Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ανάκληση παιδικών γλυκισμάτων με «ύποπτες» χρωστικές

Να μην καταναλώσουν προϊόντα γλυκίσματος που διακινήθηκαν από την εταιρεία UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη καλεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. τους πολίτες
Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
1) YUMMY GUMMY MEYVELER (Γλύκισμα)
διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

2) YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

3) YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

4) YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Γ.Χ.Κ.


Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε : «Η διάθεση ασφαλών προϊόντων προς τους καταναλωτές αποτελεί πρώτιστο μέλημα του Ε.Φ.Ε.Τ. Η ευαισθησία όλων μας σε σχέση με τη διακίνηση προϊόντων που απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και η αντίδρασή μας κινείται σε ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια».




.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...