Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Heineken: έρευνα για τη διαφήμιση σε κυνομαχίες


Την οργή φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η γνωστή ζυθοβιομηχανία Heineken εξαιτίας της κυκλοφορίας φωτογραφίας που δείχνει διαφημιστικά πανό της εταιρείας σε ρινγκ  διεξαγωγής κυνομαχιών.
Χιλιάδες άνθρωποι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καλούν τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της Heineken.
Η εικόνα προέρχεται από άγνωστη μέχρι στιγμή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με πιθανότερη τις Φιλιππίνες.
H Heineken δήλωσε επίσημα την έκπληξη και την απογοήτευσή της για το γεγονός.
Στην επίσημη ανανοίνωσή της η Heineken αναφέρει πως “υπέπεσαν στην αντίληψή μας εικόνες κυνομαχιών στο διαδίκτυο όπου εμφανίζονται διαφημιστικά banner της εταιρείας μας. Δεν υποστηρίζουμε αυτή τη βιαιότητα και διενεργούμε επείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης”.
Ωστόσο, πολλοί φιλόζωοι καλούν τη Heineken να ταχθεί ανοιχτά κατά των κυνομαχιών, κατηγορώντας την εταιρεία για υπαναχώρηση κατόπιν εορτής.
Η εταιρεία επιμένει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το περιστατικό και υπογραμμίζει πως ποτέ δεν θα συνδεόταν με παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των περιστατικών κακοποίησης ζώων.
Διαβεβαιώνει δε πως η νομική υπηρεσία της Heineken διερευνά το γεγονός και καλεί οποιονδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες για το περιστατικό να επικοινωνήσει σχετικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Heineken μπαίνει στο στόχαστρο φιλοζωικών οργανώσεων καθώς στο παρελθόν, η μάρκα Spanish Central Cervejas που της ανήκει στην Ισπανία διαφημιζόταν σε αρένες ταυρομαχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...