανάλογο μήκος κύματος έκαναν πρώτο θέμα το μεταναστευτικό χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατί ξαφνικά λίγο καιρό πριν τις εκλογές τόσος θόρυβος
γύρω από το μεταναστευτικό και πού οφείλεται η αλλαγή στάσης καθεστωτικών ΜΜΕ και κομμάτων που ανακάλυψαν το πρόβλημα και κόπτονται τόσο πολύ για τη λύση του;

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Όταν η ανεργία χτυπάει σε κάθε καινούργια μέτρηση ιστορικό ρεκόρ ενώ οι μισθοί οδεύουν ολοταχώς σε επίπεδα Βουλγαρίας με παράλληλη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος (ατομικές συμβάσεις εργασίας, κατάργηση αποζημίωσης για την απόλυση κτλ.) είναι προφανές ότι υπάρχει σε υπερεπάρκεια ο εφεδρικός στρατός ανεργίας που χρειάζονται οι εργοδότες για να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης των εργαζομένων.

Δεν είναι τόσο απαραίτητη πλέον
η εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού όπως στο παρελθόν άρα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν σε ένα βαθμό οι στρόφιγγες εισαγωγής μεταναστών.

Η Ελλάδα πλέον
έχει ξαναγίνει χώρα εξαγωγής μεταναστών(κυρίως ειδικευμένου προσωπικού) από χώρα εισαγωγής που ήταν στις αρχές της δεκαετίες του 90' και πριν το 2004 κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της αλλαγής της αστικής προπαγάνδας από την πολιτική των ανοικτών συνόρων σε υποτίθεται πολιτικές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Ένας δεύτερος λόγος είναι η εύκολη προεκλογική εκμετάλλευση του ζητήματος.




Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν τις εκλογές το ζήτημα εκτοξεύτηκε από τα ΜΜΕ σε πρώτο θέμα της πολιτικής ατζέντας ενώ για όλο το προηγούμενο διάστημα οι πάντες σιωπούσαν και αδιαφορούσαν.


Πάνω στο μεταναστευτικό είναι πολύ εύκολο
και δεν κοστίζει τίποτα οι πάντες να δημαγωγούν και να υπόσχονται λύσεις. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα της διαφθοράς όπου όλοι μιλάνε για κάθαρση αλλά κάνουν πως δεν βλέπουν τις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος.

Η εκλογοκαπηλεία πάνω στο μεταναστευτικό έχει και μια άλλη αιτία. Το ζήτημα είναι η αχίλλειος πτέρνα της αριστεράς.


Από εδώ έχουμε πολλές φορές ασκήσει σκληρή κριτική στις θέσεις της αριστεράς πάνω στο ζήτημα. Εμείς όμως ξεκινάμε από μία τελείως διαφορετική αφετηρία:
την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της ελληνικής κοινωνίας η οποία φορτώθηκε στις πλάτες της τις ολέθριες συνέπειες της ανεξέλενκτης μετανάστευσης γι' αυτό είναι εξοργισμένη.

Πάνω σε αυτήν την οργή δημαγωγούν και κερδοσκοπούν οι κάθε λογής απατεώνες
κυρίως ακροδεξιάς κοπής στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν και να περιορίσουν την εκλογική άνοδο της αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ(ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως ενταγμένος στο σύστημα). Φυσικά εκμεταλλεύονται τη λάθος στάση που κράτησε και κρατάει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας των πολιτικών απατεώνων είναι η στάση τους στο παρελθόν.


Οι Χρυσοχοΐδης, Καρατζαφέρης που σήκωσαν το θέμα μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι.


Ο Καρατζαφέρης ήταν πρωτοπαλίκαρο του Μητσοτάκη
όταν όντας πρωθυπουργός πήγαινε στην Αλβανία μετά την πτώση του παλαιού καθεστώτος και καλούσε τους Αλβανούς να έρθουν στην Ελλάδα της ελευθερίας όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Τότε φυσικά οι εργοδότες διψούσαν για φθηνά εργατικά χέρια και γι' αυτό ο υπερπατριώτης Καρατζαφέρης κατάπινε τη γλώσσα του.


Ο δε Χρυσοχοΐδης διατελούσε πάλι υπουργός δημόσιας τάξης τότε, επί Σημίτη(1999-2003)
και αυτός είχε καταπιεί τη γλώσσα του όταν χιλιάδες λαθρομετανάστες δούλευαν στους εργολάβους των ολυμπιακών έργων που το ίδιο το δημόσιο πλήρωνε και δεκάδες καρεκλοκένταυροι τα επισκέπτονταν καθημερινά. Όταν τότε η πολιτική των ανοικτών συνόρων βρισκόταν σε πλήρη έξαρση.

Τότε βέβαια είχαμε τα χολιγουντιανά σόου τρομοθεάματος εξάρθωσης της 17Ν που μαζί με τα κέρδη των εργολάβων δεν επέτρεπαν στον υπουργό να βρεί χρόνο να ασχοληθεί με τη ''βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας''.


Επίσης κανένας από όλους αυτούς δεν ασχολείται με τις αιτίες που γεννούν το μεταναστευτικό.
Ως μόνη λύση προβάλλουν την καταστολή. Δεν βγάζουν άχνα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Ιράκ,Αφγανιστάν,Λιβύη κ.α) και τα τεράστια κύματα μετανάστευσης που προκαλούν, αντίθετα τις επικροτούσαν και ενέπλεξαν και την Ελλάδα σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς.

Ούτε επίσης βγάζουν άχνα για τις συμφωνίες της ευρωκατοχής μας με την Ε.Ε(Δουβλίνο 2)
που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και δεν επιτρέπουν στις ελληνικές αρχές να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες ώστε να φύγουν για τις άλλες χώρες της Ε.Ε που έχουν ως προορισμό τους. Γι΄ αυτό θέλουν να περιορίσουν την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παρά τις μεγάλες αδυναμίες του αμφισβητεί τα σιδερένια πλαίσια της ευρωχούντας.

Επίσης και το ξαφνικό ενδιαφέρον για την τραγική κατάσταση του κέντρου της Αθήνας πέραν από την εκλογική εκμετάλλευση έχει μια βαθύτερη αιτία.


Μετά από χρόνια υποβάθμισης και σε συνδυασμό με την κρίση που προκαλεί σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων οι τιμές πλέον έχουν φτάσει στο ναδίρ.


Έχει έρθει μάλλον η ώρα
για κάποιους που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και παραμονεύουν στη γωνία να αγοράσουν αντί πινακίου φακής και να αρχίσει πάλι η εμπορική εκμετάλλευση του κέντρου που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Γι'αυτό και η ξαφνική πρεμούρα κάποιων να ''καθαρίσει'' το κέντρο της Αθήνας και να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα της περιφέρειας.


Όσον αφορά τώρα τα περίφημα στρατόπεδα συγκέντρωσης πέραν από το τραγικό του πράγματος, στην Ελλάδα του 2012 να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία και να ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη σε αντίθεση με το πως την παρουσιάζουν οι φωστήρες του υπουργείου και των ΜΜΕ.


Ας πιστέψουμε για την οικονομία της συζήτησης
ότι το κόστος κατασκευής θα το αναλάβει η Ε.Ε (πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε) το κόστος συντήρησης και φύλαξης είναι επίσης ιλιγγιώδες και επειδή όλοι ξέρουμε πως γίνονται τα δημόσια έργα στην Ελλάδα η μίζα και η ρεμούλα θα πάνε σύννεφο με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα στρατόπεδα θα μεταβληθούν σε απέραντα κωλοχανία.

Η υποβάθμιση των περιοχών που θα εγκατασταθούν θα είναι τεράστια και η αύξηση της εγκληματικότητας εκρηκτική.


Αυτό είναι κάτι που οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά και δικαίως αντιδρούν και όσες μουσολινικού τύπου διακυρήξεις και να κάνει ο Χρυσοχοΐδης οι αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσει όταν προσπαθήσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του θα είναι τόσο μεγάλες που μπροστά τους οι αντίστοιχες της Κερατέας θα θυμίζουν λούνα παρκ.


Όσον αφορά την αριστερά και τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα δυστυχώς όπως έσπειρε θα θερίσει και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.


Η αστική προπαγάνδα δείχνει για μια ακόμα φορά την ευλυγισία της και τη φύση του χαμαιλέοντα που την διακρίνει.


Όλα τα προηγούμενα χρόνια
εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριστερά για να επιβάλλει την πολιτική των ανοικτών συνόρων σήμερα εκμεταλλεύεται την οργή του κόσμου για να προχωρήσει στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό δεν γίνεται να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν και κέρδισαν από αυτό.


Μόλις γίνουν οι εκλογές το ζήτημα θα ξαναπάει στα αζήτητα και όταν στο μέλλον θα ξαναχρειαστούν φθηνό εργατικό δυναμικό πάλι θα ξανανοίξουν οι στρόφιγγες και θα ακούμε ύμνους στην πολυπολιτισμικότητα και πόσο ρατσιστές και στενόμυαλοι είναι οι Έλληνες που δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητά της.


Σαφώς και πρέπει τα σύνορα να φυλάσσονται καλύτερα,
σαφώς και πρέπει να γίνεται επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και χώροι συγκέντρωσης των μεταναστών πρέπει να υπάρχουν όχι φυσικά τα στρατόπεδα με ιδιώτες security για φύλαξη που οραματίζεται ο Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα πρέπει να τιμωρούνται πολύ αυστηρά οι εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες και οι ιδιοκτήτες που τους νοικιάζουν σπίτια.


Πρέπει επίσης η Ελλάδα να παύσει να δεσμεύεται από τις συμφωνίες του Δουβλίνου 2.


Τέλος το μεταναστευτικό δεν είναι ένα ζήτημα που λύνεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με αστυνομικά μέτρα μόνο και καταστολή.


Για να λυθεί οριστικά
χρειάζεται να παύσουν να υπάρχουν οι αιτίες που το γεννούν και το αναπαράγουν όπως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και φυσικά η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

Η τυφλή οργή είναι ο χειρότερος οδηγός της σκέψης. Δεν πρέπει να πέφτουμε μέσα στο λάκκο που μας σκάβουν. Αν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γίνουν πραγματικότητα σε αυτά δεν θα καταλήξουν μόνο οι λαθρομετανάστες.


ΑΠΟ - ΝΕΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...