Σύγκρισιμες πληροφορίες, με μια ματιά, για όλα τα επιτόκια της αγοράς


 Στεγαστικά δάνεια
Σε έναν πίνακα έχουμε συμπληρώσει τόσο τα κυμαινόμενα όσο και στα σταθερά επιτόκια για διάφορές διάρκειες. Σε αυτή τη φάση, τα όποια δάνεια χορηγούνται είναι με κυμαινόμενο επιτόκιο καθώς η επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ κάνει τα συγκεκριμένα δάνεια ποιο οικονομικά παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες προσθέτουν ένα αρκετά υψηλό επιτοκιακό περιθώριο.
Καταναλωτικά δάνεια
Έχουμε ταξινομήσει τα καταναλωτικά δάνεια στις εξής κατηγορίες:
Τα ανοικτά δάνεια.
Λειτουργούν ως ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης για απλούς δανειολήπτες και καταναλωτές.
Προσοχή όμως διότι υπάρχουν ετήσιες χρεώσεις τις οποίες είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε ακόμη και αν διατηρείτε το υπόλοιπο του δανείου σε μηδενικά επίπεδα.

Τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις με σταθερό επιτόκιο
Αν προτιμάτε ένα σταθερό επιτόκιο και δεν θέλετε να προσημειώσετε κάποιο περιουσιακό σας στοιχείο ώστε το επιτόκιο αυτό να είναι χαμηλότερο.

 Τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις με κυμαινόμενο επιτόκιο
Μπορεί πάλι να προτιμάτε το κυμαινόμενο επιτόκιο. Δείτε τον σχετικό πίνακα για να κάνετε τις συγκρίσεις με το σταθερό και να αποφασίσετε. Δημοσιεύονται τόσο τα έξοδα όσο και οι Συνολικές Ετήσιες Πραγματικές Επιβαρύνσεις προκειμένου να προσεγγίσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια το τελικό κόστος.

Πιστωτικές κάρτες
Εξακολουθούμε να χρωστάμε περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ στις πιστωτικές κάρτες οι οποίες μάλιστα γίνονται ολοένα και ακριβότερες. Από τη στιγμή λοιπόν που οι τόκοι... τρέχουν, μας ενδιαφέρει και η...ταχύτητα.

Υπεραναλήψεις
Όταν έχουν τελειώσει τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό, υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε λίγα μετρητά για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Γι' αυτές τις περιπτώσεις προσφέρεται το προϊόν της υπερανάληψης. Φυσικά, δεν προσφέρεται για εκτεταμένη χρήση γιατί το επιτόκιο, όπως θα διαπιστώσετε και από τον σχετικό πίνακα, είναι πολύ υψηλό.

Προθεσμιακές καταθέσεις
Να μην ξεχάσουμε και τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίες παρά το κύμα φυγής χρημάτων από τις τράπεζες -είτε προς τις τράπεζες του εξωτερικού είτε για το σπίτι καθώς με κάποιο τρόπο πρέπει να χρηματοδοτηθούν και οι ανάγκες μας- παραμένουν στην πρώτη  γραμμή του ενδιαφέροντος.

Προθεσμιακά προϊόντα
Εκτός από τις απλές προθεσμιακές καταθέσεις οι τράπεζες κατά καιρούς και ειδικά την τελευαταία περίοδο ακολουθούν την τακτική της σημαντικής αύξησης των αποδόσεων σε προθεσμιακές καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα, προκειμένου να μαζέψουν «καυτό» χρήμα στο γκισέ τους, αφού η συνεχιζόμενη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και η δυσκολία που αντιμετωπίζουν ως προς την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ και τις αγορές, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει.
Δείτε εδώ τις τελευταίες αποδόσεις

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *