Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό!

Ήταν στις 10 Μαρτίου του 1925, όταν τα μέλη του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου είχαν συνέλευση με τον Όμιλο Φιλάθλων Πειραιά, προκειμένου τα δύο σωματεία να γίνουν μια ομάδα που να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλο τον Πειραιά.
Η συνάντηση έγινε στην ταβέρνα Μοίρα στην Οδό Τζαβέλα και οι περισσότεροι συμφώνησαν η ομάδα να ονομάζεται "Πειραιάς", όμως
έπειτα από παρέμβαση του Νότη Καμπέρου που σαν να ήξερε από πριν, πως ο σύλλογος θα ξεφύγει γρήγορα από τα όρια του Πειραιά, "πέταξε" την ιδέα της ονομασίας Ολυμπιακός. Ο Μιχάλης Μανούσκος συμπλήρωσε το "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" και έτσι ολοκληρώθηκε η... βάφτιση.

Εκείνη η ημέρα λοιπόν, άλλαξε την ιστορία όλης της αθλητικής ζωής στην Ελλάδα, αφού από τότε μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια φίλαθλοι έχουν γελάσει, κλάψει, πανηγυρίσει, μελαγχολήσει και πάνω απ' όλα έχουν ξεσηκωθεί και έχουν κάνει τρόπο ζωής αυτή την ομάδα. Τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Λιμανιού είναι η λαοφιλέστερη στην Ελλάδα και μπορεί η μεγάλη αγάπη όλων να είναι το ποδόσφαιρο, όμως έχει σπουδαίες διακρίσεις και στα υπόλοιπα αθλήματα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 552 τίτλοι κοσμούν την πλούσια τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού και ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο. Το ίδιο και ο κόσμος που περιμένει καρτερικά την Κυριακή για να δει τους... ήρωες με τα "ερυθρόλευκα" να του φτιάχνουν την ημέρα και να τον κάνουν υπερήφανο.

Πηγή

Αναδημοσίευση από: tampouloukia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...