Η... απαγορευμένη τανία της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Πρόκειται για ένα σπάνιο συλλεκτικό ντοκουμέντο που ήταν χαμένο επί 50 περίπου χρόνια...*
Ο λόγος για το Aliki my love, μια ταινία που αποτέλεσε την προσπάθεια της Αλίκης για μια διεθνή καταξίωση και καριέρα.
Η ταινία γυρίστηκε στην Ιο το 1962 και ήταν συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμς με μια βρετανική εταιρία παραγωγής. Σκηνοθέτης της ήταν ο Ρούντολφ Μάτε που την δεκαετία του '40 ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ (κυρίως ως κινηματογραφιστής). Στο εξωτερικό την διανομή ανέλαβε η LIONEX films με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Οι παραγωγοί ΑQUARIUS PRODUCTION, φημολογείται ότι ήταν από το Ισραήλ (για αυτό και στην κόπια, εκτός από τους ελληνικούς υπότιτλους υπάρχουν και εβραϊκοί.).
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά την προβολή στο εξωτερικό ταινιών όπως η "Αστέρω" (που το 1958 προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζοντας θερμές κριτικές) αλλά και μικροσκανδάλων (όπως η περιβόητη γνωριμία - σχέση με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, που ο ιταλικός τύπος κυρίως, το 1960, κάλυψε δημοσιογραφικά) πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει ένα διεθνές άνοιγμα στην καριέρα της.
Η ιστορία της ταινίας περιγράφει το πως ένας πλειμποϋ Αμερικάνος (Τζες Κονραντ) κερδίζει μια μεγάλη κληρονομιά στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα
νησάκι ελληνικό, την Ευτυχία.
Πηγαίνοντας να πιστοποιήσει την αξία της περιούσιας προκειμένου να την ρευστοποίησει και να βγάλει ζεστό χρήμα θα βρεθεί σε έναν μικρό ελληνικό νησιώτικο παράδεισο, φιλοξενούμενος μιας καπάτσας νησιώτισσας και της γοητευτικής κόρης της (αυτή είναι η Βουγιουκλάκη) που θα τον μπλέξουν σε πολλές απρόβλεπτες ιστορίες που τελικά θα του αλλάξουν την ζωή.
Ο Φιλοποίμην Φίνος επένδυσε πολλά σε αυτή την ταινία, όπως και η πρωταγωνίστρια του. Μια λαμπρή πρεμιέρα στο Λονδίνο και στην Αθήνα δίνει το μέγεθος επένδυσης και την προβολή που υπήρξε για το γεγονός.
Ο Μάνος Χατζιδάκις, με την δόξα του Όσκαρ ακόμη φρέσκια και μιας διεθνούς πορείας που μόλις ξεκίνησε, κλήθηκε να συνθέσει την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας.
Κάποια από τα μουσικά θέματα υπήρξαν δάνεια από την Μανταλένα (1960) όμως το σύνολο της μουσικής ήταν πρωτότυπο και το σάουντρακ ήταν για αρκετά χρόνια δυσεύρετο.

Σήμερα ένας αρκετά τυχερός και γενναιόδωρος συλλέκτης μπορεί βρει κάποιο αντίτυπο βινυλίου στο Μοναστηράκι σε τιμή περίπου 300 ευρώ.

Η ταινία τελικά δεν είχε την πορεία που αναμενόταν. Κάποιοι λένε ότι το αποτέλεσμα του Μάτε σε συνδυασμό με το σενάριο οδήγησαν την Βουγιουκλάκη σε μια αμήχανη παρουσία μπροστά στον φακό.

Σκηνές χωρίς ρούχα** πάντως δεν υπήρξαν όπως φημολογείται και μια υποτιθέμενη τολμηρή σκηνή στην παραλία με στηθόδεσμο δεν αποτελεί τέτοιου είδους σκηνή.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί η επί μισό αιώνα εξαφάνιση της ταινίας στήριξε για χρόνια μια παραφιλολογία που ήθελε την Βουγιουκλάκη εδώ να έχει κάνει και τολμηρές πόζες..

απο  http://www.briefingnews.gr

** Όταν η Βουγιουκλάκη πόζαρε γυμνή!  


Τσίτσιδη για λογαριασμό της ξενόγλωσσης ταινίας «Aliki, my love» πόζαρε η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη δεκαετία του ΄60! Παρεμπιπτόντως, αν εκείνη την περίοδο, η φωτογραφία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, θα την κούρευαν γουλί...
Κι αυτό, διότι, η εν λόγω φωτογραφία ήταν κάτι παραπάνω από «πικάντικη» για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Ωστόσο, Η ταινία που γυρίστηκε το 1962, προβλήθηκε αποκλειστικά στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα το... ζουμερό πόστερ να μην γίνει ποτέ γνωστό στο ελληνικό κοινό...
Η "καυτή" φωτογράφηση...


Το οπισθόφυλλο του soundtrack.

..

Κι όσοι δεν έχετε δει την ταινία, ευκαρία να την δείτε...

απο www.xespao.gr


 Δείτε ολόκληρη την ταινία:
*

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *