Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εφιαλτικά εκλογικά σενάρια! Ο “Λαός” ψηφίζει τους δυνάστες του. Έρχονται μαύρες μέρες

Δημοσιεύουμε από κάτω ρεπορτάζ για τις πιο φρέσκες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με αυτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μόνο 35% και οι δύο μαζί, θα βγάλουν 170 βουλευτές!!! Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ιστορία σαν φάρσα!! Μια κοινωνική πλειοψηφία όπως το 45-46 ή το 61 να μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική μειοψηφία. Σήμερα το 80% του λαού είναι κατά του μνημονίου, κι όμως τις εκλογές φαίνεται να τις κερδίζει η μειοψηφία! Ο λόγος; Η αδυναμία των
αντι-συστημικών δυνάμεων να συσπειρωθούν! Το ΚΚΕ θέτει ως στόχο μια “αδύναμη αστική κυβέρνηση” κι όχι μια λαϊκή κυβέρνηση, μην πιστεύοντας ούτε στον εαυτό του, διεκδικώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία της ομάδας που μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει! Ο Σύριζα θα ευχαριστηθεί με 10 βουλευτές παραπάνω, και η περίφημη τακτική του να ενώσει το ΚΚΕ τον ίδιο και την ΔΗΜΑΡ σε ένα μέτωπο, μόνο προσχηματική αποδεικνύεται, αφού το ΚΚΕ είναι πλήρως αυτιστικό και η ΔΗΜΑΡ πλήρως συστημική! Το αδύνατο και παράλογο του πράγματος δείχνει ότι είναι απλώς ένα πρόσχημα για ψάρεμα ψήφων! Πιο ρεαλιστική θα ήταν μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΖΑΚΗ-ΚΑΜΕΝΟΥ ή μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά η αδύνατη ενότητα ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ! Όμως και στις δυό περιπτώσεις, είτε εθνικο-πατριωτική, είτε αντι-καπιταλιστική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εγκαταλείψει έστω και προσωρινά τον ευρωπαϊσμό του, κάτι που αρνείται πεισματικά (τόσο ενδιαφέρεται για τα μέτωπα!).
Όταν λοιπόν θα σας κάτσει στον σβέρκο μια νομιμοποιημένη μέσα από εκλογές μνημονιακή συγκυβέρνηση σε ένα μήνα, μην τα βάλετε με το 30-35% των φοβισμένων, ανενημέρωτων ή εξαγορασμένων συμπολιτών μας που την ψήφισαν. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν. Βάλτε τα με την ανιστόρητη και χρεωκοπημένη αριστερά που θα έχει αποτύχει να συσπειρώσει και να οδηγήσει στη νίκη μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.
Γιάννης Κ.

Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι
Αναδημοσίευση από Nooz.gr (http://www.nooz.gr/greece/proto-komma-oi-anapofasistoi)
ΑΘΗΝΑ 23/03/2012
Σκηνικό ρευστότητας, Βουλή με οκτώ κόμματα και υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων, οι οποίοι όπως φαίνεται θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, που λόγω της αργίας θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.
Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία, “ψηλά” βρίσκονται οι “Ανεξάρτητοι” ενώ η “Δημοκρατική Αριστερά” παρουσιάσει σημαντική πτώση. Στα ίδια ποσοστά Σαμαράς και Βενιζέλος στην “καταλληλότητα”.

Έρευνα της Κάπα Research για το “Βήμα” δίνει προβάδισμα 3,8% υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 18,1% και το ΠΑΣΟΚ 14,3%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, το ΛΑΟΣ 3,6%, η “Χρυσή Αυγή” 3,4%, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 2,5%, η “Δημοκρατική Συμμαχία” 2,3%, η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,1%, το “Άρμα Πολιτών” 0,7% και αδιευκρίνιστη ψήφος 25,1%.
Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7%, οι “Οικολόγοι – Πράσινοι” 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η “Χρυσή Αυγή” 2,6%, η ΔΗΣΥ 2,5%, το “Άρμα Πολιτών” 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην “Κοινωνική Συμφωνία”).

Στη δημοσκόπηση της Marc για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5, η ΔΗΜΑΡ 7,3%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η “Χρυσή Αυγή” 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,15%, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 1,9%, η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%.

Μόνο στην δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής γίνονται αναγωγές στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με την αναγωγή αυτή (χωρίς λευκό – άκυρο – αναποφάσιστους) η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8% και το ΠΑΣΟΚ 18,4%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από την εκλογή Βενιζέλου η διαφορά ήταν 10,1%, γεγονός που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ με το νέο αρχηγό του αποκτά μεγαλύτερη συσπείρωση.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 10,4%, η ΔΗΜΑΡ 10,2%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, το ΛΑΟΣ 3,5%, η “Χρυσή Αυγή” 3,2%, η ΔΗΣΥ 2,95, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 2,7% και η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,6%.
Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας με βάση αυτά τα ποσοστά, οι έδρες που θα έπαιρναν τα κόμματα θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ 120, ΠΑΣΟΚ 52, ΚΚΕ 29, ΔΗΜΑΡ 29, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 28, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΛΑΟΣ 10, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.
Στο δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 28,5%, έναντι 28,3% του Ευ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...