Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η τελειότερη, ολική, μεταμόσχευση προσώπου έγινε στις ΗΠΑ

Σε μεταμόσχευση προσώπου, υποβλήθηκε άνδρας στην Αμερική, που πριν 15 χρόνια είχε τραυματιστεί με όπλο, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια την πλήρη παραμόρφώσή του.
Τις λεπτομέρειες της «τελειότερης μεταμόσχευσης προσώπου», όπως την αποκαλούν, που πραγμοτοποιήθηκε στις 19
Μαρτίου και διήρκησε 36 ώρες, παρουσίασε σήμερα η ομάδα χειρουργών του Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Ο 37χρονος άνδρας, πριν από 15 χρόνια είχε τραυματιστεί με όπλο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί πλήρως. Συγκεκριμένα, έχασε τα χείλη και την μύτη του και οι κινήσεις του στόματός του ήταν περιορισμένες. Από τη στιγμή εκείνη, μάλιστα,  κυκλοφορούσε μόνο με μάσκα.
Οι γιατροί πέτυχαν να δημιουργήσουν τις οδοντοστοιχίες, τα σαγόνια και κομμάτι της γλώσσας, χρησιμοποιώντας μοσχεύματα δωρητών. Μάλιστα, οι γιατροί δήλωσαν ότι ο άνδρας έχει αρχίσει να «νιώθει» το νέο του πρόσωπο, να πλένει τα δόντια του και να ξυρίζεται, ενώ επανήλθε και η όσφρησή του.
Την εγχείρηση χρηματοδότησε το Πεντάγωνο, στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάσταση των τραυμάτων σε στρατιωτικούς-θύματα επιχειρήσεων.
Μάλιστα, οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν αναμένεται να χρησιμοποιηθοόυν και στο μέλλον, σε περίπου 200 τραυματισμένους στρατιώτες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε το 2005 στην Γαλλία, σε μία γυναίκα που της κατασπάραξε το πρόσωπο ο σκύλος της. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου έγινε το 2010 στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...