Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Φρένο, αντί για γκάζι, θα πατήσει το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στις αλλαγές για τα λύκεια και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αλλαγή… ταχύτητας ήρθε μόλις μέσα σε λίγες ώρες.

Παρά τις αρχικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι θα προωθηθεί το νομοσχέδιο στο
υπουργικό συμβούλιο, συνεργάτες του αργά το απόγευμα ανέφεραν ότι το νομοθέτημα θα «παγώσει».
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του υπουργού, είναι πράγματι ώριμο το ζήτημα ωστόσο, δεν επαρκεί ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης, η οποία έχει άλλες προτεραιότητες. Έτσι, το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους καθηγητές για τις αλλαγές στο νέο λύκειο και το σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων.
Μάλιστα, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επιλογή του να προωθήσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο για το λύκειο, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ζητήσει να μην κατατεθούν νομοσχέδια από την παρούσα κυβέρνηση. Ο υπουργός απάντησε: «Αυτό είναι ένα ώριμο νομοθέτημα. Να θυμίσω ότι έχει ξεκινήσει δύο χρόνια πριν με τον εθνικό διάλογο για την παιδεία. Συνεχίστηκε και με τη σύγκλιση των δύο μεγάλων κομμάτων και ενός τρίτου κόμματος. Νομίζω ότι είναι πολύ ώριμο για να αντιμετωπιστεί. Δεν γνωρίζω πραγματικά τι έχει πει ο κύριος Σαμαράς. Ωστόσο, νομίζω ότι έχει τη στήριξη, θα έχει τη στήριξη από τα μεγάλα κόμματα.».
Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, συζητήθηκαν και τα προγράμματα, η δομή και η λειτουργία του λυκείου.
Ο Γ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει και ότι πρέπει να συζητηθεί το πώς θα γίνει και ποια μορφή θα λάβει.
«Πιστεύω ότι η ενημέρωση που είχα σήμερα, θα με βοηθήσει να πάρω τις σωστές αποφάσεις», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος ανέφερε ότι οι καθηγητές κατέθεσαν τις ενστάσεις τους για το νέο λύκειο, ζητώντας συγχρόνως διάλογο με το υπουργείο. «Επιμείναμε στην άποψή μας να μη προχωρήσει το νομοθέτημα του νέου λυκείου και του τεχνολογικού λυκείου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε:
«Ζητήσαμε να μην προχωρήσουν νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εκπαιδευτικά ζητήματα (Γενικό- Τεχνολογικό Λύκειο), που θα υπονομεύσουν το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης για πολλά χρόνια. Τονίσαμε πως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν τη συναίνεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και είναι σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση. Παρουσιάσαμε αναλυτικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την εκπαιδευτική πολιτική.
Ο υπουργός Παιδείας άκουσε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας στα κεντρικά θέματα (αύξηση δαπανών, “πάγωμα” αξιολόγησης, κατάργηση του Ν. 4024/11 κ.λπ.).
Ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιμένουν σε μία fast track διαδικασία για την εισαγωγή στη Βουλή και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκπαιδευτικές αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια.
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στο οποίο ο κλάδος μας θα αντιδράσει άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...