η Ευρώπη χρωστάει μία συγγνώμη στην Ελλάδα


απο - το ποντικι
Η μεγάλη αυτή βρετανική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει συχνά άρθρα που υποστηρίζουν τη χώρα μας και αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.
Ένα εξ αυτών είναι το άρθρο της 10ης Απριλίου όπου έλεγε πως «η Ευρώπη χρωστάει μία συγγνώμη στην Ελλάδα». Στο ίδιο άρθρο ανέφερε πως η χώρα μας «πληρώνει το τίμημα ενός ανόητου οικονομικού προγράμματος».
Σε άλλο άρθρο της, μόλις χθες, ανέφερε πως «οι εκλογές μάλλον δεν θα συγκινήσουν το Βερολίνο».
Η θέση της εφημερίδας ήταν σαφής, πως η συνέχιση της λιτότητας εκφραζόταν με την υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενσάρκωνε μία μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία «που έχει τεθεί επικεφαλής της τρέχουσας οικονομικής ορθοδοξίας».
Στο άρθρο επισημαίνεται πως η κοινή γνώμη στη Βρετανία έχει πεισθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει πλέον απομονωθεί τόσο πολύ πάνω στην επιμονή της για το πακέτο μέτρων αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα ώστε δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να κάνει ένα βήμα πίσω.
«Η  εξουσία μπορεί να αλλάζει χέρια στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το γεγονός θα "συγκινήσει" τις καρδιές των κυβερνώντων στο Βερολίνο», καταλήγει το άρθρο.
Σήμερα η εφημερίδα κάνει σαφή την άποψή της ως προς τη Νέα Δημοκρατία με την κύρια γελοιογραφία της: την Άνγκελα Μέρκελ πίσω από το προσωπείο του Αντώνη Σαμαρά, στο μπαλκόνι των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *