Οι 11 μεγάλες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα του μνημονίου-είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς 250€

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές*που ζητούν μισθούς 250€ Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.  
Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα «μια δουλειά θέλω, ό,τι να “ναι και όσο να “ναι»».
 Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 – 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι».
Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι:
Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος τηςBarilla Hellas.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος τηςFriesland Campina – NOYNOY.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος τηςεταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong – Thrakon.
Διαβάστε σχετικά με τη παραπάνω ανάρτηση δελτίο τύπου που εξέδωσε και μας έστειλε η BIC ΒΙΟΛΕΞ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
04/03/2013
H BIC ΒΙΟΛΕΞ επαναδιατυπώνει την αντίθεση της για τις μειώσεις μισθών και διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα
Αναφορικά με δημοσιεύματα σε έντυπα αι ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν σε συζητήσεις που
διεξήχθησαν προσφάτως και εμπλέκουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙC ΒΙΟΛΕΞ, κ. Δημήτρη Πισιμίση, σε τοποθετήσεις σχετικά με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα, η εταιρία δηλώνει ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και
τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως
Η BIC ΒΙΟΛΕΞ διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό.
Ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην
χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει ο μισθολογικό κόστος.
Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί
αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί.
Η BIC ΒΙΟΛΕΞ έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από €250 εκατ. στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει € 25 εκατ. πέρσι και άλλα €25 εκατ. φέτοος, δημιουργώντας νέες θέσεις
εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα.
Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας.
Αναρτήθηκε από
 -------------------------
* Συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πρόσφατα αύξηση ή έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα είχε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. «Συναντήσαμε επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα είτε επεξέτειναν τις δραστηριότητές τους, είτε αποφάσισαν να προβούν σε καινούργιες επενδύσεις.
Αναλυτικά οι 11 εταιρείες, όπως τις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα.  Ιδρύθηκε το 1963 και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Η εταιρεία λειτουργεί τρεις παραγωγικές μονάδες μπίρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και μία μονάδα για την παραγωγή νερού στη Λαμία. Παράλληλα, διακινεί πληθώρα εισαγόμενων μαρκών, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική. Οι πωλήσεις το 2011 διαμορφώθηκαν στα 389,3 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις : Το 2012 οι επενδύσεις της άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ. και το 2013 οι επενδύσεις θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει υλοποιήσει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα δεσμεύτηκε πρόσφατα ότι θα αυξήσει την απορρόφηση εγχώρια παραγόμενου κριθαριού, που αποτελεί πρώτη ύλη της ζυθοποιϊας, με στόχο να καλύψει το 100 % των αναγκών της. Τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εξάγονται από την Ελλάδα σε 11 χώρες παγκοσμίως, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2013 είναι οι εξαγωγές να αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής παραγωγικής δραστηριότητας, από το 10% που ήταν το 2012.

BARILLA HELLAS

Η MISKO ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1927. Από το 1991 αποτελεί μέλος του Ομίλου Barilla. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ζυμαρικών.

Επενδύσεις : Σε συνέχεια των 2,5 εκατ. ευρώ που επένδυσε το 2012, το 2013 σχεδιάζονται επενδύσεις 5-6 εκατ. ευρώ για επέκταση της δυνατότητας παραγωγής του μύλου και του εργοστασίου. Παράλληλα θα συνεχίσει να επενδύει και θα επιδιώξει να μεταφέρει την παραγωγή και άλλων προϊόντων στην Ελλάδα.
Στα 22 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα έχει επενδύσει κεφάλαια που πλησιάζουν τα 70 εκατ. ευρώ.
Στην ευθύνη της περιλαμβάνεται όλη η περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, με 19 χώρες και περισσότερους από 150 εκατομμύρια καταναλωτές.

BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΒ&ΕΕ

Στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της BiC Violex στην Άνοιξη Αττικής σχεδιάζονται, βιομηχανοποιούνται και παράγονται ξυριστικά, που ανήλθαν συνολικά σε 940 εκατομμύρια τεμάχια το 2011. Πάνω από το 90% της παραγωγής εξάγεται, με διανομή σε 153 διαφορετικές χώρες. Στο εργοστάσιο της εταιρείας απασχολούνται συνολικά 1.200 εργαζόμενοι, για την σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή των ξυριστικών προϊόντων. Η μητρική Societe BIC SA έχει έδρα στη Γαλλία. Παράγει γραφική ύλη, αναπτήρες και ξυριστικά.

Επενδύσεις : Το παγκόσμιο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της BiC έχει ως έδρα την Ελλάδα, αναπτύσσοντας 40 πατέντες τα τελευταία 8 χρόνια και τροφοδοτώντας την παγκόσμια αγορά με νέα ξυριστικά προϊόντα. Ο συνολικός κύκλος εργασιών της το 2011 ανήλθε σε 147,3 εκατ. ευρώ. Η Bic Violex δρομολογεί νέες επενδύσεις, καθώς ετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2013 μια καινούρια μονάδα παραγωγής. Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την αγορά νέων μηχανημάτων, η ελληνική θυγατρική προτίθεται να επενδύσει συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του τρέχοντος έτους.

HENKEL HELLAS

Η Όμιλος Henkel στην Ελλάδα, αποτελείται από την Εταιρία Henkel Hellas ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στους τομείς απορρυπαντικών και οικιακών καθαριστικών, καταναλωτικών συγκολλητικών ουσιών καθώς και βιομηχανικών προϊόντων, και τη Rilken Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον τομέα των Καλλυντικών/Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας. Η Rilken ΑΒΕΕ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Από το Δεκέμβριο του 2006 οι εταιρίες του Ομίλου στην Ελλάδα απασχολούν 340 εργαζομένους, η πλειονότητα των οποίων εργάζεται στην περιοχή της Αθήνας ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η επαγγελματική Ακαδημία Schwarzkopf.
Ο Όμιλος Henkel με έδρα το Duesseldorf  της Γερμανίας δραστηριοποιείται παγκοσμίως στους τομείς: Laundry & Home Care (Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα), Beauty Care (Ομορφιά & Φροντίδα) και Adhesive Technologies (Συγκολλητικές Τεχνολογίες).

Επενδύσεις : Η παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων της Henkel Hellas επιστρέφει στην Ελλάδα με συμφωνία συνεργασίας με τη Rolco Βιανύλ που, στη φάση αυτή, αντιστοιχεί σε περισσότερους από 50 κωδικούς των σημάτων Dixan, Neomat και Bref (7 εκατ. τμχ), ή, στο 75% του συνολικού τζίρου του Τομέα Απορρυπαντικών και Καθαριστικών σπιτιού της Henkel Hellas. Παράλληλα, η μονάδα παραγωγής καλύπτει και ανάγκες της Κυπριακής αγοράς αντίστοιχων προϊόντων για την Henkel στη Κύπρο (επιπλέον 2,5 εκατ. τμχ). Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει κατά ακόμη  20% τη σημερινή παραγωγή, επαναφέροντας στην Ελλάδα και την παραγωγή των υπερσυμπυκνωμένων απορρυπαντικών και μαλακτικών, αλλά και των βιομηχανικών καθαριστικών.

KRAFT FOODS HELLAS

Η πρώην Kraft Foods Inc. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1988. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εξαγόρασε τη σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης, διαθέτει παραγωγική βάση στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία απασχολεί 560 άτομα στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα και την Κόρινθο

Επενδύσεις : Προσφάτως η διοίκηση της Kraft Hellas AE, ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ κι έχει αποφασίσει να επενδύσει άλλα 5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή με προϊόντα που σήμερα εισάγει.

NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Η NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων & ποτών και είναι θυγατρική της πολυεθνικής NESTLE S.A.. Στα προϊόντα της συγκαταλέγονται  προϊόντα βρεφικής διατροφής, καφές, σοκολάτες, προϊόντα μαγειρικής, δημητριακά πρωινού, φυσικό μεταλλικό νερό, παγωτά, στιγμιαία σοκολατούχα ροφήματα, προϊόντα για επαγγελματική χρήση και προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων. Διαθέτει ένα εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα, ένα παγωτού στον Ταύρο, καθώς και δύο εργοστάσια νερού, στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και στη Δωδώνη Ιωαννίνων. Το 2011 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 425 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις της στα 8,5 εκατ. ευρώ. Απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα ως μόνιμο προσωπικό.

Επενδύσεις : Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο όμιλος Nestle στην Ελλάδα. Το 60% του κύκλου εργασιών της Nestle Ελλάς παράγεται στην Ελλάδα.

ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.

H ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε. ανήκει στον Όμιλο Unilever’ και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πληθώρα προϊόντων στους τομείς των τροφίμων, της οικιακής και προσωπικής φροντίδας και υγιεινής με ετήσιο τζίρο 535,2 εκατ. ευρώ.  Το Δεκέμβριο του 2010, η εταιρεία εξαγόρασε τον Τομέα Προσωπικής Υγιεινής της Sara Lee, ενώ το 2011 εξαγόρασε την ιστορική ελληνική μάρκα παγωτών ΕΒΓΑ. Η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια στις περιοχές του Ρέντη, του Νέου Φαλήρου και στη Γαστούνη Ηλείας, καθώς και κέντρο διανομής και αποθήκευσης στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Επενδύσεις : Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Unilever  έχει επενδύσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια στην χώρα μας, εξαγοράζοντας εταιρίες και προϊόντα, εκσυγχρονίζοντας τα Εργοστάσια και τα Κέντρα Διανομών της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει τη μεταφορά 110 προϊοντικών κωδικών από εργοστάσια της εταιρίας στο εξωτερικό, σε Ελληνικές επιχειρήσεις. Τα προϊόντα αυτά αφορούν μέρος των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού που διακινεί η εταιρία στην Ελλάδα (σαπούνια, σαμπουάν, μαλακτικά ρούχων και υγρά απορρυπαντικά).

FRIESLANDCAMPINA HELLAS

Η εταιρεία  διαθέτει στην Ελληνική αγορά βρεφικά γάλατα, παιδικές τροφές, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος και κίτρινα τυριά. Έχει ετήσιο τζίρο άνω των 260 εκατ. ευρώ και απασχολεί σήμερα περισσότερους από 470 εργαζόμενους.  Διαθέτει εργοστάσιο στην Πάτρα, κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο και περιφερειακά διαμετακομιστικά κέντρα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Η Royal FrieslandCampina είναι πολυεθνική εταιρεία γαλακτοκομικών που ανήκει εξολοκλήρου στο συνεταιρισμό παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, ο οποίος αριθμεί ως μέλη 14.391 φάρμες παραγωγής σε Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο.

Επενδύσεις : Το 2011 ολοκληρώθηκε η πρώτη ξένη επένδυση στην γαλακτοκομία, μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης στην περιοχή της Πάτρας. Ο ολλανδικός συνεταιριστικός όμιλος της Friesland - Campina μετέφερε την παραγωγή του γάλακτος υψηλής παστερίωσης από την Γερμανία στην Ελλάδα μέσω μιας επένδυσης άνω των 10 εκατ. ευρώ.

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η Παπαστράτος ΑΒΕΣ είναι θυγατρική της πολυεθνικής Philip Morris International, πολυεθνικής εταιρείας καπνού. Απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διοίκησης. Η εταιρεία διαθέτει παραγωγική μονάδα στον Ασπρόπυργο, το επενδυτικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2012, η εταιρεία εγκαινίασε μία νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού, συνολικής επένδυσης 3 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός κύκλος εργασιών της το 2010 διαμορφώθηκε στα 222,3 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις : Η εταιρεία ανακοίνωσε την συμφωνία της με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει κατά 20% τις αγορές Ελληνικών καπνών από την ίδια και την μητρική της Philip Morris International κατά την προσεχή τριετία. Σε συνέχεια αυτής της επένδυσης προχώρησε στην μεταφορά δραστηριοτήτων από το εξωτερικό στην Ελλάδα και προέβη σε περαιτέρω επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία νέα γραμμής παραγωγής ψιλοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα.

SCA Hygiene Products S.A.

Η SCA HYGIENE PRODUCTS A.E (ΕΣ.ΣΙ.ΕΙ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ) άρχισε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1973. Η εταιρεία εισάγει και παράγει είδη ατομικής υγιεινής, προϊόντων χάρτου και απασχολεί 71 εργαζόμενους.

Επενδύσεις : Η SCA Hygiene Products ξεκίνησε το 2009 την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος παραγωγής στην Ελλάδα. Το 2012, το 29% του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρείας (και 67% των χαρτικών προϊόντων) παρήχθη στην Ελλάδα. Η εταιρία έχει στόχο να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή.

YTONG–THRAKON

Η THRAKON ιδρύθηκε το 1996 και είναι αδελφή εταιρεία με την YTONG. Είναι εταιρεία με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά των έτοιμων κονιαμάτων αλλά και με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Παρά την κρίση στον τομέα των κατασκευών ο όμιλος έχει αυξήσει τον κύκλο εργασιών στα 20 εκατομμύρια € κατά την τρέχουσα χρήση. από 11.4 εκατ € το 2005. Σήμερα απασχολεί πάνω από 120 άτομα. O Όμιλος ΤΗRAKON έχει σημαντικές εξαγωγές σε Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία, Αλγερία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Αιθιοπία, Λίβανο, Ερυθραία, Γεωργία, Σκόπια, Κόσσοβο.

Επενδύσεις : Ο Όμιλος YTONG–THRAKON έχει επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια, για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, με την εξαγορά της CARMYCO και τη διεύρυνση των υλικών του στα χρώματα. Σκοπεύει να συνεχίσει την επενδυτική του δραστηριότητα στη χώρα μας, εστιάζοντας σε επενδύσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές διαδικασίες και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.


Πηγή:Voria

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *