Ευρωομόλογα σε... light έκδοση ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

 
Η ΕΕ επεξεργάζεται την έκδοση κοινών τίτλων αλλά με αυστηρούς και περιοριστικούς όρους..Ευρωομόλογα αλλά σε... light έκδοση ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την έκδοση κοινών τίτλων αλλά με αυστηρούς και περιοριστικούς όρους, προκειμένου να καμφθούν οι γερμανικές αντιρρήσεις επί του σχεδίου κοινών τίτλων χρέους.
Σύμφωνα με το σχέδιο που το Der Spiegel αποδίδει στους Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ντράγκι, τα ευρωομόλογα αυτά θα έχουν περιορισμένη διάρκεια ωρίμανσης, πλαφόν στο ποσό το οποίο θα μπορεί να δανείζεται η Ευρωζώνη αλλά κυρίως κάθε χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από αυτό μέχρι ενός πολύ συγκεκριμένου ποσοστού του ΑΕΠ της.
Το σχέδιο των «τεσσάρων» θα προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να διαθέτουν μόνον
πόρους που καλύπτονται ήδη από τα έσοδά τους.
Οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτούνται τα νέα αυτά χρέη.

Μάλιστα, το σχέδιο θα πηγαίνει... πακέτο με τη θέσπιση ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Ενώ ο δανεισμός μέσω των τίτλων αυτών θα αφορά νέα και όχι παλιά χρέη των κρατών του κοινού νομίσματος.
newsbeast.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *