Νέο έθιμο: Φέτος θα κάψουν τη Στανίση, αντί για τον Ιούδα!Σε πολλές πλατείες σε όλη την Ελλάδα, το ομοίωμα της «Νονάς των Jumbo, είναι ήδη στημένο και έτοιμο.
Του  Νίκου Ζαχαριάδη
Η εθνική «Νονά» του φετινού Πάσχα, θα αντικαταστήσει όπως δείχνουν τα πράγματα, τον Ιούδα, στο πατροπαράδοτο έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς σε πολλές πλατείες, έχουν ήδη στηθεί ομοιώματα με βραδινές τουαλέτες και σακούλες Jumbo
Η απρόσμενη επιτυχία της διαφήμισης με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Στανίση, φαίνεται ότι θα επηρεάσει καθοριστικά τα πασχαλινά έθιμα, με πρώτο και καλύτερο το πατροαράδοτο «Κάψιμο του Ιούδα». Ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια, γνώριζε πλήρη απαξίωση στο κοινό 15-24, το οποίο αδιαφορούσε και έστρεφε το ενδιαφέρον του αλλού.
Ταυτόχρονα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν το συγκεκριμένο έθιμο, ιδιαίτερα ρατσιστικό καθώς – όπως ισχυρίζονταν – προάγει τη ρητορική του μίσους και ενθαρρύνει τους Χριστανούς σε πράξεις βίας.
Πάντως, ήδη τα γνωστά καταστήματα παιχνιδιών, έχουν βγάλει στην αγορά, έτοιμο ομοίωμα της Κατερίνας Στανίση για κάψιμο, το οποίο εκτός από τη γνωστή κόκκινη τουαλέτα, είναι γεμισμένο με κροτίδες και βεγγαλικά, όπως ο πραγματικός Ιούδας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΑΠΟ ΜΟΥΦΑΝΕΤ

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *