Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σιγή ιχθύος για τα «φέσια» Energa – Hellas Power

Ουδεμία ανακοίνωση υπάρχει ως τώρα από την πλευρά των επίσημων αρχών για τη «βόμβα» που έσκασαν στην αγορά ενέργειας οι εταιρίες Hellas Power και Energa, γεγονός που φανερώνει την αμηχανία -αν όχι τον πανικό- που έχει προκαλέσει η υπόθεση.
Το μείζον θέμα αποκάλυψε χθες το euro2day.gr φέρνοντας στο φως όχι μόνο τη μη πληρωμή δόσης ύψους 24 εκατ. ευρώ, από συνολικές συσσωρευμένες οφειλές άνω των 120 εκατ. ευρώ, αλλά και το μπλοκάρισμα λογαριασμών της Hellas Power από το ΣΔΟΕ, καθώς επίσης και την εμφανιζόμενη πλέον ανάμιξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, σε σχέση με τις περίεργες μεταβιβάσεις των δύο εταιρειών σε νέους ιδιοκτήτες.
Τα στοιχεία που παρουσίασε το euro2day.gr δεν αμφισβητούνται, γι’ αυτό και καμία από τις
εμπλεκόμενες πλευρές δεν επιχείρησε μια τυπική έστω διάψευση. 
Τουναντίον, είναι προφανές ότι γίνονται έντονες προσπάθειες, αλλά με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης κρίσης, που εμπεριέχει στοιχεία σοβαρού σκανδάλου
Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες έως αργά το βράδυ στο ΥΠΕΚΑ και στη ΡΑΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η εξίσωση που πρέπει να επιλύσει το υπουργείο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς:
• Οι δύο εταιρείες θεωρητικά βρίσκονται σε φάση μεταβίβασης.
• Τα «νέα αφεντικά», και πάλι θεωρητικά, είχαν αναλάβει να καλύψουν τις υποχρεώσεις προς τον ΔΕΣΜΗΕ.
• Η ΡΑΕ αλλά και άλλες υπηρεσίες ερευνούν τη φερεγγυότητα της νέας ιδιοκτησίας, που είναι η αραβορωσικών συμφερόντων εταιρεία Worldwide Energy, και την προέλευση των χρημάτων που θα πληρωθούν.
• Ο ΔΕΣΜΗΕ έχει αφαιρέσει από τις εταιρείες το δικαίωμα να εκπροσωπούν πελάτες.
• Οι φερόμενοι ως νέοι ιδιοκτήτες αρνούνται να καταβάλουν τα ποσά όσο οι εταιρείες θα βρίσκονται εκτός μητρώου προμηθευτών.
Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί το ΣΔΟΕ και η Οικονομική Αστυνομία, που μπλόκαραν ήδη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Hellas Power, ώστε να διασφαλιστούν έστω και ελάχιστα από τα ποσά που οφείλει η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...