Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑΞΟΥ


Εννέα άτομα καταδικάζουν μόνιμα μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.
Τα ίδια 9 άτομα, που ακύρωσαν με τις αντιδράσεις τους στο παρελθόν σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Νάξου π.χ απώλεια 17 εκ. ευρώ για τη κατασκευή του κεντρικού λιμανιού της Νάξου καθώς και του λιμανιού του Απόλλωνα, συνεχίζουν με τη συμπεριφορά τους να συκοφαντούν το νησί μας και να

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης για την «υποδοχή» των βουλευτών της ΝΔ:


Μετά την δήλωση των προθέσεών μας για την υποδοχή του πρώην υπουργού Στυλιανίδη και των άλλων δεξιών παρατρεχάμενων όλα τα προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί για την επίσκεψη άλλαξαν.
Η ανακοινωμένη για τη συνάντηση με τον δήμαρχο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου έγινε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή το μεσημέρι στις 2.00 αλλά η ετοιμότητα κάποιων κατοίκων του νησιού έδωσε έναν τόνο της παραδοσιακής κυκλαδίτικης φιλοξενίας.
Άγριο κράξιμο και πολιορκία του δημαρχείου επί 2 ώρες ανάγκασαν τους μπάτσους να καταστρώνουν

Αποδοκιμασίες περίμεναν τους βουλευτές της ΝΔ στο Δήμο Νάξου ΑΠΟ NAXOS NOW


 Με συνθήματα αποδοκιμασίες και ύβρεις «υποδέχτηκαν» το κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τους βουλευτές Ευριπίδη και Στυλιανίδη, Γιάννη Βρούτση φίλους και μέλη της ΤΟ ΝΔ Νάξου αγανακτισμένοι πολίτες του νησιού την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Οι βουλευτές έφτασαν στο Δημαρχείο στις 2:30 μετά το μεσημέρι και αμέσως μετά την άφιξη του κ.

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσχέδιο... δεσμεύσεων για διαρθρωτικές αλλαγές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο να υπάρξει προσχέδιο δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ, οι
επικεφαλής της τρόικας ξεκίνησαν από χθες πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους υπουργούς, που θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει σελίδα η χώρα. Καταρχήν συμφωνία για το PSI - Μάχη για το επιτόκιο".


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σιγή ιχθύος για τα «φέσια» Energa – Hellas Power

Ουδεμία ανακοίνωση υπάρχει ως τώρα από την πλευρά των επίσημων αρχών για τη «βόμβα» που έσκασαν στην αγορά ενέργειας οι εταιρίες Hellas Power και Energa, γεγονός που φανερώνει την αμηχανία -αν όχι τον πανικό- που έχει προκαλέσει η υπόθεση.
Το μείζον θέμα αποκάλυψε χθες το euro2day.gr φέρνοντας στο φως όχι μόνο τη μη πληρωμή δόσης ύψους 24 εκατ. ευρώ, από συνολικές συσσωρευμένες οφειλές άνω των 120 εκατ. ευρώ, αλλά και το μπλοκάρισμα λογαριασμών της Hellas Power από το ΣΔΟΕ, καθώς επίσης και την εμφανιζόμενη πλέον ανάμιξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, σε σχέση με τις περίεργες μεταβιβάσεις των δύο εταιρειών σε νέους ιδιοκτήτες.
Τα στοιχεία που παρουσίασε το euro2day.gr δεν αμφισβητούνται, γι’ αυτό και καμία από τις

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βουλιάζουν στις ζημιές οι ΠΑΕ



Συνολικές ζημιές 84,55 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι 15 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες το 2011, με βάση τα στοιχεία της αποκλειστικής έρευνας της DIRECTION BUSINESS REPORTS για την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.
Η  βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση ,που έχει επηρεάσει αρνητικά σχεδόν όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, έπληξε  και τα οικονομικά αποτελέσματα  του 2011 των ήδη "προβληματικών" -από τα προηγούμενα έτη-  ποδοσφαιρικών ανώνυμων  εταιρειών (ΠΑΕ). Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της  Direction Business Reports, η οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε τους ισολογισμούς των ΠΑΕ, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ , σε μία αποκλειστική και πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα.

Οι Έλληνες πολίτες/καταναλωτές αλλάζουν συμπεριφορά






Τα ευρήματα της 7ης πανελλαδικής Έρευνας CSR 2011 παρουσίασε το Ινστιτούτο Επικοινωνίας με βασικό συμπέρασμα ότι οι ενεργοί πολίτες αποτελούν πλέον την πλειοψηφία.
Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της νέας αντιπροσωπευτικής ποσοτικής έρευνας CSR 2011 για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση», που διοργανώθηκε για 7η χρονιά από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας.

Η διαχρονική έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας από το 2003 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό GlobeScan και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σκιαγραφεί ανάγλυφα όχι μόνο το θέμα της ΕΚΕ αλλά και την όσμωση του φαινομένου με την Ελληνική Κοινωνία. Στη φετινή μέτρηση διερευνήθηκε για δεύτερη χρονιά και η σχέση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τα social media.
Τα Κύρια ευρήματα της έρευνας:
• Οι Έληνες πολίτες-καταναλωτές αλλάζουν συμπεριφορά. Πλειοψηφία είναι πλέον οι ενεργοί πολίτες.

1.000.000 υπογραφές απαγόρεψαν την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora στην Ευρώπη.




Πηγλή φωτό Greenpeace
 Αποσύρει ο κολοσσός BASF το ενδιαφέρον του για την ευρωπαϊκή αγορά.
Mία νίκη των ευρωπαίων καταναλωτών έναντι ενός πολυεθνικού κολοσσού είναι η υποχώρηση της BASF  όσον αφορά την ανάπτυξη και εμπορία των μεταλλαγμένων τροφίμων στην Ευρώπη. «Είμαστε πεπεισμένοι » δήλωσε ο Dr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ


 Σύγκριση της λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. με βάση την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 
Το «θάνατο» των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την κατάρρευση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνει η γνωμάτευση της Ε.Ε., σύμφωνα με την επίκαιρη έρευνα της Ε.Ε. για τις ΜμΕ στην Ελλάδα την περίοδο2003-2010 «Small and Medium sized performance review» στα πλαίσια του Small Business Act που φανερώνει ξεκάθαρα τις δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση 43% στις ελληνικές εξαγωγές στο 11μηνο


Έλλειμμα 16,9 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας τους πρώτους έντεκα μήνες του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες...
Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 43% (από 12,8 δισ. ευρώ σε 18,4 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 12% (από 40,2 δισ. ευρώ σε 35,2 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα.
Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 27,4 δισ. ευρώ σε 16,9 δισ.ευρώ
Στην ΕΕ το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα εμφάνισε η Γερμανία (129,2 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Ιρλανδία και η Ολλανδία (από 35,9 δισ. ευρώ).
Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία (98,2 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Γαλλία (72,5 δισ. ευρώ), η Ισπανία (40,1 δισ. ευρώ), η Ιταλία (24,2 δισ. ευρώ) και η Ελλάδα (16,9 δισ. ευρώ).
Πηγή dete.gr

Μήπως η κρίση στην Ελλάδα είναι «Made in Greece»;

ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡ ΦΟΥΣΚΑΣ

Η μεγάλη οικονομική ύφεση, αποτέλεσμα όχι ειδικών περιστάσεων μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου αλλά συσσωρευμένων επιλογών, έγινε ιδιαίτερα αισθητή παγκοσμίως και στην Ευρωζώνη από τα τέλη του 2007 έως τα τέλη του 2009. Αλλά η Ελλάδα, ενώ μέχρι τότε ακολουθούσε τον ευρωπαϊκό δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, από τον Σεπτέμβριο του 2009 ακολούθησε μια διαφορετική, φθίνουσα πορεία.
Όταν η ανάκαμψη άρχισε να φαίνεται σε επίπεδο ΕΕ, στη χώρα μας, άρχισε μια πτώση δίχως τέλος. Δεν την εξετάζω σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων και απόλυτων τιμών, που στην πραγματικότητα

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανάσα για τους οφειλέτες: Σε 60 δόσεις η αποπληρωμή των χρεών



Νέα κίνητρα και ευεργετήματα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται...
στο αστρονομικό ποσό των 42 δισ. ευρώ.Όπως αναφέρεται στο ειδησεογραφικό site Pheme.gr με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ),που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους.

Στους οφειλέτες παρέχεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, την καταβολή των οφειλών σε 60 (μικρότερες) μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε άρθρο της σχετικής ΠΝΠ προβλέπεται ότι Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...